E-mail

info@teherbeeses.hu

“Volt akinek nagyon fájt, de volt, aki azt mondta, hogy nem volt kellemetlenebb, mint egy rákszűrés.”

“Én nem véreztem csak nagyon picit! És aznap hazamehettem 1.5 óra múlva mentem is haza! Amúgy rá 1 hóra terhes lettem és most 29 hetes vagyok :)!”

“Nem fájdalmas, inkább kellemetlen, mondjuk nekem átjárható, ami legalábbis megvan, de ha el vagy esetleg záródva valahol, akkor feszítő érzést tapasztalhatsz. Nekem egy hónapja volt. Túl lehet élni, szerintem érdemes megcsináltatni.”

“én a S.O.T.E klinikán csináltattam, nekem nagyon fájt. ezzel nem akarlak el ijeszteni, de nekem el volt zárodva az egyik oldal.Olyan érzés volt mint a szülési görcs. De van egy jó oldala, most 15 hetes terhess vagyok és nagyon boldog. ugyhogy meg érte.”

“Nekem 2 hete volt, csak egy vizsgálat, ne félj tőle! Engem is elrémítettek, de messze nem olyan vészes, mint amennyire mondják! Kisebb feszülést érezhetsz, valamint mikor fölrakják a szondát a méhedbe, egy pillanatnyi ensiszerű görccs, de más semmi! Azt mondják, akkor fáj, ha eltömődés van! Na nekem volt, mégsem volt gáz!”

“Fájdalmam annyira nem volt, inkább feszítő érzésem volt, mintha föl lettem volna fújódva! Viszont még kb 4-5 napig véreztem utána!”

“Ha nincs elzáródás, akkor elég kellemetlen, de túl lehet élni és rövid ideig tart. Ha elzáródás is van, akkor az már picit fájhat is”

“Nekem volt ilyen és egyáltalán nem vészes a dolog, picit tényleg kellemetlen”

“Nekem másfél héttel ezelőtt volt ultrahangos vizsgálat.Elvileg minden rendben van, átjátható mindkét vezeték. Akkor kicsit fájdogált a hasam és a petefészkeimet is éreztem. A furcsa érzés azóta sem múlt el, folyamatosan érzem az enyhe nyomást a méhemben és mindkét oldalamon a hasamban.”

“Nekem a fájdogálás akkor jött, amikor nevettem, köhögtem, vagy autóban “rázkódtam”. Ezt megspékelte, hogy allergiás lettem a kontrasztanyagra- ez napokig tartó komoly bélgörcsöket eredményezett. Az eljárás maga azonban nem fájt egy kicsit sem.”

“Nekem 3 éve volt Hsg-ém.Hááát….én az ellenségemnek se kívánom.Először is felhelyeztek egy katéterféleséget(nevére nem emlékszem),ez nem fájt inkább kellemetlen volt.Ettől folyamatosan szédültem(ez normális),amíg a vizsgálóba nem értünk.A vizsgálat nekem borzasztó volt,igaz nagyon rövid ideig tartott,tehát ki lehet bírni.”

“Nekem 2 hete volt, és kellemesen csalódtam, ahhoz képest, hogy engem is jól beijesztettek előtte! Kisebb kellemetlenséggel járt csak, pedig volt elzáródás a bal vezetékemben! Még aznap hazamehettem, kicsit véreztem,”

“A katéter felhejezése egy darázscsípéshez hasonlít, egy pillanat csak. Amikor a kontrasztanyagot nyomják fel, az feszítő érzés, de ez sem fájdalmas. Nekem inkább utána 10 perccel kezdett görcsölni a hasam, amikor már lefektettek, mint egy menstruációs fájdalom, majd 15 perc alatt az is véget ért. Öltöztem és mehettem haza. Nagyon pici rózsaszínes vérzésem volt. Nagymennyiségű kontraszt anyag folyik majd vissza. Ja, és kb. 5 perc az egész.”

“életem legrosszabb élménye volt. Nagyon fájt. Berendeltek reggel 8-ra, majd fél egykor elvégezték, amit azt hittem, hogy nem élek túl. Nem vagyok egy ájulós fajta, de összecsuklottam. Déltán 5 fele hazaengedtek. A párom vitt haza, a legkisebb kavicsnál is azt hittem, hogy kiszakad a belsőrészem. Örök “élmény” volt, ezután már semmitől sem félek.”

“nekem fájt az átjárhatósági. Ez a kontrasztanyagos volt, hüvelyi Uh-val figyelték. Nekem az egyik oldalon el van záródva. Másnap kicsit véreztem is.”

“Nekem szeptember elején volt az átjárhatóságim. Egyáltalán nem fájt, és még szeptemberben terhes lettem.”

“A harmadik babám nagyon nehezen jött össze, ezért elmentem egy ilyen vizsgálatra. Ott kiderült, hogy elzáródott az egyik petevezetékem. Átfújták és rá 6-hónapra sikerült is a baba!Nekem személy szerint nagyon fájt, amikor felhelyezték a katétert. Állandóan kicsúszott, mert nem tudtam lazítani. De túl lehet élni!Ennyit megért!”

“Maga a beavatkozás kifejezetten nem fáj, inkább csak kellemetlen, feszítő érzést lehet érezni.

Van olyan hely ahol lehet kérni felületes bódítást, van ahol ezt nem tartják szükségesnek, de ott is leszedálnak előtte, hogy ne legyen annyirarossz.”

“Nekem volt 3-szor is átjárhatóságim
Nem egy kellemes élmény az biztos,de túl lehet élni……
Akkor fáj jobban ha nem átjárható és erőltetik,hogy átmenjen a festékanyag.Nekem ez volt!!!
De megérte  28-hetes vagyok”

“Nekem is volt, de egyben vizsgálták a méhemet is. Semmire nem emlékszem, mert altatásban történt, amikor felébredtem egy kicsit mensisen fájt a hasam. Nekem is simán megérte, itt pakol mellettem a hét hónaposom.”

“Nekem 3 hete volt az átjárhatóságim. Altatásban végezték, laparoscoppal. Reggel bementem, és másnap reggel panaszmentesen távoztam haza. Ha tudom előre, hogy ez “csak” ennyi nem izgultam volna halálra magam! Az eredmény kicsit elkeserítő, mivel az egyik teljesen el van záródva, a másik kis mértékben átjárható.”

Ajánlott cikkek

42 Hozzászólás

 1. Sziasztok!

  2000-ben volt HSG-m kontraszt anyaggal, röntgen alatt. Soha nem fogom elfelejteni, életem legrosszabb élménye volt. Bal oldalon nehezen volt átjárható, a jobb rendben volt. Nem volt bódítás, nyugtató injekciót kaptam csak. Kevés vérzés és egy görcsös síró roham volt a vége.
  Idén laparoscopos vizsgálatom volt altatásban. A bal oldali teljesen átjárhatatlan, ki is vették. Mivel még két másik problémát is találtak, így voltak fájdalmaim, de túlélhető. Csak altatásban fognak rajtam ilyesmit végezni, az már tuti.

 2. nekem is volt nekem kicsit fajt de aznap haza mehetem az egyik petevezetek jarhato at es azota se tudok teherbe esni de mar lasan feladom a remenyt mert mar nagyonsok vizsvalaton tul vagyokegy szomou 35 eves nö aki tem tud gyereket szulni

 3. Nekem tegnap volt az átjárhatóságim és egyáltalán nem fájt. Szerencsére az orvosom nagyon eemberséges volt, látta, hogy halálra izgulom magam, nem győzött nyugtatni. nekem mindkét oldal átjárható. szóval, mindenki csak biztatni tudok, mert ez a vizsgálat közelebb hoz bennünket a babásodáshoz! sok szerencsét mindenkinek!

 4. Sziasztok.nekem is volt kontraszt anyagos átjárhatosági vizsgállatom!iszonyatossan fájt PEDIG átjárható volt mind tettő petevezetőm!!!sajnos azota a bal oldalit elvesztettem mert méhenkivül estem teherbe és ez a bal oldali petevezetőmben volt!!!(amit állitolag okozhatott ez a beavatkozás!!??)ja és Kecskeméten semmiféle kábitás-vagy más fájdalom enyhitő szert nem kaptam sem elötte sem utána!!!sajnos babánk még nincs de ezt ujra nem engedném meg,csak altatásban!!!Sok sikert és türelmet mindannyionknak!!Manka

 5. Sziasztok. Nekem tegnap volt HSG-m, rövid altatással csinálták, ami nagy segitség volt szerintem, mert amugy is nagyon izgultam miatta. Utánna iszonyú görcseim voltak, de szóltam a nővérnek és kaptam egy szurit, és azóta szerencsére semmi fájdalom, csak egy pici vérzés. Sajnos egyik petevezetőm sem átjárható. Hát hogy, mi jön még az majd kiderül…
  sok türelmet és kitartást kívánok mindenkinek aki végig megy rajta. Panda

 6. Az Aviva tornában van egy gyakorlat kimondottan arra, hogy a petevezeték átjárhatóvá váljon.
  Leülsz, a bal lábad magad előtt Z alakban behajtva, a másik lábad kinyújtva előre.
  A lábfejet megemelve a kinyújtott lábat elviszed oldalra négyszer, majd csere.
  Majd ugyanilyen kiindulásból, a lábad elviszed egészen hátra,, hogy elöl az orrod szinte a talajt érinti.
  Ez a nyújtás állítólag hasznos a petevezeték megmozgatására.
  Azért aki teherbe szeretne esni, azoknak nem javasolják az Aviva torna erős gyakorlását, csak lazán, és finoman.

 7. Ha nem kapsz semmilyen bódítóinjekciót, vagy altatást a HSG-hez, akkor vizsgálat előtt 1 órával vegyél be egy Cataflam-ot, semmit sem fogsz érezni, még azt sem hogy kellemetlen lenne.

 8. Én is voltam kontrasztanyagos röntgenes petevezeték-átjárhatóságin, nagyon izgultam, mert sok rosszat olvastam róla, de szerencsére alig éreztem fájdalmat, teljesen kibírható, a legrosszabb nekem a kiszolgáltatottság érzése volt katéterrel magamban feküdni a röntgen alatt… szerencsére utána sem görcsöltem, és a jó hír, hogy mindkét petevezető átjárható, feledtetett mindent :)

 9. Nekem ma reggel végzett a dokim Hsg-t,előtte egy Cataflan-t vettem be,de eléggé fájt!Csak a bal oldali átjárható,de úgy indultunk neki hogy valószínűleg mind a kettő zárva van.Jó hogy túl vagyok rajta,már az eredmény miatt is!

 10. Sziasztok!
  Nekem tegnap előtt volt HSG vizsgálatom. Nem mondom hogy élveztem de sokkal rosszabbra számítottam. A katéter felhelyezése volt számomra a legrosszabb. de a vizsgálat után pár órával hazajöhettem. Nem voltak elzáródva a vezetékek de a méhemnek fura alakja van. Nem tudom mi lesz… Nagyon bízom benne hogy sikerül teherbe esnem és nem lesz szükség inszeminációra!!!2éve próbálkozunk a babával sikertelenül:(

 11. Kedves Sorstársak!

  Ma voltam átjárhatósági vizsgálaton a Forgács Intézetben. Féltem, mert előtte commenteket olvastam a neten, és hát ilyesztőek voltak.

  Most így utólag úgy gondolom, nem kell tőle félni, mert egyáltalán nem volt vészes. Egy 20-30 másodpercig éreztem feszülő, kellemetlen érzést, akkor azt kívántam, bárcsak gyorsan vége lenne, de egyékbént pedig olyan volt, mint egy sima nőgyógyászati vizsgálat.

  Több óra eltelt már azóta, és semmi bajom.

  Kívánok Nektek minden jót!

  Ági

 12. Nekem is volt már ilyen kb. 6éve, de most is erre “kényszerülök”, mert nem akar jönni a tesó!
  Viszont nemtudom az árfekvést amit a dokinak adni “kell”.
  Van valakinek infoja?
  Bp. Baross u-i klinika.

  Köszönöm, Rita

 13. Nekem altatással csinálták a HSG vizsgálatot, nem éreztem semmit. Utána sem görcsölt a hasam, csak egy kis vérzés volt. Szerencsére átjárható a a megmaradt petevezetékem (az egyiket elvesztettem méhen kívüli terhesség miatt.Remélem hamarosan összejön a baba :)

 14. Nos…Mindazok ellenere, hogy a neten olvasottak alapjan jol megijedtem es honapokig a HSG vizsgalatra keszultem egyaltalan nem volt fajdalmas a dolog. A kateter felhelyezeset nem ereztem, a kontrasztanyag befecskendezesenel enyhe menstruacios gorcsnel kivul semmit nem tapasztaltam. Igaz mindket petevezetekem atjarhato… A beavatkozas utan kaptam egy gorcsoldo injekciot, ami fajdalmasabb volt mint maga a HSG:-) Ugyhogy mindenkinek csak azt ajanlom, hogy ne feljen tole, mert egyaltalan nem veszes a dolog:-)

 15. Ma voltam a magán dokimnál, és a Szent Lászlóban készül megcsinálni ezt a vizsgálatot. Elmesélése ijesztő. Bemegyek egy ambuláns nőgyógyászatra, lehetőleg menjek szoknyában, mert ott felteszik a katétert, majd sétáljak át katéterrel a lábam közt egy másik épületbe, na ott befecskendezik a kontrasztanyagot. Semmi fájdalomcsillapítás nem lesz, kérésre sem. Semmi elővizsgálat, hogy van-e gyulladás stb. Majd ha vége a vizsgálatnak, felpattanhatok, mert 1 percet sem fektetnek, nemhogy megfigyelnének. Csak nekem hangzik rémesen? A Forgács Intézetbe járok, de mivel kétszarvú a méhem, a röntgent javasolta Forgács doki úr, mert az többet megmutat, mint az ultrahang. Nektek sem volt sem gyógysezr, sem fektetés, sem elővizsgálat, és át kellett battyogni katéterrel a lábatok közt? Nekem ez megalázónak és egyáltalán nem profinak tűnik, bár a doki kedves volt.

 16. Sziasztok!Én is voltam HSG-n de nekem nagyon rossz élményként maradt meg. Iszonyatosan fájt holott minden rendben van mindkét petevezeték átjárható.Miután végeztünk a doki írt fel betadin kúpot gyull. csökkentésre és el is mentem kiváltani. Hát mondanom sem kell ha a párom nincs ott akkor ájultan esem össze. Utánna 4 napig erőteljesen véreztem. De ettől függetlenül nem kell tőle félni Hiszen mindenki másként reagál:)

 17. Sziasztok!
  Nekem ma volt HSG vizsgálatom (János Kórház). Nekem iszonyatosan fájt, pedig semmit nem találtak. A helyzet megalázó és az is, ahogy az orvosok bántak velem. Azóta folyamatosan vérzek. És kaptam gyógyszert is, mint kiderült több problémát is okozhat a vizsgálat, de ezt már csak akkor közölték, mikor fél pucéran álltam az öltözőben a vizsgálatra várva. Valami nagyon erős (2 db summamed) gyulladáscsökkentőt kaptam. Viszont volt előttem egy lány, akinek egyáltalán nem fájt.

 18. Sziasztok!Nekem is ma délelőtt volt a HSG.-m és annak ellenére hogy naaagyon féltem,nem fájt.
  A Bajcsy-Zs Kh.-ban csinálta László Ádám Fő o.úr.Mindenkinek nagyon nagyon ajánlom.
  Felvettek az osztályra,átöltöztem,8 kor szóltak hogy negyed 10 felé megcsinálják a katéterfelhelyezést,lassan vegyek be egy Cataflamot.
  n10 kor átkisértek,végig mindent mondtak ,pici katétert tett be (gyermekkatétert),egyáltalán semmit nem éreztem.Visszasétáltam pihentem 11re lesétáltünk a röntgenbe,fel az asztalra,mindent mutatott a monitoron,úgyhogy mikor picit feszített én a kép nézegetésével voltam elfoglalva.És kész is volt ,szerencsére átjárható,jó ha 10 mp.Kivette a katétert,betétet beraktam,felséta 1 emeletet.Végig kérdezgette hogy jól vagyok.-e,de semmi nem volt.
  Most estefelé csak annyi hogy érzem hogy van méhem:)Tiszteletdíjja 20 e Ft.
  Nekem megérte:)
  Bocsánat hogy hosszú voltam,de hátha van kit megnyugtat:)

 19. Sziasztok!
  Nekem decemberbe volt a HSG-m. Nagyon fajt. Mondta is a doki hogy reg volt ilyen komplikalt dolga. Jovo heten megyek laparoszkopiara. Nagyon be vagyok tojva….
  Meseljetek ha volt ilyen beavatkozas valakinek… es milyen eredmenyekkel vegzodott.
  Holnap megyek a dokihoz atbeszelni megegyszer a dolgokat.
  Nem is tudom …. inkabb a rossz hirtol felek inkabb mint a beavatkozastol. Legyszi irjatok. Koszi.

 20. Nekem 7-éve csináltak laparoszkópos vizsgálatot nekem utánnafájt,mert akkor távolították el a jobb oldali petevezetőmet, mert méhen kívűli terhességem volt az insemináció után.egy párnapi kórházi tartózkodás ,de a cél érdekében mindent, most ujra akarom kezdeni de félek hogy megint így járok.

 21. Szia Mufurc!
  Nagyjából leírtam a laparoszkópiát a fogantatás hiányának új megközelítése cím alatt

 22. Nekem a petevezeték átjárhatóságim nem a HSG volt hanem a Hy-Co-Sy, ez az újabb verizó, amit kórházakban nem csinálnak.Ez ultrahanggal történik, kb 3 perc volt az egész vizsgálat, enyhe feszítő érzés, utána enyhe menstruációs csörcsnek nem nevezhető valami, fél óra után mintha semmit nem csináltak volna velem.Győben csinálták a Kaáliban, igaz 35ezer Ft volt, de nekem megérte a rémtörténetek után, amiket hallottam erről a vizsgálatról.

 23. Nekem csináltak laparoszkópiát és eszerint mindkét petevezetékem el van záródva és az eredmény végleges nem lehetek terhes. Ehhez képest 4 évvel ezután teherbe estem, de mivel már nem akartam gyereket ezért olyan döntésre lettem kényszerítve a téves diagnózis miatt, hogy megtartsam a gyereket vagy sem. Végül megtartottam, de mind a mai napig nem tudok igazán örülni a helyzetnek. A lényeg az ,hogy ne higgyétek el feltétel nélkül, ha az orvos azt mondja nem lehet gyereketek!

 24. Sziasztok!
  Nekem október 29-én csinálták a HSG vizsgálatot,kb 25 percig tartott,nemtúl vészes,kilehetett bírni.harmadjára sikerült befecskendezni a kontrasztanyagot,de átjárható volt.igaz aztmondta a dokim,hogy lehet hogy volt egy kis dugulás,de megszűnt.mostmár csak próbálkozni kell.

 25. nekem ketto is volt, 2006 juliusaban es 2010 decembereben.
  2006: ereztem, hogy dolgoznak velem, de nem volt elviselhetetlen a fajdalom, utana fel orat vartam amig a kezembe adtak a felveteleket; le volt tapadva mindket petevezetom, harmadik nekifutasra sikerult oket felszabaditani; miutan visszamentem az osztalyra meg max 1 orat ereztem olyasmi fajdalmat mint egy kemenyebb menstruacios gorcs, majd kozel ket hetig vereztem (utolag kiderult, hogy megsertettek a mehnyakat es azert), a kovetkezo 1 honapban hiztam 5 kilot, az azutani ket honapban ujabb 5 kilot. Es kb ennyi volt 2006-ban ami a HSG-el osszefuggott.

  2010-ben egy injekcioval kezdtunk (talan fajdalomcsillapito volt), a HSG viszont fajdalmas volt, ereztem, hogy faj es feszit (kb ugyanaz a fajdalom mint 2006-ban) ez meg csak a felhelyezes volt, amikor kezdtek nyomni a kontrasztanyagot akkor ereztem, hogy ez jobban faj mint a multkor, majd azt, hogy ez nagyon faj, aztan egyszerre csak nem fajt semmi, valami szepet almodtam es a kovetkezo amire emlekszem, hogy asszisztensno erdeklodik, hogy latom-e ot :) mondtam, hogy persze, miert ne latnam? erre az orvos is rakerdezett, hogy ot is latom-e? :) aztan kiderult, hogy a fajdalomtol elajultam. Lesegitettek az asztalrol, bele egy toloszekbe es feltaszitottak az osztalyra. Mar a toloszekben ereztem, hogy hanyingerem van es zsibbadok, a liftben mar visszakivankozott az a kicsi viz amit egesz nap ittam; az osztalyon vizzel locsoltak, de zsibbadt az egesz testem, szekletingerem volt, es olyan fajdalmat ereztem a hasamban mint laparoszkopia utan mikor felebredtem; egy ideig meg jajgatnom kellett, halas voltam hogy egyetlen hozzatartozom sem lat ebben az allapotban, aztan elaludtam; amiutan felebredtem mar semmi bajom nem volt, visszajott a szinem, egy-ket napig meg pecseteltem, de mas kovetkezmenyet nem lattam. Ujra le voltak tapadva a petevezetoim, de most csak az egyiket sikerult felszabaditani mielott beadtam a taccsot. A hasam ujra meg van puffadva (nem meretkeztem, nem tudom hiztam-e), de a haspuffadast gondolom betudhatom a petefeszkek stimulaciojanak is, ugyanis kozel 6 eve, hogy gyereket szeretnenk, de meg nem jott ossze es most inszeminacioval fogunk probalkozni amikor az a petefeszkem aktiv amelyiknel a vezeteket felszabaditottak.

 26. Sziasztok!Nekem 1 hónappal ezelőtt volt HSG.Régóta,6 éve probálkozom a babával.Elszánt voltam és az,hogy fájni fog a dolog, meg sem fordult a fejemben.Nem foglalkoztam azzal.A fájdalomnak a jele nem mutatkozott.(S.O.T.E.)Beigazolodott amire számítottam:a jobb oldalon totális a dugulás,a bal átjárható.Örülük neki,mert így valószinű,hogy meg van az ok.Szerintem az lett volna a rossz hír,ha mind a kettő átjárható.Hamarosan műteni fognak.BÍZOK ÉS REMÉLEK.Ui:Lassan 35 éves leszek.Még nincs gyerekem.Ezek az utolsó segélykiáltások!

 27. Sziasztok!

  Nekem 2 héttel ezelőtt volt a HSG a SOTE I-n.Előtte nagyon sok fórumot végigolvastam mire számítsak, így leírom én is, hátha segít valakinek.Egy hónappal a vizsgálat előtt felhívtam a kórházat időpont miatt. Az asszisztensnő nagyon kedves volt, minden elmondott, nem volt az az érzésem, hogy nyűg vagyok neki, hogy ennyit kérdezek, a végén pedig megnyugtatott hogy Ő ott lesz végig velem. Eljött a nap, nagyon féltem. Az általános vizsgálatokkal 10 körül készen voltam, így vártam a dokira. Sajnos a dokinak műtenie kellet, így 12 körül került rám sor. Az asszisztensnő végig nagyon kedves volt.Átmentünk egy másik épületbe, ott pedig a röntgenbe kerültem. Beálltam egy gépbe, melyet lassan eldöntöttek, így vízszintesbe kerültem. Az asszisztensnő előkészített mindent, kicsit beszélgetett velem, majd jött az orvos.Elmondták, hogy ez egy spec. műszer, nem olyan mint a többi, mert a ballonossal nekik gondjuk volt. Fel kellett emelnem a lábam, majd behelyezték ezt a műszert. Nagyon fájt, de csak egy pillanatig. Sajnos itt elsírtam magam, de mondták, hogy nyugodtan :) Aztán küldték a kontrasztanyagot. Vártam azt a görcsöt amit mindenki leírt, de nem volt. Mondta a doki, hogy erősebben kell megnyomnia, mert átjárható lesz ez. Megnyomta, összeszorítottam a fogam, de görcsnek nyoma sem volt. Aztán már mondta is a doki hogy kész, átjárható, viszontlátásra. Az egész kb 3-4 perc volt.Utólag azt mondom kibírható, csak a felhelyezés kellemetlen de az is egy mp. Persze ez egyénenként változó, lehet másnak ez sem fájdalmas.

 28. Sziasztok, tudna valaki mondani olyan pesti orvost, aki altatásban/bódításban végez ilyet. Nagyon érzékeny a méhszájam, és nem akarok feleslegesen szenvedni, ha van erre lehetőség.

 29. sziasztok!nekem tegnap volt egy HSG vizsgálhatom Győrben.bódítanak elaltatnak semmit sem éreztem ,inkább az altatótól voltam rosszúl amikor felébredtem!kicsit véreztem ennyi délután hazaengedtek és azóta is jól vagyok!remélem sikeres volt és hamarosan megjön az eredménye!

 30. Sziasztok! Hát mindenfélét lehet olvasni erről a vizsgálatról.. Míg nem láttam a tapasztalatokat semmi félsz nem volt bennem, most meg: jájjjjjj! Holnap hycosy-m lesz, első kézből (vagyis méhből:-) lesz az “élmény”. Mindenkinek sok sikert!

 31. HAT en meg szeretnem kerdezni hogy en nekem ki vetek a bal oldali petevezetekemet lehetek e meg terhes elore is koszonom a valaszt es elnezest a hibas irasert marika

 32. Sziasztok!
  Lehet, hogy azt hiszitek elment az eszem, de állítólag a friss vakondtúrás leforrázva kitisztítja a petevezetékeket. Használati utasítás: Végy egy nagy marék friss túrást, és forró vízzel forrázd le, ezután guggolj fölé kb 10 percre, úgy, hogy letakarod magad. Én kb 10x csináltam meg, és utána véreztem, de állítólag kidugult. Nem tudom, mi van benne, de pár ismerősöm már terhes azóta, hogy ezt megcsinálta.
  Ui.: A tavaszi a legjobb anyag, mert akkor jönnek ki először a föld alól.
  Pár próbát megér, és kifejezetten kellemes érzés a melegben ülni.

 33. Nekem fura amit írtál, csak egy kérdésem lenne, mi van abban a földben?

 34. Konkrétan nem tudom. Azt mondta a term. gyógyi, aki javasolta, hogy rengetegféle tápanyag, amit a kisvakond összegyűjt ősztől tavaszig. Ő sem tudta pontosan, hogy miért hat, de már sokaknál bejött.

 35. Kétszer volt Hsg, egyszer a laporoszkópiás beavatkozásom. Egy hete volt a Hsg-ém. Senkinek nem kívánom. Bár senkit nem akarok elijeszteni, a fájdalom attól függ, hogy elvan e záródva. Nekem mind a kettő elvolt, de most a második beavatkozásnál a bal oldalt kibírták fújni. Azért is fájt a legjobban, de inkább olyan érzés mintha letépnék a hasamat. Nagyon iszonyú volt. De remélem a küzdés megérte, és azzal az egy petevezetékkel sikerül teherben esni.

 36. Nekem a múlt héten volt HSG.m altatásban. Mindkét petevezeték átjárható, minden rendben volt, hogy előtte az volt-e azt nem tudom.
  Kb fél óráig tartott, és 10 perc az előkészület. Utána véreztem kicsit, két napig, majd megjött a mensim, kicsit előbb mint szokott.
  Remélem megérte, és sikerülni fog.:)

 37. Sziasztok!
  Nekem tegnap volt ultrahangos átjárhatósági vizsgálatom.
  A sok rémhírrel ellentétben,nem fájt.
  Maga az izgalom miatt görcsöl szerintem az ember,ha megpróbálsz lazítani még jobb.
  A legjobban szerintem arra az érzésre hasonlít amikor nagyon kell már pisilned és feszít a hasad.
  A katéter felhelyezését nem is éreztem.
  Maga a pihenés utána tovább tartott mint maga a vizsgálat.
  A történethez az is hozzá tartozik,hogy én előtte bevettem egy szem cataflamot és egy nospát biztos ami fix alapon.Ártani biztos nem árt.
  Ja és még egy jó tanács: én nem néztem mit csinálnak,csak rátapadtam a monitorra,ez egyrészt elterelte a figyelmem,hogy hol tart a folyamat,másrészt így nem ijedtem meg a műszerektől.
  Mindenkinek mielőbbi babázást kívánok!

 38. Sziasztok!
  Tegnap volt átjárhatósági vizsgálatom. Rettenetesen féltem előtte, fölösleges volt. Jobb oldalam nagy nyomással volt átfújható, bal oldal lezárt. A dokim azt mondta, később átnéz laparoscoppal is, hátha sikerül kidugítani a balt is. Dolargan-os bódítást kaptam, ennek ellenére fájt, amikor átfújta, de nem vészes. A bódításban az a jó, hogy érzed, de a pszichés negatív élményt, ami a fájdalommal jár, kikapcsolja. Magyarul fáj, de nem érdekel. Pár perc után filmszakadásom lett, arra már egyáltalán nem emlékszem, hogy kerültem vissza a kórterembe. Inkább olyan álomszerű foszlányok maradtak csak. Ma még kicsit másnapos voltam, kívántam a pihenést, de ennyi. Összességében véve azt mondom, hogy bele kell vágni, a cél szentesíti az eszközt. Nem kellemes, de ha sikerül a baba, lesz az még fájdalmasabb is :)))

 39. Szóval. Mindenki megnyugtatására:
  Hülye voltam és végig olvastam minden HSG-s fórumot, amitől persze jól betojtam.
  Tegnap voltam HSG-n a SAJÁT orvosomnál. Előre megnyugtatott, hogy nem fog fájni (!). Hittem is meg nem is, hiszen annyian irták, hogy majd belehaltak. Végül úgy voltam vele, hogy ha azt monda nem fog fájni akkor elhiszem neki. Hiszen kiben bizzak ha nem a saját fogadott orvosomba? Hozzá kell tennem, hogy már az első babámat is nála szültem 5 évvel ezelőtt.
  Szóval: odamentem a kórházba (autóval, kisérő nélkül), 5 perc alatt felhelyezte a katétert a méhembe, amiből SEMMIT nem éreztem. Átsétáltunk egy másik épületbe a röntgenhez (simán sétáltam a katéterrel, észre sem vettem, hogy bennem van). 10 perc alatt meg volt az egész röntgenezés, egyátalán nem fájt, mikor nyomta a kontrasztanyagot, nem görcsölt, nem feszitett. Pedig állitólag kicsit erősebben is kellett nyomnia, lehet hogy volt valami letapadás. Végeredmény: mindkét oldal átjárható. Felöltöztem, hazajöttem és köszönöm szépen jól vagyok. Ambulánsan, nem feküdtem be sehova, nem émelyegtem, nem véreztem, nem akartam belehalni. Délután picit fájdogált a hasam, valószinűleg a kontrasztanyag szivódott fel a hasüregemben. De még annyira sem fájt mint mondjuk mensi előtt.
  Mindebből levontam azt a tanulságot, hogy soha többet nem olvasok hülye fórumokat, mert csak beparáztatom magam. Helyette inkább bizom a dokimban.
  Sajnálom akinek ekkora fájdalmat okozott ez az amúgy nem fájdalmas beavatkozás. Valószinűleg egyéni érzékenység függő is a dolog, de leginkább úgy gondolom, hogy sajnos még vannak vandál dokik ebben a szakmában, akik pont leszarják, hogy fáj vagy nem…
  Szóval csajok: No Para, rendben lesz minden!!! :o)

 40. Sziasztok! Nekem holnap reggel lesz HSG-m….én is sokat olvasok róla, ezért teljesen be vagyok parázva:(

 41. Nekem ma volt HyCoSy-m (ultrahangos) petevezetékátjárhatósági vizsgálatom. Nekem volt egy pont a feszítő érzés közben, hogy úgy éreztem, mindjárt felülök, és kiveszem a katétert magamból. A felfújás feszít, de ki lehet bírni (semmit sem vettem be előtte, bár most végigolvasva az előttem szólókat, lehet, hogy bevennék valamit, de nem akartam felidegesíteni magam a vizsgálat előtt, ezért direkt nem olvastam a vizsgálattal kapcsolatban semmit). Szóval nem egy leányálom, éreztem már jobbat is ?, de örülök, hogy túl vagyok rajta.

 42. Nekem ma volt HSG (röntgenes) és nagyon, de nagyon fájt. El volt dugulva, de addig nyomták a kontrasztanyagot, hogy sikerült átjárhatóvá nyitni mindkét petevezetéket. Tehát megérte.
  Pápán csinálták a kórházban, minden érzéstelenítés nélkül, délre mentem, 1kor már a kocsiban ültem. Igaz a vizsgálat után majdnem elájultam fájdalom utáni sokktól. Még vérezgetek, de ez normális. Remélem összejön a kistesó a 3 és 4 éves gyermekeimnek.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás