6 jó tanács lúgosításhoz

október 31, 2009 | Mi történik a testben?, Segítség teherbeeséshez, Terhesség előtt

Készülj fel a babavárásra lúgosítással, mert a szervezeted csak megfelelő sav-bázis egyensúllyal működik helyesen. A lúgosítással felkészítheted szervezeted a baba fogadására, a magzat biztonságos elszállásolására, és arra hogy egészségesen tudd Őt világra hozni. Nézzük mi az a 6 tanács amit a szakértők ajánlanak:

  • A gyümölcsöt korlátozott mennyiségben fogyaszd! Hogy miért? Mert a gyümölcsökben lévő cukor erjed így savasodást idéz elő, hiába bázikus maga a gyümölcs. Ami ajánlott fogyasztani: friss ananász, narancs, citrom, lime, grapefruit.
  • Annyi nyers zöldséget egyél amennyit csak tudsz! Például nagyon apróra reszelt zöldségekből készíthetsz salátát, pár csepp olívaolaj és citrom mehet rá.
  • Fehérlisztből készült kenyeret ne egyél! A tönkölybúza kenyérből is csak napi egy-két szeletet fogyassz!
  • Búzafű és árpafű fogyasztása ajánlott, italként tudod megvásárolni.
  • Le a húsokkal! Egyik sem bázisképző! Egyedül az édesvízi hal ajánlott!
  • Édességet akarok!!! Nos lássuk mit ehetsz édességként: aszalt gyümölcs, joghurt, cukor helyett mézet használj az étkezések során! Ezeket mind csak ritkán fogyaszd, mert a szervezetben minden cukor erjedésnek indul, ami a lúgosítás ellen dolgozik.

Tags: ,

Megosztás a Facebook-on

Comments (4)

 

  1. doszi szerint:

    az aszalt gyümölcs és a joghurt sem olyan jó a lúgosításhoz… édesítőszernek a sztíviát ajánlom (biobolt) ez egy dél-amerikai növény, nem mesterséges, édesítőereje a cukor sokszorosáé

  2. doszi szerint:

    a citrom (ez talán meglepő) és az olívolaj valamint a himalájasó (biobolt szintén) nagyon jól lúgosítanak, az mehet bőven – ízlés szerint – a salátára :)

  3. Vady szerint:

    Igen. A sztívia valóban nagyon jó találmány! Főzni és sütni is lehet vele, csak ki kell tapasztalni hány csepp kell hozzá! Kismamáknak, amikor sütifalhatnékjuk van, nagyon hasznos, ha pár cseppet a szájukba cseppentenek. Olyan édes, hogy egyből elfelejtik a sütikét! :D A sót most tesztelem…

  4. tegnapholnapma szerint:

    Lányok,

    kicsit megkésve reagálok ugyan…. :) de én úgy tudom, és szerintem ez is lenne logikus, hogy a belső sav-bázis egyensúlyba ilyesmivel, mint különböző “savasító-lugosító” ételek vagy italok nem lehet beleavatkozni – különben már régen kipusztultunk volna. Többek között az állandó belső kémhatásunk biztosítását szolgálja a máj, vese működése is, amint hogy a méregtelenítést is folyamatosan végzi a szervezeted. Tehát neked kívülről teljesen felesleges bármivel is próbálkoznod a most divatos “lugosítsunk…! méregtelenítsünk!” felkiáltásokat hallatva, mert a természet pár millió éve kikísérletezte a leghatékonyabb megoldást ;)

    További szépeket mindenkinek,
    Nico

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets