Termékenység és káros környezet

július 19, 2009 | Terhesség előtt

Hogy elkerüld a mai világ számos káros környezeti hatásaival való találkozást, melyeknek köze lehet a termékenységhez és a magzati fejlődéshez is, tudsz Te is egy-két dolgot tenni. 

8 pontos környezeti kártalanító:

  1. Ha szeretsz Te magad is otthon különböző kémiai anyagokkal foglalatoskodni, saját magad összekutyulni szereket, ha lehet inkább a fogamzás előtti időszakra időzítsd.
  2. Vásárláskor figyelj oda, hogy minél több bioélelmiszert és biotisztítószert vegyél, a káros anyagokkal tele szerek helyett.
  3. Ha tudod, méresd be otthonod radonkisugárzását.
  4. Ha szeretsz otthon kertészkedni, törekedj a vegyszermentességre. Amikor kiválasztod az üzletben a növényvédő szereket, alaposan figyeld meg a címkéit, hogy biológiailag lebonthatóak legyenek.
  5. Tanulmányozd ki munkahelyed környezetét is, milyen anyagok lehetnek, melyek károsak az egészségre. Ha vannak ilyenek, intézd el, hogy ne kelljen velük dolgoznod.
  6. Vizsgáltasd be az otthoni ivóvízet szakemberrel,  és ha szükséges szereltess be vízszűrőt. De csapvíz helyett ihatsz szénsavmentes ásványvizet is.
  7. Amennyire lehetséges kerüld a szennyezett, városi levegőn való tartózkodást.  Minél többet menj ki a zöldbe, főleg a még ember által nem  piszkált természetbe: erdőbe, rétre, vízpartra.
  8. Ha előre tudod, hogy a közeljövőben röntgenvizsgálatra kell menned, pl: tüdőszűrőre vagy fogröntgenre vagy bármilyen betegség miatti röntgenvizsgálatra, még a fogamzás előtt ütemezd be a dolgaid közé.

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets