Vizsgálatok a teherbeesésért

augusztus 31, 2012 | Segítség teherbeeséshez, Vizsgálatok

vizsgalatok-teherbeeseshezSajnos sokan eljutunk odáig, hogy mindenféle vizsgálatoknak, kezeléseknek vetjük alá magunkat a teherbeesés érdekében. Jó lenne ha lenne olyan intézmény, ahol mindent kivizsgálnak, de nem horribilis összegekért. Nem kellene ide-oda csapódni, fejtörni hogy na most merre is indulj tovább. Már pedig sokszor ez  a helyzet. Mit szólnál, ha itt most összeszednénk milyen vizsgálatokra érdemes elmenni. Ha tudsz még valamit, amit én kihagyok, kérlek írd meg a hozzászólásokban, és én hozzáírom a listához.

Vizsgálatok a teherbeeséshez:

 • Nőgyógyászati rákszűrés
 • Váladék és Chlamydia
 • HIV teszt
 • Peteérés vizsgálata
 • Női hormonok
 • Pajzsmirigy
 • Inzulin, cukor
 • Genetikai és kromoszóma vizsgálat
 • Petevezeték átjárhatósági
 • Laparoszkópia has, méh
 • Immunológia
 • Fogászat (gyulladás kezelése)
 • D-vitamin
 • Férfiaknál: HIV, sperma kép, férfi hormonok

Ha tudsz még, írd meg itt lent.

Tags:

Megosztás a Facebook-on

Comments17 hozzászólás

 

 1. Írisz szerint:

  Vérszegénység?

 2. Palazsu szerint:

  AMH = Anti müllerian hormon
  Pajzsmirigy és nemi hormonok = TSH, Prolactin, LH, FSH, Ösztradiol, Tesztoszteron, SHBG, DHEAS, D-vitamin, aTG, aTPO, fT3, fT4
  Petevezető átjárhatósági vizsgálat

 3. Husi277 szerint:

  savasodás ,PH (a méhben is) /élővércsepp analízis/

 4. Husi277 szerint:

  inzulin ,cukor,tudom hogy szerepel a listán,de ebből is a terheléses adat mondhat többet.Pl. Nekem a éhgyomri cukrom mindig jó volt, terhelésnél viszont kiderült az inzulin rezisztenciám…

 5. tszjk szerint:

  Helicobakter szürés,alloimmun és autoimmun panel,általános endokrinológiai kivizsgálás(hyperplasia,Cushing kór,pajzsmirigy,mellévese működés szűrése),Trombogília vizsgálatok(faktor V.,faktor II,MTHFR)Lues szűrés,általános belgyógyászati vizsgálat,mikrobiológiai szűrések(cytomegalovírus,hepatitis b,herpes simplex,rubeola,toxoplazama,treponema pallidum,varicella-zoster vírus)

 6. tszjk szerint:

  Ja!És a helikobaktert nekem gyomortükrözéssel kérték,mert kellett szövettan is.

 7. Jucus szerint:

  Úristen, ez rengeteg vizsgálat. Ennyire azért nem gondoltam.
  Sajnos nem sikerül nekünk sem a baba. Már egy éve próbálkozunk. Szeptember közepén megyek majd az orvoshoz és elkezdjük ezeket a vizsgálatokat:(.

 8. kcalb szerint:

  Sziasztok!

  Ez teljesen korrekt,hogy fel lett vetve ez a téma.Igazából én már nem tudom kiegészíteni csak annyit fűznék hozzá,hogy sajnálatos tény amikor maga a páciens mondja,hogy milyen vizsgálatokat szeretne csináltatni és nem az orvosnak jut eszébe.Illetve most nekem is eszembe jutott valami amit nem láttam.Az összeférhetetlenségi vizsgálat.Én első körben az átjárhatósági elött vagy azzal együtt csináltatnám meg.Ez nagyon fontos,mert ha próbálkoztok és közben kiderül,hogy összeférhetetlenek vagytok akkor meg spóroltok egy csomó időt és pénzt.

 9. tszjk szerint:

  Igen,az összeférhetetlenségi kimaradt.Ráadásul a peteérérs vizsgálatból nekem 3 havit kértek,így a 10.naptól 2 naponta kellett járnom.Sok idő,amíg mindezt megcsinálja az ember,de nekem is menetközben jöttek rá sok dologra.Szerencsére én találtam olyan orvost(igaz nem helyben),akivel egy meghatározozz protokolt kell végigcsinálni,de ő pl.a komolyabb autoimmun panellre is megírja a beutalót.Sajnos jelen pillanatban az alloimmun panelt nem is csinálják már az országban,eddig is 1 ember foglalkozott vele.Pedig ez fontos vizsgálat,mert ez kideríti az immunológiai hátteret.Remélem hamarosan megint elérhető lesz ez a vizsgálat,sokan harcolnak ezért.Ám a vizsgálatok és a gyógyszeres kezelések ellenére sem sikerült teherbe esnem.Így most 18.-án megyek egy lombikos dokihoz,ahol majd kiderül hogyan tovább.Kitartást mindenkinek!Én bízom abban,hogy meglesz az eredménye előbb-utóbb mindenkinél!:)

 10. Kisgonosz70 szerint:

  Húú ez szinte ijesztő, hogy mennyi vizsgálat kell….:(

  Valami nagyon fura dolog rajzolódik ki.
  3 gyermeket szültem, ritka volt az ilyen probléma abban az időben, most meg 4. éve nem esem teherbe, és lépten-nyomon ilyen emberekbe ütközöm.
  Próbálunk jól étkezni…problémákat helyrehozni,(pajzsmirigy, IR stb), és találkozom olyan emberekkel, akik pajzsmirigy-betegek..és IR-esek, soványak, dohányoznak, vagy nem éppen egészségesen táplálkoznak, és ennek ellenére teherbe esnek minden gond nélkül.

 11. doritka21 szerint:

  Prolaktin hormon vizsgalata. esetleges magas prolaktinszint okanak vizsgalata. A magas prolaktin gyakran osszefugg a pajzsmirigyhormon-problemaval. Mindezek hattererol olvasd el Szendi Gabor irasait a glutenrol es az akar vizsgalattal ki sem mutathato gluten-intoleranciarol.

 12. Audrey szerint:

  Renáta,
  Czeizel doktor Úrnak van egy kerete, amire ezt fel lehet építeni, én is ez alapján megyek a saját listámmal, részletek itt:
  http://szulokvagyunk.blogspot.hu/2012/08/czeizel-tanar-ur-alapjan-kibovitve.html
  és az alap koncepció itt:
  http://szulokvagyunk.blogspot.hu/2012/06/czeizel-tanar-ur-szerint.html

  én is pásztázoma webet és a blogokat, és bővítem a saját lsitámat mások tapasztalataival, és posztolom az enyémeket, hátha segít másoknak.
  Üdv,
  Audrey

 13. Zsu szerint:

  Igen, ez rengeteg vizsgálat, de ne hagyjuk ki a lelki oldalát sem, főleg azoknál, akiknél testileg minden rendben van.

  • admin / Renáta szerint:

   Természetesen a lelki oldalnak is fontos szerepe van, de ez a cikk kimondottan a vizsgálatok összegyűjtésére íródott.

 14. Amy80 szerint:

  PCT teszt, Trichomonas fertőzés

 15. Évi szerint:

  Szia Husi277!
  a savasodást és a méh ph-t hol mérik?
  Nőgyőgyászok, vagy?
  Köszi!
  Évi
  Válasz

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets