Kérdések és válaszok

január 16, 2010 | Egy kis anatómia, Lombik, Vizsgálatok

7. Pontosan mennyibe kerülhet a lombikbébi program tb támogatás nélkül?

Azt olvastam kb. 800 000 Ft

8. Milyen vizsgálatok lesznek egy párnak mikor 1 év eltelik?(pl:vérvétel, hormonok)

Általános vizsgálatok:

A hormonszintet vérvétellel állapítják meg.

Petevezeték átjárhatósági vizsgálat

Férfinál spermavizsgálat mintából, és urulógiai vizsgálat (tapintással)

A további vizsgálatok ezek eredményeitől függnek.

9. Azt szeretném megkérdezni ha valakinél myomat távolitanak el mennyi idő elteltével esik teherbe?

Van amelyik doki 3 hónap szünetet mond, van amelyik 6 hónapot. Utána bármikor aktuális a teherbeesés, és jobb minél hamarabb teherbeesni, mielőtt a mióma újra kiújul.

„Pécsett már 2007 óta végeznek mióma-embolizációt. Itt eddig 105 beteg esett át a kezelésen. Kérdésünkre Dr. Harmat Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem Radiológiai Klinikájának orvosa elmondta, hogy egyik páciensük az embolizácót követő 5. hónapban teherbe esett, a kisbaba idén tavasszal jön majd világra.”„Fiatal miómás nők terhessége gonddal szokott járni, gyakori a vetélés. Nagy adag sárgatesthormonnal azonban annyira nyugalomba lehet hozni a méh izomzatát, hogy elérhető az életképes magzat megszületése. A terhesség további folyamán gyakran lépnek fel fájások, de megfelelő gyógyszerekkel általában leállíthatók. Miómás góc eltávolítása utáni terhesség folyamán is szükséges a sárgatesthormon-kezelés. A szülést gyakran kell császármetszéssel befejezni.”

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Comments5 hozzászólás

 

 1. eszter szerint:

  hát én nem tudom ki hogy van vele de én már mindentől félek nekem lett volna egy laporoszkopiás mütétem és sajnos a bement közben signal belet sértetek és bél sebésznek kellet be avatkoznia meg egyébként miről veszed észre hogy miómád van esetleg fáj valami vagy hogyan tudom észre venni léci irjátok meg na meg aszt is hogy ha le van zárodva a méh kürt akkor is érdemes petevezeték átjárhatoságát meg csináltatni mivel nekem ez diagnozisom és ezért voltam lombikon de sajnos két alkalomal sem sikerült kérlek benneteket irjatok erre köszönöm

 2. admin szerint:

  Szia!

  Ha a méhkürt el van záródva akkor csak lombik kerülhet szóba mint teherbeesési lehetőség. Szerintem nincs értelme a petevezeték átjárhatóságinak. Hiszen a petevezeték egyik végén van a méhkürt, tehát a pete be sem tud jutni a petevezetékbe.

 3. Judit szerint:

  Kedves Eszter!
  Nekem volt myómám.1,5 centis volt csak,de sokkal nagyobb gondot okozott.A menszeszem nagyon erős,és hosszantartó vérzéssel zajlott le.Műtét után a tünetek megszűntek.

 4. eszter szerint:

  köszönöm hogy válaszoltál judit nekem nem mondhatnám hogy hosszu a menszim 3 4 napig tart de nagyon szoktam görcsölni nem tudom hogy esetleg ez a probléma erre utalna szia köszi

 5. timi szerint:

  Nekem lenne egy kerdesem a költsegekkel kapcsolatban.Mivel evek ota külföldön elek,a magyar TB-m mar reg megszünt.Van gyerekünk is mar,de szeretnenk meg egyet,a gond csak annyi,hogy 2005-ben,a 3.gyermek utan,mivel mindegyik csaszaros volt,sterilizaltattam magam/en hülye/.Az itteni araktol kiakadtam,miutan erdeklödtem:7000€ mondtak,mivel semmi költseget nem vesz at az itteni TB.Tudna e nekem valaki Magyarorszagon egy jo orvost ajanlani,aki ugymond privat segitene tovabb ebben a kerdesben,es az arrakkal sincs elszallva!

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets