Túl vagyok a laparoszkópián

január 22, 2013 | Az én "utam", Laparoszkópia

meddoseg_laparoszkópiaJanuár 16-án meg volt a műtétem Békéscsabán, amit novemberben el kellett halasztani az egyik véreredmény miatt. Most viszont sikerült minden, túl vagyok a hysteroscopián és laparoscopián. Nagy dolgot nem találtak, ami akadályozhatná a teherbeesést. A petefészkekben voltak most kisebb ciszták, de ilyen még soha ezelőtt nem volt, max 1 db volt egyszerre, ami gyógyszertől el is múlt. Pár kisebb összenövést találtak még a hasüregben, a vastagbél és a kismedence volt összenőve pár helyen, ennek viszont semmi köze a teherbeeséshez. A petevezetékek teljesen átjárhatóak voltak, a méh is teljesen rendben volt.

A dokim, aki műtött, Ombódi Róbert nagyon rendes volt, meg vagyok vele elégedve, hajlok arrafelé, hogy nála szüljek majd. :) Legalább ezen már nem kell agyalnom, hol és kinél szüljek, mert hát ez is nagy dilemma. :)

Következő lépésként, a 2. lombikra készülvén, jövőhéten megyünk a szegedi Kaáliba, viszem a rengeteg eredményemet, ami szeptember óta megszületett, mióta utoljára voltunk ott. És lesz egy spermavizsgálat is. Megbeszéljük doktornővel a továbbiakat, elvileg majd valamikor tavasszal vagy nyár eleje környékén indulhat a lombik. Addig pedig akár természetesen is sikerülhet. Sok olyat olvastam, amikor ugyanilyen műtét után teherbe estek, pedig nem is találtak semmit. Gondolom azért lehet ez, mert áttfújnak mindent, kitisztulnak a járatok és könnyebben sikerül, de az ellentéte is szokott lenni, találnak problémát, és még sem esik teherbe, mert valami más gond is van a háttérben.

Szóval lutri az egész. Mindenesetre a lombikban most nagyon bízok.

A műtét részleteit, ha kíváncsi vagy rá, itt elolvashatod: http://teherbeeses.hu/Laparoszkopias_naplom.pdf 

 

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Comments8 hozzászólás

 

 1. Ancsa szerint:

  Ó de jó akkor már ezen is túl vagy!!!!

 2. forestagi szerint:

  szia, még régebben, talán még az első babámmal voltam terhes, írtam Neked,és emaileztünk is. Én azóta mindig vissza-vissza térek, nézem, mi újság. Nagyon becsülöm a kitartásod és a pozitív hozzáállásod!Drukkolok! Petefészek cisztákkal nem kell foglalkozni, könyveket írhatnék róla, hány doki és hogy mondta, h nem lehet spontán babám, mert nekem óriási cisztáim vannak (most is, két szülés után), amik nem repednek jól. PCO-ból doktorálhatnék:) Ehhez képest 3szor is megfogantam, ebből kettő a szomszéd szobában szuszog az ágyban. Az elsőre pont 2 évet vártam, hogy megfoganjon, a 2. és a 3. terhesség gyakorlatilag azonnal, amikor nem figyeltünk.Ennyit a dokikról. Jól válaszd meg a dokidat, nálam is a váltás hozta meg a mentális lökést! Minden jót!

 3. elvira szerint:

  A laporoszkópia, az a petevezeték átfúvás?
  A lombik programhoz az is kell?

 4. admin / Renáta szerint:

  Nálam laparoszkópiával a hasüreget nézték és mindent ami ott van, méhet, petefészkeket stb. Ez nem “kell” a lombikhoz, de mivel nekem 6 sikertelen inszemem és egy sikertelen lombikom volt, ezen felül volt egy terhességem ami üres petezsákkal végződött, plusz négyszer volt pozitív tesztelésem, és mégsem volt baba, ezért már illő volt megnézni mi újság odabent, van-e valami gátló tényező, ami uh-n nem látszik. Hysteroszkópiával nézték a méh belső részét, ezt hüvelyen keresztül, és ahhoz tartozik a petevezeték átjárhatósági is.

 5. Zsuka szerint:

  Sziasztok! Most volt az átjárhatoságin. Semmit nem találtak. :( 2 ève hiába probálkozunk. Tanácsokat szeretnèk kèrni ki mit ajánl az inszem előtt mindent megszeretnèk tenni.

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets