Forró levegő – spermiumok halála

augusztus 29, 2009 | Megtörtént esetek, Tudnivalók férfi részről

Egy házaspár 25 éves életkoruk környékén döntött úgy, hogy babát szeretnének. Különösebb problémájuk nem volt, a nőnek mindig rendszeres volt a ciklusa. Mindketten egészségesek voltak. Aztán másfél év sikertelen próbálkozás után döntöttek úgy, hogy orvoshoz fordulnak.

Kiderült hogy a férfinak nagyon alacsony a spermaszáma, és rendkívül kevés a  jól mozgó sejt és sok abnormális. Az orvos gyorsan rájött arra is, hogy mi lehet ennek az oka. A férfi pékségben dolgozott, mindig forró levegő vette körül, a herék felmelegedtek és mindemellett szoros ruházatot viselt. az illető Ez a kettő együtt a spermiumok elpusztulását eredményezte. Az orvos tanácsát megfogadva a férfi ezentúl csak laza alsóneműt vett az overálja alá, kevesebbet tartózkodott a kemence mellett, gyakrabban járt ki a szabadba hűsölni, és munka után mindennap vett egy jó kis hűvös zuhanyt. 8 héttel a reformok bevezetése után izgatottan várták az újabb spermavizsgálat eredményét. A doki jó hírrel fogadta őket: a spermaszám megháromszorozódott, és duplájára nőtt a jól mozgó, életképes sejtek száma. 4 héttel később pedig már együtt figyelték a terhességi teszten a második piros csík megjelenését. Szóval 3 hónap elég volt a spermák feljavítására és hogy megfoganjon a bébi.

Ez egy külföldi eset, ezt elolvasva és több külföldi esetet is elolvasva, nem is tudom miért van olyan érzésem, hogy az itteni orvosok nem foglalkoznak kellőképpen, hogy kiderítsék mi lehet az oka a sikertelen próbálkozások sorozatának???

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets