E-mail

info@teherbeeses.hu

utrogestan_pecsetelesre

1 héttel ezelőtt mentem vissza az endos dokihoz az új TSH eredményemmel. Szóval úgy alakult hogy 3 hónappal ezelőtt megemelte a Letrox adagomat, mert az alacsony ft3 és a mensi előtti pecsételés is arra utalt, hogy továbbra is pajzsmirigy alultermelődés van.  A 3 hónap alatt még egyszer emeltünk a Letrox adagon, mert nem szűnt meg a mensi előtti… Így már napi 100 mikrogrammot kellett szednem. A 3 hónap leteltével az ft3 szépen helyreállt, 3,8-ról felment 5,4-re. Viszont a mensi előtti …. nem szűnt meg. Ezért így már kimondható, hogy nem a pajzsmirigy okozza, mivel az teljesen rendben van, hanem a progeszteron hiány. Mert sokszor már ezektől a kezelésektől is helyreáll a sárgatest működése és elégséges progeszteront termel és akkor megsznik a pecsételés. De nálam nem így van.

Úgyhogy most ennek pótlása következik. Ehhez a 21. napon vagyis mostantól kb 1hét múlva újra vérvétel és megnéznek 10féle dolgot, hormonokat, d-vitamint….

Ez alapján az eredmény alapján derül ki ennyit kell majd szednem az Utrogestanból a ciklus második felében. Mivel az utro késlelteti a mensest, ezért ha nem jö meg tesztet kell csinálni és ha terhesség van, tovább lehet szedni. Ezt az Utros dolgot mondjuk már tapasztaltam inszemeknél és lombiknál is.

Tehát látható hogy az inszemeknél és a lombiknál hiába adták a sok progeszteront, ha az inzulin és a pajzsmirigy sem volt rendben. Nem talán ezeket kellett volna először megnézetni és rendbe hozni???? Nagy öröm hogy ezzel a dokik nem foglalkoznak, mármint a nőgyógyász és a Kaáliban is csak az inszemek és a lombik után mondták már. Magadra vagy utalva, hogy mikor milyen vizsgálatra mégy teherbeesés kapcsán. Ezért is próbálom nektek is felhívni a figyelmeteket, hogy mielőtt bárki is belevágna a mesterséges megtermékenyítésbe, inszeminációba, lombikba, előtte nézesse meg a terheléses vércukor szintjét és a pajzsmirigyét egy endokrinológussal. És ha kiderül hogy itt a baj, lehet megmenekül sok százezer forint kidobásától és esély van rá hogy így természetesen is sikerül. Na persze ha más gond is lehet tovább kell menni, de sokszor lehet elég lenne ez a kezelés is.

Szóval most itt tartok, következő ciklustól progeszteron szedése, és majd látjuk hogy alakul a ciklus. Majd ha 3 hónapig nem sikerül a teherbeesés, újra TSH ellenőrzés, és megnézzük újra az inzulint is hogy alakult, hátha ott van még valami gubanc, bár az a legutolsó vizsgálatkor majdnem jó volt, kevés híján.

A többi kezelés marad továbbra is: Letrox, Meforal, 160g-os CH diéta, rendszeres mozgás, jód elkerülése.

Érzésekről a következő bejegyzésben….

Ajánlott cikkek

10 Hozzászólás

 1. Nagyon szurkolok nektek!!! Kívánom hogy minél előbb sikerrel járjatok!

  Mi júliusban megyünk beültetésre…én is átestem az IR viszgálaton, pajzsmirigyemet is nézték, de nem találtak gondot ott sem, így belevágunk a lombikba (5 év várakozás, 4 inszemináció és ezer vizsgálat után)

  Szép hétvégét!

 2. Vica, szurkolok én is nektek, jó úton jártok, nálatok ezek szerint pont itt van az ideje a lombiknak. :)
  Remélem megírod majd amikor sikerül.

 3. Szia Reni!

  Én is nagyon szurkolok Nektek! Én november óta másik dokihoz járok, most bromochriptint és chlostyllbegitet szedtem, holnap megyek újra ultrahangra és nagyon reménykedem : )

  Sok sikert Neked és mielőbbi babásodást!

 4. Szia Reni,remelem hamarosan sikerulni fog nektek is,es atelheted azokat az erzeseket amitegy kisbaba tud okozni.Az en babam most 5 hetes es elsem hiszem meg hogy 6 ev varakozas utan a karjaimban tartom. Teljes szivembol kivanom hogy mindannyian ezt atelhessetek.Szep napot tovabra is.

 5. Jaj istenem! Gartulálok! :)
  Örülök Nektek, és sietek utánatok! :)

 6. Kedves Renáta!

  Írod, hogy az IR és a pajzsmirigy ellenőrzése érdekében pajzsmirigyhormonokat és terheléses vércukrot kell nézetni. Az én orvosom nem tartotta indokoltnak a terheléses cukor mellett az inzulint is megézni, azt mondta, hogy IR-re a többi adatból is lehetne következtetni. Az éhgyomri vércukrom 4,79; a 120 perces 5, 57, amire azt mondták, hogy jó. A TSh-m a ciklus 2. napján 2,2, az fT4 13,9; az fT3 5, 13.

  Akkor most megnyugodhatok IR-ügyben, tényleg elég ennyit megnézni?

 7. Szia Gorra!
  Én nem vagyok orvos, nem tudom megítélni hogy ez jó, vagy nem jó eredmény de..
  Nekem a TSH 1,79 az ft4 13,5, ennyit tudok, de mivel a ref érték 10-22 között van, ezért kaptam rá 25 mikrogramm euthyroxot.
  Ebből a cukor terhelésből semmit sem lehet látni.
  Az inzulint is meg kell nézetni.
  Ha csak a kétórást nézi abból nem lát semmit
  Amióta szedem a merkformint, többször is néztem egy órával evés után és napközben is csak 5,8 körül mozgott.
  Érdemes jó endokrinológust keresni.

 8. Sziasztok!

  Nagyon szurkolok, hogy ezek után már sikerüljön végre Nektek a baba! Szomorú, hogy egy olyan intézetben tényleg nem hívják fel az ember lányának a figyelmét, a kivizsgálások sorrendjére, ahol egyébként csilliókat kell fizetni. Én is járom a hadak útját, rengeteg pénzt dobtam ki az ablakom orvosokra, hogy a végén a tüneteim alapján saját magam diagnosztizáljam. Talán jelentkezem lassan az orvosira is:)! Jelenleg nálam többféle endokrin betegség is fennáll, (endometriózis, hyperprolaktinaemia) a vérvételek alapján. Endokrin szakrendelésre viszont nem tudok bejelentkezni, mert sehol nem kapok időpontot. (Majd visszahívnak egyszer a kórházból). Viszont nem is ezzel akarlak Titeket untatni, hanem a rengeteg kutatásom mellett mindehol azt olvasom, hogy a progeszteront vérből nem lehet olyan pontosan kimutatni, mint nyálból vett mintából. Alátámasztani tudom csak, mert rengeteg vérvételen mindig jók a progi eredményeim. Viszont az ösztrogén-dominancia miatt alakult ki az endometriózisom, az pedig a progeszteron képződést gátolja. Ezeket eddig csak olvastam, de szerintem kérdezz rá, ha Te hamarabb jutsz el az endokrinológusodhoz! Kíváncsi vagyok a válaszra is! Szép napot!

 9. Szia Boszorkata!

  Igen szomorúak vagyunk, igazad van! Hogy az ” itthon maradt”
  orvosok mennyi mindenre nem hívják fel az emberek figyelmét.
  És milliókat lehet költeni a kísérletezgetésekre. És van is pár olyan ismerősöm akik költöttek is ennyit, problémát nem találtak náluk és örökbe fogadás lett a vége. Kimutatnak ilyen meg olyan eredményeket, most ezt szedd rá, most azt és nem keresik meg a gyökereinél a problémákat.
  Pl. epe probléma a pajzsmirigy jó működéséhez szükséges E-vitaminért felelős és a stb. stb. stb. Aztán felelős még az A, D, és K vitaminért is. És egy egyszerű epesav vizsgálattal gyorsan rájön az ember, lehet hogy ilyen egyszerű a probléma. Epehajtó tea, epe termelést elősegítő gyógyfüvek gyorsan rendbe rakják ezt a mindent befolyásoló mindenre kiható szervét. És mindjárt a zsírban oldódó vitaminok mehetnek a helyükre a különböző mirigyekhez a különböző hormonokat termelni.
  Idézek:
  ( Szex és az A vitamin: Az A vitamin esszenciális a szaporodás szempontjából, hiánya a herék és a petefészek elsorvadásához vezetett hímnemű és nőstény patkányokban, mely végül sterilizációt okozott.)(Régóta ismert, hogy D-vitamin-hiányban gyorsul a csontvesztés, romlik a csontok minősége. Emellett számos adat bizonyítja, hogy izomgyengeséghez, az autoimmun betegségek gyakoriságának, a fertőzések kockázatának növekedéséhez vezet. Előnytelenül hat a vérnyomásra, az érelmeszesedésre és sok más tünet mellett fokozza a vastagbél és az emlőrák kockázatát is.)(az E-vitamin nemcsak nagy erejű antioxidáns, védi a szervezetet az öregedéstől, erősíti az immunrendszert, hanem termékenység-vitaminként legfontosabb alkalmazási területe a meddőség, szexuális gyengeség, a nemzőképesség zavara, a koraszülés, menstruációs zavarok, nemi szervek fejlődési zavara, változáskori panaszok orvoslása. E-vitamin hiányában ugyanis nőknél csökken a női nemi hormontermelés, férfiaknál csökken vagy megszűnik a spermaképzés, és mindkét nemben a nemi ösztön. A hipofízisben, az agyfüggelék mirigyben koncentrálódik az E-vitamin, viszont az E-vitamin csökkent jelenléte, és a hipofízis hormonszint csökkenése különösen, diszharmóniát okoz a szexuális életben)(Egy több mint 70 000 ápolónõn végzett epidemiológiai vizsgálat eredményei szerint a K-vitamin-fogyasztás jelentõsége a szintetikus ösztrogénénél is nagyobb volt,)
  Tehát az epe csak ennyire hat a nők hormontermelésére…

  Mindenre meg van a magyarázat, hogy egy emberben miért kevés vagy sok az az 1000 féle szint amiket megmérnek, megállapítanak.
  És ugye mi dokiaink nagy része ezeket a szinteket rendbe akarják hozni plusz természetes vagy mesterséges anyagok bevitelével, nem a gyökereknél tapogatnak.
  Akinek korábban volt májával bármilyen probléma, annak szinte biztos hogy az epejével is volt, van, lesz….
  Másik: a fog tömött, tömetlen, gyulladt, sérült és a szájüregben lévő bármilyen gyulladások is össze függésben vannak a belső szerveink működésével. A baktériumok a vérben szálítódnak és halmozódnak fel szépen ott ahol nem kellene nekik, pl. jelen esetben a méhben.
  Olvastam: Németországban ezzel kezdik a vizsgálatot, fog, fogíny és szájüreg vizsgálat.
  Kíváncsi vagyok kedves Boszorkata és többi kismama jelőlt társaid, amikor kezdtétek a dokiknál ezt a tudatos baba elősegítő projektet, volt-e fog és epe ellenőrzés?
  Nem hiszem, csak küldenek jobbra, balra éveken át ilyen meg olyan korházba és rendelőbe, a sok hormont meg vitamint meg vedd meg és nem érdekes hogy miért nem termeli meg a te szervezeted rendben….

  A Q-10 enzim meg (fel)találója nem hiába kapott Nobel-díjat néhány évtizede és nem hiába találunk már róla ilyen olyan jó híreket. Nem hiába írják elő az Élet Iskolájá-ba járóknak (ami nincs Magyaroszágon) ezt nélkülözhetetlen szükségesnek. Ha valaki normál módban kezdi el szedni, évek is eltelhetnek mire a jótékony hatásai kézzel fogható eredményt produkálnak. Tehát ha (itthon) elkezdi valaki és csodát vár a következő héten az téved és tovább nem is veszi meg, ez is olyan vacak mint a többi és minek költsek rá címszóval.
  Mégis helyre rakja az embert, mert minden (sejt)megújulást elősegít ami az emberi szervezetben van. Tehát minden (szervünk) el kezd belül úgy működni ahogy igazából kellene neki mert megújúl, megjavul. Mert ez a Q-10 megjavítja mint az autó szerelő az autónkat ( ha csak előtte még nem volt rákos az a szervünk). Hogy ne kelljen éveket várni erre, egy öregembernek való dózissal kell kezdeni, 60 mg-al naponta 1 hónapig, majd utána már lehet életkor szerintire csökkenteni úgymint 30+ éveseknek 30 mg-t, 40+ éveseknek 40 mg-t. És akkor ezeket az éveket le lehet csökkenteni pár hónapra. De abba hagyni soha nem kell, mert annyit úgy sem termel a szervezetünk mint kisbabaként tette anno…….. :)

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás