E-mail

info@teherbeeses.hu

2.lombik_varakozasJó hír, hogy végre meg van az időpont, mikor indulhatunk a 2. lombikon. Nagyon örülök neki, mert mostanában sok olyan történeteket hallottam, olvastam, írtak nekem, ismerőssel történtek, ahol végül lombikkal sikerült teherbe esni. Egy pesti rokon például, 10 év próbálkozás után a 4. lombikkal lett terhes. Most már én is úgy érzem fel vagyok rá készítve szervezetileg, nem úgy, mint az elsőnél. Azt érzem most már tényleg sikerülnie kell.

Múlt héten voltunk a Kaáliban, volt spermavizsgálat és vittem a sok eredményemet, amiket megbeszéltünk a doktor nővel. Nagyon biztatott, hogy addig is sikerülnie kellene természetesen is, így műtét után. Ebben én is bízok, de olyan megnyugtató mégis, hogy ott az az áprilisi időpont. Azt mondta összességében a pajzsmirigy lehet a felelős az eddigi sikertelenségért. És kérdezte mikor változtattunk utoljára a gyógyszeradagoláson, mert hogy azután kell 2-3 hónap, míg beáll a rendszer.

Aztán gondolkoztam itthon, hogy hogy is lehetett ez, mert hogy októberben is volt egy kémiai terhességem. Szeptemberben voltam az endo-s dokinál, akkor kezdtem el szedni T3 készítményt a Thybon-t, amíg meg nem jött Ausztriából az igazi, a Trijódthyrenon Sandoz. És amikor ezt kezdtem szedni, pont akkor lettek a pozi tesztjeim, tehát ideje még nem volt hatni. Aztán derült ki a thrombophilia panelen az MTHFR mutáció – homozygota pozitív. Itt már novemberben járunk, szedem rá a folsavat. Novemberben csökkentettük még a Letrox adagom is, mert magas lett a pulzusom, majd a T3 bogyót is felére vettük.

A hajhullásom, ami kb fél éve tartott már, december végére teljesen megszűnt, tehát úgy gondolom itt valahol állt helyre pm működésem. Sőt mi több, ahogy a dokinő is mondta, kell még egy kis idő, hogy minden a helyén legyen. Mindemellett megittam a 3 üveg Vigantol cseppeket is, ez is pont újévre fogyott el, ennek is kell pár hónap míg beépül a szervezetbe. Aztán jött a műtét (laparoszkópia-hysteroskopia), ennek is várható pozitív hatása, hogy sikerülhet spontán is.

Szóval most így állok, várakozok. Ez a legnehezebb nem? A várakozás. De legjobban az áprilist várom, mert a lombikban most nagy esélyt látok. Az endokrinológusom szerint is fel vagyok rá készítve teljesen. Április előtt már a márciusi mensi 2 napján menni kell vérvételre, és hogy megnézzük kell-e szedni lombik előtt fogamzásgátlót. (Remélem nem!) Az olyan rossz érzés, mikor akarsz valamit és azt a picurka esélyt is elveszed, ami lehetne. Altatáshoz már nem kell semmi vizsgálatot csinálnom, az mondták, elég lesz ha viszem a műtét előttit, amit a kórházban csináltak.

Jó sok idő telik az első és második lombik között. Az első 2011 májusban volt. Pont 2 év lesz köztük…

Várakozok… Már csak egy mensi jövőhéten (vagy egy sem), aztán a következőnél mehetünk 4 hét múlva márciusban, majd újabb 4 hét mire elkezdjük. :P Így jó soknak tűnik. Na de hátha el sem jutok odáig, mert hamarabb is beköltözik a baba. :)

Készül még valaki közületek lombikra?

Ajánlott cikkek

34 Hozzászólás

 1. Szia!
  Én nagyon szorítok hogy ne kelljen lombik.
  Szerintem természetes úton is össze fog nektek jönni.
  Szép napot!
  Ancsa

 2. Szia!
  Április? jézusmária,miért kell ilyen sokat várni? máshol nincs korábbi időpont?
  Miért pont a Kaáliba mentek?
  Bocsánat,csak nagyon kiakadtam,hogy ilyen soká kaptál időpontot.

 3. Igen április, mert meg van szabva mennyi támogatást ad az állam erre a célra. És kénytelenek ezt beosztani egész évben. Engem most az áprilisiba be tudtak sorolni. Mehetnék hamarabb is, ha kifizetném az árát…
  Eddig is a Kaáliba jártunk. Hozzánk így is 100 km-re van.

 4. Mennyibe kerül most egy lombik Renáta nem tudod,ha az ember ki szeretné fizetni és nem szeretne ennyit várni?
  Köszönöm válaszodat!
  Kata

 5. Ha minden igaz, most 95E, mert akciós, de csak egy ideig, az eredeti ár 420E.

 6. Én is akkortájt megyek ugyanoda, mint te :) Lehet, hogy találkoztunk is január végén a váróban. Nekünk első lesz, de mi is úgy vagyunk vele, hogy hátha nem kell menni :)

 7. Igen, akkorra írt be a doktornő. Bár nekem is azt mondta, hogy márciusban ha megjön, menjek, de szerintem március végén lenne peteérésem, nem tudom, hogy akkor a beosztás miatt mégis meg kell-e várni az áprilist.

 8. Amúgy szeretnék gratulálni, nagyon ügyesen összegyűjtötted az anyagokat és tényleg nagyon jó olyantól olvasgatni ezeket, aki maga is átéli. Régóta olvasom már a honlapodat. Érdekes, hogy a végén még akár össze is futhatunk :)

 9. Köszi!
  Nekem kb március közepére esik majd a mensi, akkor megyek.

 10. Akkor lehet, hogy neked is március végén már lesz peteérésed nem? Akkor mi van? Akkor meg kell várni a következőt, ami áprilisra esik?

 11. Azért kell márciusban menni, mert lesz egy hormon vérvétel, legalábbis nekem, meg egy UH, hogy megnézzék van-e ciszta vagy valami más eltérés. És ha van ciszta, ami 10mm-nél nagyobb, akkor a következő ciklusig fogamzásgátlót kell szedni. Ha nincs semmi, akkor is csak áprilisban lehet kezdeni.

 12. Kedves Renáta!
  Most megyünk az első konzultációra a Kaáliba, az úgy tudom 15 000. A lombik rogram támogatott, csak a gyógyszereket, és a szurikat kell kifizetni, a kért vizsgálatokat a nőgyógyászom fogja csinálni, azt hiszem így is elfogadják, ugye? A Kaálinál kell még fizetni valamilyen vizsgálatért, pl:uh. vagy sperma vizsgálat, vérvétel. Vagy ezek is ingyenesek. Nekünk van új sprerma eredmény. Gondolom nem kell friss, egy hónapos az eredmény.

 13. Kedves Elvira!

  Mi mindent vittünk és mégis 2 hónappal a konzultáció (15 000 Ft) után (3 hónappal az eljárás előtt) csinált a doktornő egy UH-t és fizetnem kellett 10 000 Ft-ot. Azt mondták azért, mert ez még eljárást megelőző vizsgálat, de ezután már nem kell fizetni. A spermavizsgálatért ugyanakkor nem kellett fizetni.

 14. Hát valahogy úgy van, ha nem középidős, és nem közvetlen kezelés előtti ciklusban, akkor ki kell fizetni. Egyszer nekem is ki kellett.

 15. Középidős volt… Ők adták az időpontot akkorra. Hogy miért nem közvetlen a kezelés előtti ciklusban csinálta, azt nem tudom, nem én kértem januárra. Nem is értem, hogy mi értelme volt most. Inkább valóban csak közvetlen a kezelés előtt lenne értelme.

 16. Szia!
  Egy szép vers bíztatásképp:

  Hannához
  (egy anya szemével)

  Rövid az emberek élete a Földön, gyorsan pörög az óra,
  S én már azt hittem, hogy életem álma soha nem válik valóra.
  Nehéz az élet, és nem más, mint lelki küzdelmek hosszú sora,
  De az ember küzd, hogy ne senkiként temesse be majd a föld pora.

  Csak egyetlen vágyam volt ebben az életben, csak egyetlen egy,
  De hosszú évtizedeken át bánatomra nem valósulhatott meg.
  Mindig is anya akartam lenni, egy jó s követendő példakép,
  Képes lettem volna feláldozni mindenem, ezért a nagy álomért.

  S mikor már majdnem teljesen feladtam, végre megéltem a csodát,
  Életem pillanata volt, mikor láthattam kislányom mosolyát.
  Azt az őszinte, vidám mosolyt azon a pici bájos arcon,
  Mely feledteti velem, milyen fárasztó volt az élettel a harcom.

  Drága, egyetlen kislányom! Te vagy szívemnek a megváltás,
  Te vagy a sötét éjszakában a fényesen világító kis lámpás.
  Boldog minden egyes perc, mikor a karjaimban tartalak,
  S boldog lett a szívem, hogy az égtől ajándékba kaptalak.

  Vigyázom Rád mindig és az életben egyengetem az utad,
  Hogy a családban, biztonságban és szeretve érezhesd magad.
  Hiába az a sok hosszú év, hiszen csak most kezdődik az élet,
  Drága kislányom, Hanna, tiszta szívemből szeretlek téged!

  Antal Dávid
  2013.02.05.

 17. Sziasztok! Mi is most készülünk a 2. lombikra február végén. Mi Budapestre a Sote-ba járunk. Itt csak a gyógyszereket és a szurikat kell megvenni. A konzultáciok , kezelések és a beavatkozás ingyen van mert támogatja a TB. Mindenkinek mihamarabbi babásodást kivánok!!!!!!

 18. A Kaáliban is csak a konzultációt kell fizetni, plusz a gyógyszerek és a szurik. Ugyanúgy itt is támogatott a kezelés.
  Viszont!!!!

 19. Kedves Renát, írtam neked hogy szerdán megyünk a Kaáliba az első lombikos konzultációra. Ami elég vacakul sikerült, hiába elmúltam 40 éves , amiért a páromtól akivel 20 éve vagyunk házasok van 2 nagy lányom ezért nem vagyok jogosúlt az ingyenes lombikra. Csak ha nem volna gyerekem , vagy ha új párom volna. Bár van most egy kedvezmény az intézetbe, hogy csak a lombikért 95 000 kéne fizetnin. plusz a gyógyszerek a szurik. Mondta a doki hogy kell náluk csináltatni uh-to az első 10 000 és még hármat az háromszor 5 ezer. Akkor a cukrom miatt menjek el a belgyógyászhoz ami 8000 mert a kismamákat csak akkor kezeli ingyen ha már terhes, ha még nem akkor a magánrendelőbe kell menni. Akkor még kell egy pár vizsgálat amit az orvosom csinál azt sem ingyen. Meg egy műtét, valami hasfal, vagy méh tükrözés vagy valami ilyen hogy kiderüljön hogy nézek ki belüről.
  Akkor a második mondata az volt hogy gondoltam-e arra hogy 58 éves leszek amire ballag, a párom meg 65 . Hát pont ez kellett a jó hangulatomhoz. A következő hogy a lombik program eredményessége 30 % szokott lenni de mivel 2 hónapja elmúltam 40 éves ez lecsökkent 5 % -ra .
  na ezen aztán kiakadtunk a párommal. Hogy kifizetek vagy 200 -vagy 250 ezer forintot 5 %-ért .
  Nagyon letőrtem . Mondtam hogy a kisbabám meghalt 3 hetesen agyhártyagyulladásban, de ez senkit sem érdekelt. hogy miért szeretnék annyira babát.Azt mondta a törvény ezt írja ,hogy inkább azoknak támogatját az 5 alkalmat akiknek nincs még gyerek.
  nagyon nehéz döntés, nem tudom. érdemes azért az 5 % ért.Vagy csak próbálkozzunk. mert már peteérésem is ritkábban van , a párom 4 hónapig szedte a FER14-et. a spermaszám nőtt, de ugyanolyan lomhán mozogtak. Nem jó azt mondta az andrológus hogy simán soha nem fog sikerülni. A Kaáliba a doki meg azt mondta hogy látott már rosszabbat is.
  nem tudom mit tegyek , pénzem talán 1 beavatkozásra van. Többere nincs ha még a 95 000 is ki kell fizetni.
  Örömmel venném tanácsotokat.
  Elvira

 20. Tanácsot nagyon nehéz adni. Ezt mindenkinek magának kell tudnia mit akar, mit tud bevállalni. Ha tényleg nagyon szeretnétek ezt a babát, azt hiszem nem kérdés megpróbáljátok-e. Mert ha nem teszed, később csak magatokat fogjátok okolni, hogy kihagytátok ezt az esélyt. Amiket kértek vizsgálatokat mindenképp csináltasd meg előtte, bár nem írtad milyen előzmények vannak, miket vizsgáltak már nálad, de mielőtt belevágtok célszerű lenne pár dolgot megnézetni. De ez csak az én véleményem.

 21. Sziasztok!!!! Nekem holnap lesz a peteleszívásom. Kissé nyugtalan vagyok de bizzunk benne,h minden rendbe lesz. A beültetés gondolom pénteken lesz. De ez majd csütörtökön derül ki.

 22. Nagyon köszönöm!!! A tegnap 14 petémet szívták le. Ma kiderült,h ebből 11 megtermékenyült. Szombaton délelött lesz a beültetés. Már nagyon várom.

 23. Kedves Renáta, kérdezted hogy kihez járunk a Miskolci Kaáliba, Molnár doktrohoz, ő vele volt az első konzi, és Leskó doktor lesz a kezelőorvosom . Ő Debrecenbe is dolgozik a klinikán. Itt csak az előkészületek lesznek. A lombik Debrecembe fog megtörténni , mert Miskolcon nem lehet. Külömben kiderítették hogy én is jogosult vagyok a támogatott lombikra, és nem érdekel hogy csak 5 % az esély akkor is megpróbálom . Vagy kettőre lesz pénzem. hátha sikerül. Pozitívan állok hozzá . Nem hiszem hogy decemberbe még 30 % volt , és azért mert elmúltam három hónapja 40 ez máris lecsökkent 5 %-ra.

 24. Sajnálom nagyon!!!!
  Én is olyanokkal biztatom már előre magam, hogy az Ördög Nórának is a 3. sikerült, egy rokonomnak meg a 4.
  Csak mindig érdemes valami újat csinálni a következő előtt, amitől jobban tudsz hinni benne.
  De most pihend ki magad lelkileg, és nemsokára megint tudsz majd hinni és új erőre kapsz.

 25. Szia. Tudnál nekem erről az akcióról írni? Mi az hogy akciós lombik és 95E? Melyik Kaáliban van ilyen és meddig? Köszönöm.

Hozzászólások küldése lezárva

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás