E-mail

info@teherbeeses.hu

6.inszeminációMúlt hét pénteken volt a 6. inszemináció. Leírom a tapasztalataimat.

Reggel 1/2 8-ra mentünk Szegedre. Először megvizsgált a doktornő, minden oké volt, bár a tüsző akkor még nem volt megrepedve, de a hasam már hajnal óta fájt, úgyhogy várható volt, hogy hamarosan kilökődik a petécske. Ez volt péntek reggel, és előtte szerdán 8 órakor kellett beadnom a tüszőrepesztő szurit, mivel a párom nem volt itthon, így én adtam be magamnak. Ugye nagy tapasztalatot szereztem már a lombik előtti szurkálásnál. Szóval az én vizsgálatom után jött a párocskám, neki kellett produkálni. Aztán el is mehettünk 2 órára tulajdonképpen ahova akartunk, hát mi az új Árkádba mentünk. Még jó is hogy járkáltam, hátha megreped a tüsző. Kb. 3-szor mentem végig az egészen :). 11 után visszamentünk, kiderült hogy hívtak már telefonon, picit hamarabb is mehettünk volna, de a telefonomon nem volt hívás, mint később az inszem utáni pihenő alatt rájöttem, hát nem volt térerő a plázában. Ujjé, ebből is tanul az ember.

Na mindegy, visszaértünk, és rögtön kísértek is be az öltözőbe. Két lánnyal öltöztem együtt, mindkettőnek az első lombikos beültetése vagyis transzfere volt. Az első lányt miután behívták, nemsokára jött is ki, de nem a pihenőbe kötött ki, hanem az öltözőbe. Kérdeztem tőle mi van, hogy idejött, azt mondja polipot találtak nála, így nem ültették be az embriót/embriókat. Na, fasza! Az embrióit lefagyasszák, és következő ciklusban lesz neki a beülti, ha sikeresen megszabadul vagyis kiműtteti onnan azt  valamit. Még leírni is utálom, jobb nevet nem találtak annak a micsodának? Szegény, úgy sajnáltam, képzeljétek el, hogy megy vissza az picikéiért és nem kaphatja meg őket. Nem túl jó élmény!

Aztán következett a másik lány, és nemsokára én. Most végre volt annyi eszem, hogy magamon hagyjam a zoknim, a nylon papucs – vagy mi az – alatt , így nem fázott  a lábam sem. Míg a pihenőben fekszünk nekem mindig majd szétfagy a lábam.

No, bent voltam a műtőben, felfeküdtem az asztalra, kiderült még mindig nem repedt meg a tüsző, legalábbis nem teljesen, de valamivel tán kisebb volt mint reggel. Ezért is mondta a dokinő, hogy jó lett volna ha lépcsőzök. Hát mondom nem lépcsőztem, de nagyon sokat járkáltam. A hasam pedig végig fájt és feszített. Erre mondja a dokinéni, hogy nem probléma, mert ez az idő a legjobb az inszeminációra, amikor pont folyamatban van a tüszőrepedés. Ultrahang után, kis hideg vizecske, aztán már be is költöztek a kiskatonák. Bár most kicsit nehezebben találtak be, meg is ijedtem egy pillanat erejéig mikor mondta a dokinő, hogy van egy kis kanyar a nyakcsatornán. Na-na! Ilyeneket nem szeretek hallani. De semmi gond, csak azt vettem észre, hogy picivel 1-2 perccel tovább tartott a behelyezés, mint máskor. Készen voltam és áttoltak a pihenőbe. Pihengettem, alukáltam 1 órát. Aztán miután visszaöltöztem és kimentem a váróba kb. félóra múlva behívott a dokinő, elmondta miket szedjek, illetve fel is írta és már jöhettem is. Megkérdeztem a kiskatona eredményt, mennyi volt és milyen, hát jobbra számítottam, hiszen annyi mindent tettünk érte, de betudom az egy hetes megfázásnak, az tuti nem tett jót nekik. 10M volt és 40% mozog.

Tényleg azt még írni akartam nektek, hogy D-vitamint is ajánlott a doktornő, mert hogy akiknek nehezen jön össze a baba, azoknál kimutatták hogy, d-vitamin hiányuk van. Nekem tuti van, mert nagyon keveset vagyok napon. Így javasolta a csukamáj olaj kapszulát szedni, és szedem is.

Nagyjából ennyi, most 1 hét telt el, meg ne kérdezzétek mit érzek, mert úgysem számít, próbálok keveset gondolni a dologra, mert nagyon lassan telik az idő. Saját tapasztalatom, hogy inszemnél és lombiknál még lassabban telik le a két hét, mint alapesetben. Valószínű, mert ezektől többet vár az ember. A tünetek felsorolását is mellőzni fogom, még ha lesz is valami, mert ennek sincs értelme. Persze azért picit reménykedek, de gondolatban már a lombikra készülök, amiről annyit tudok, hogy fogalmam sincs mikor lesz.

Szóval semmi különös nincs most, de talán nyugodtabb vagyok, mint az eddigi inszemeknél, lombiknál. Köszönöm szépen, jól vagyok! :)  Ha lesznek hírek, ígérem megírom!

Ajánlott cikkek

36 Hozzászólás

 1. Nagyon szorítok Nektek!! Sok – sok vidámságot és csak pozitív gondolatokat. :-)

 2. Kitartást és nagyon sok szerencsét kívánok Nektek!

  Egyébként kb.mennyibe kerülnek a gyógyszerek egy inszemhez?

  Én most futok neki Debrecenben egy újabb kivizsgálássorozatnak.

  Üdvözlettel: Anita

 3. Szia Szandra vagyok :) nagyon szurkolok neked!!! :) Szörnyű mennyi mindenen megy keresztül egy nő akinek nem sikerül teherbe esni!!! Nekem 31-én lesz egy kisebb műtétem, mert gyanú van arra, hogy zárva vannak a petevezetékek és van 3 fibrómám amit leszednek!! de nem keseredem el, mert látom sok erős és kitartó nő van (mint például Te!) akik mindent megtesznek, hogy legyen baba és én hiszem, hogy egyszer beteljesülnek a vágyaik!!! :) Várom híreid!!! :)

 4. Attól függ a gyógyszer ára, hogy mit írnak fel az inszeminációhoz. Ha Clostilbegyt-et kell szedni, az 1000-1200 ft körül van/doboz(10 szem), ez egy vagy 2 alkalomra elég, attól függ milyen a peteérésed (nem mindenkinek kell a 10 szemet bevenni egy inszem eljárás alatt). Nekem csak az első 2-höz írt Clostit, a következőre Merional-t (ez már injekció)-ami 7200 ft volt….

  Nemrég megvettem Dr. Lux Elvira: Anyának születtem? című könyvét, érdekes gondolatok vannak benne, én most ezzel “próbálkozom” lelkiekben…

  Kitartás lányok!!!

 5. Köszönöm a csukamáj olaj tippet, imádok napozni és nagyon hiányzik ősztöl a nap melege, gondoltam én is beszerzem:). Mi a tapasztalatod az Elevitről és a Femibionról? A D vitamint nem lehet túladagolni? Már nagyon várom a fejleményeket! Nagyon szorítok nektek!!! Drukkolok, hogy összejöjjön a kis béby!!! Puszi

 6. D-vitaminról….. én Kanadában élek, sajnos nekünk is specialistához kellett fordulni… a napokban volt egy laparoszkópos vizsgálatom, az eredményt holnap tudjuk meg. Nekem naponta 2000 egység D vitamint kell szednem és plusz a Prenatal vitaminban lévő 400 egység. Sokat olvastam róla, túladagolni nem lehet a D vitamint vagyis nagyon brutális mennyiséggel, még a napi 10 ezer egység is elmegy.

 7. Drukolok nektek,bar sikerulne,pozitiv kell lenni es akkor osszejon,sok szerencset!

 8. Ha letelik a két hét mit kell tenned,vissza kell menned az orvoshoz?
  A Kaáliról vegyes tapasztalatokat hallottam,főleg,hogy nagyon telített és rengeteget kell várni.Ki tud ennyit várni,minden lehetőség számít.
  Budapesten számos reprodukciós intézet van,akiknek jobb a kapacitása,a vizsgálatok választékát,részletességét összehasonlítottátok másékkal?
  Csak eddigi leírt tapasztalaid miatt kérdezem,mert így külső szemmel sorszalagszerűnek tűnik a Kaáli.Minden jókívánságom a tiéd,remélem hamarosan írsz a fejleményekről?!
  Dia

 9. Csak akkor kell menni, ha pozitív a teszt, akkor behívnak uh-ra két hét múlva. Egyébként azért mentünk ide, mert Pesten az andrólógus akinél voltunk, ezt ajánlotta, aztán az én nőgyógyászom is ezt megerősítette, és távolságban ez van legközelebb, így is 100 km-re van Szeged, Budapest sajnos legalább 150km innen. De végül lehet, hogy ott kötünk ki, még nem tudom.

 10. Van tuti jó intézmény is persze, csak ahhoz pénztárca is kell, jó vastag…. Jóval vastagabb, mint a Kaálihoz.

 11. Szerintem a “számos reprodukciós intézet” nem mindenkinek érhető el, van olyan ismerősöm akinek az egy szem gyermeke milliókba került, de sajnos nem minden ember pénztárcája engedi ezt meg…..
  Mindenki a saját lehetőségeit próbálja úgy alakítani, hogy sikerüljön, és jól is jöjjön ki belőle.
  Mert a sok gyógyszer injekció, vitaminok, egyéb dolgok utazás…igen sokba kerül.
  Ha menni kell, mi is a legközelebbi Kaálit fogjuk választani.

 12. Sziasztok, a kááliról alapvetően én is úgy hallottam, hogy jó, csak egy nagy hátránya van, hogy baromira sokat kell várni, mint más helyeken. Az eredmény a lényeg végülis, ismerősömék azért mentek már máshova,mert nem győzték kivárni az újabb időpontokat. kérdés, hogy más intézetben vannak e más vizsgálatok, ami a kaáliban nincsen? ez fontos, mert lehet, hogy olyan dolgokat is meg tudnak állapítani, amit ott nem. Reni mik az új hírek?
  Móni

 13. Sziasztok! Sajnos nem sikerült. Felhívtam a Kaálit az eredménnyel, és hogy mikor lenne esély a 2. lombikra. Sajna a dokinő nem volt ma bent, szerdán kell telefonálni, de mivel senki nem mondta vissza, így valószínű ebben a ciklusban nem lesz lombik, mert nem férek bele a 15-be. Most nov. 9-re van időponton endokrinológushoz Kméten, megyek oda is, és közben elkezdjük a “Pesti utat” szervezni. Ismeretséggel megyünk Zeke Józsefhez, a BMC-ben rendel + magánrendelésen. Ha esetleg hallott valaki már róla, szívesen veszem a tapasztalatokat. majd meglátjuk ő mit mond. De azért gyanús nekem ez kiskatona dolog :), (jól hangzik), hogy elég kevés volt, 10M és 40% mozgó. Van amikor nagyon jó, van amikor elég rossz a kiskatona eredmény. :(

 14. Szia, én a BMC-ben kezdtem a Zekénél, egy inszeminációm volt, a lombikra már nem mentem el, szívesen megosztom veled a tapasztalataimat priviben.

 15. Szia Brigó, annyit leírnál,hogy pozitív vagy negatív tapasztalatod volt? Sokunkat érdekelhet. Köszi!

 16. Sziasztok, mi már 7-éve próbálkozunk a párommal, de eddig nem jött össze. Tegnap kitalálták,hogy korai petefészek kimerülésem van, és csak petesejt donorral lehet gyerekem, vagy, ha a örökbe fogadok. Teljesen elkeseredtem. Azt mondták, leállt a petefészek működésem, és nem valószínű, hogy a hormonkezelésre reagálna. :((( Egyébként szervileg semmi bajom nincs, és soha nem is kezeltek még ilyesmivel. Ilyenkor van még valami remény ?

 17. Szia! Hány éves vagy? A mensid megvan, vagy az sincsen? Hallottam már erről, de igazából miből jöttek rá nálad?

 18. Nem, nincs mensim, 30 múltam. Azt mondta a doki, hogy nem lát egy érett tüszőt sem. Ez mit jelent? Akkor most nincs petesejtem?
  Egy másik doki azt javasolta, hogy peteérést segítő gyógyszert kéne szednem. Mindenki mást mond, én ezt nem értem. Valaki tudna segíteni?? :(

 19. Babci! Meddőségi szakemberhez fordulj, nem tudom hol laksz, keress fel egy meddőségi klinikát, ott majd megmondják hogyan tovább.

 20. Szia, igazából meddőségi szakembernél voltam. BMC-s “szakember” halkan megsúgom.

 21. Ja, és ne várj semmire, mert mindenhez olyan sok idő kell, mire időpontot kapsz, mire eredmények lesznek, mire hatnak a gyógyszerek, ha azt kell szedni.

 22. Elküldtek, azt mondták, nem kezelnek, mert felesleges! Ez borított ki teljesen. :(( Nem tudom, mi tévő legyek…

 23. Azért menj még másfele is, más intézménybe, csak ilyen helyeken segíthetnek, de ahány orvos annyi válasz. Én azt mondom próbálkozz még, hátha lehet peteérést előidézni.

 24. Ne haragudj, hogy butaságokat kérdezek, de ha azt mondták, hogy nincs egyetlen érett tüszőm sem, akkor az azt jelenti, hogy nincs petesejtem?
  Egyébként miért emlegette volna a petesejt donort?? Ez számomra nem világos…

 25. Igen nem érik petéd. De hátha lehetne hormonnal érlelni. Különben tényleg csak a donor vagy az örökbefogadás marad. De utána olvasok én is, ide írok, ha találok valami infót.

 26. Igen, mondom, még ki sem próbáltam, hogy megjönne-e, ha szednék rá pl. Norcolutot. Párszor már felírták, de nem mertem bevenni a mellékhatások miatt. Egyébként egyáltalán nem érzem magam rosszul, semmi bajom nincs, “csak” nem jön meg. Talán érdemes lenne bevenni vmi gyógyszert.

  Köszi szépen a segítséget! :)

 27. Köszi, végigolvastam, és picit megnyugodtam. Hát kb 1 éve nem mensizek. :/ és szokott is fájni a hasam, de nem jön meg.

 28. Tudod, én már annyi dokinál voltam, az egyik azt mondta, hogy majd megjön és terhes leszek, a másik azt mondta nem tudja, mitől van ez, a harmadik meg össze- vissza beszélt. Tegnap meg ez a doki kiverte nálam a biztosítékot, bőgve jöttem haza, és aludni sem bírtam. Még, ha úgy is van,ahogy ő állítja, lehetett volna kíméletesebb. Na de én sem akarom ezt elfogadni, világ életemben normálisan jött meg. Úgy 5 éve rendetlenkedik, de volt is okom rá, nehéz családi problémákon vagyunk túl.
  Szóval van egy kisebb könyvre való paksamétám tele leletekkel, receptekkel. És, hét hogy is mondjam, nagyon elbizonytalanodtam. Kit és hol keressek, aki valóban akar a problémámmal foglalkozni, és nem csak annyit tud mondani 10 perces beszélgetés, esetleg egy vizsgálat után, hogy 12 000 ft. :( Igazából, meg magyarul: S****k rám. Elkeserítő ez az egész.

 29. Szia Babci ….
  Volna egy javaslatom: csinaltass egy Anti-Mullerian Hormon (AMH) tesztet …. ez nagyon pontosan megmondja a varhato – megmaradt petesejtek szamat …. mert ez az ertek a bentleveo petesejtek altalt termelt bizonyos anyagok adjak meg …. tehat eleg pontos kepet ad a helyzetrol … es csak egy egyszeru vervetel az egesz …. 2 het varakozasi idovel ….
  Nekem a heten jott meg ez az eredmeny es kerdeztem a dokit hogy lehet-e ezt befolyasolni taplalkozassal, gyogyszerekkel, gyogynovenyekkel …. azt mondta hogy nem mert ez a szam a szuletesunkkor kodolva van … x szamu petesej es az a menopauzaig szepen adaglodik …. es egyszer csak elfogy ….
  szoval az eredmeny lehet nagyon kegyetlen is … de legalabb lehet tudni hogy hanyadan all az ember …

Hozzászólások küldése lezárva

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás