E-mail

info@teherbeeses.hu

ir_pajzsmirigy_eredmenyek_lombikJelenlegi helyzet, tsh, inzulin, endokrinológus:

Múlt héten nézettem Tsh-t és vele együtt persze nézték a T3, T4-et is. Most a T4 magas lett. Szedem tovább a Letroxot, de még nézünk rT3-at is, és majd kiderül hogyan tovább. Itt már nem sok teendő van a tökéletességig.

Voltam terheléses vércukor vizsgálaton, most már teljesen jó lett a cukor és az inzulin is. A 120 perces inzulin 25 lett. Ez nagyon jó eredmény, eredetileg 65-ről indultunk 2011 decemberében. Úgyhogy ezzel teendő most nincs, marad továbbra is a 2×1000 Meforal, diéta, mozgás.

22. napon lesz egy vérvétel, progeszteron és ösztradiol. De múltkor a progeszteron már tökéletes volt: 74,3 nmol/L.

A vérvétel után pedig elkezdem a Vigantol cseppeket, vagyis a D-vitamin pótlást, mert a d-vitamin szintem a béka segge alatt van, bár ennek túl nagy jelentőséget nem tulajdonított a dokim. De biztos ami biztos, ezt is helyre tesszük.

Lombik

És mindemellett a Naszódy doktor úr javaslatára elkezdhetem a 2. lombikot intézni, mert annyira jók az eredményeim. :) Úgyis több hónap mire a Kaáliban elindítják a stimulálást. Addig is van pár üres hónap míg akár spontán is sikerülhet.

Már fel is hívtam a szegedi Kaálit, jövőhéten mehetek. Akkor egy UH lesz, és egy megbeszélés a  Krizsán doktornővel – gondolom én, eddigi tapasztalataim alapján.

Ezután az IR és pajzsmirigy kezelés után, nagy arányban sikerül a lombik a dokim szerint. Olyan lelket önt belém mindig, hogy mikor kijövök tőle tiszta eufórikus állapotba kerülök, 100%-ig biztos vagyok a sikerben. Amikor kijöttem az épületből mintha a föld felett lebegtem volna a boldogságtól, de komolyan… És tudjátok mi jutott eszembe elsőre? Az hogy: Úristen! Terhes leszek és végre nekem is csak annyi problémám lesz, mint akinek van gyereke. Ezáltal egy nagy probléma góc megszűnik. És már megint egy nagy teher esett le rólam, ahogy ezt gondoltam.

Egyszer valaki azt mondta nekem, az hogy nem sikerül, az nem egy probléma. Ne úgy éljem át mint egy problémát. Hát akkor hogy a fenébe éljem át? – gondoltam én. Senki ne mondja azt nekem, hogy ha több év próbálkozás után nem sikerül a baba, az nem minősíthető problémának. Szerintetek?

Ajánlott cikkek

29 Hozzászólás

 1. De ez igen nagy probléma, ha évekig nem sikerül. Minden sikertelenség az életben probléma.
  De amikor már lesz gyereked, akkor kezdődnek az igazi problémák.:))))))

 2. Nagyon szorítok,hogy sikerüjön a baba.Én is már nagyon szeretnék.Úgyhogy egy “hajóban”evezünk:)

 3. Nem baj, azok kisebb problémák, mint az a lehetőség hogy nem lesz gyerekem… :)
  Inkább a gyerekkel küszködök, mint ezzel a bizonytalan helyzettel. Aminek persze biztosra tudom mi lesz a vége. :)

 4. Olyan hogy nem lesz gyerekem, számomra SOHASEM lett volna elfogadható.
  Mivel már van gyerekem, így nem tudom átérezni teljesen amit érzel.., de remélem teljesül amit szeretnénk, és 2013-ban szülni fogunk.:))))

 5. Szia! Egyetértek azzal, hogy a társadalom szerint az ha évekig nem sikerül a baba az probléma.
  Viszont ha mélyen magadba nézel, Te és bárki aki ismeri -A Titkot- az tudja hogy a tanítás alapján minél több energiát fordítasz egy negatív gondolatra az megsokszorozódik. Ebben lehet valami. Nekem sem sikerül a bébi és én is voltam mélyponton, de megpróbálok tenni a rossz gondolatok ellen. Nem könnyű, de igyekszem!
  Nagyon hálás vagyok neked, hogy mindezt megosztod velünk, hogy van erőd mindig ezzel foglalkozni. Szerintem sokunknak igazi áldás vagy!
  Bízom benne, hogy hamarosan ott lesz az édes bébi minden eddig küszködő nő kezében. :-)

 6. Renáta, ha lehet egy javaslatom, akkor inkább ne a Prolémával foglalkozz, és ne ezt erősítsd magadban, hanem mindig arra gondolj, amit vastag betűkkel írtál a mostani blogbejegyzésedben…. ;)

 7. Sziasztok!

  A problémával mindig foglalkozik az ember,mert így van beállítva.A másik,hogy kinek mi a probléma?Értem ezalatt,hogy nekem pl.egyszarvú méhem van és fél petefészkem ami működik.Nekem ez probléma,de sok olyan nő van aki így is spontán tud teherbe esni.Nyilván nekik ez nem probléma.Nálam sorra derülnek ki problémák ami probléma,de van olyan aki cigi és alkohol mellett simán terhes tud lenni.Neki nem probléma.Szóval az,hogy mi a probléma,mindenki saját maga dönti el.

 8. Kedves Renáta!

  Csak egy ötlet, gondolj úgy magadra mintha már sikerült volna és gyereket várnál, képzeld e és éld át az örömöt! ;)

  Amit én csináltam: egy netes oldalon “poénból” elkészítettem, hogy a férjem és az én fotóm alapján hogy nézhet majd ki a bébink :D majd szépen kinyomtattam a “babánk” fotóját és kitettem a hűtőre…minden nap amikor ránéztem jobb kedvem lett! És elkezdtem beszélni hozzá, hogy “mennyire várja már a család ŐT, és milyen jó lesz itt neki mert sokat nevetünk majd meg játszunk” ezeket általában este elalvás előtt mondtam Neki magamban ;)
  És több mint 5 év után sikerült, szerintem nekünk ezek is segítettek meg az, hogy úgy álltam az egészhez (az utolsó 1 évben) hogy “minden úgy lesz, ahogy lennie kell”….(persze nem volt könnyű idáig eljutni)

  Kitartás, Mindenkinek nagyon szorítok!!!

 9. Szia Vica!

  Megírnád a netes oldal címét, mert szuper jó ötletnek gondolom!!!

  Mindenkinek szorítok nagyon!!!

  Üdv: Kata

 10. Nekem is IR-em van és én is Naszódy doktor úrhoz járok. Nálam tavasszal derült ki az IR, de már februártól én is diétázom – hozzáteszem nekem azért nagyon nehéz, mert vékony vagyok, 169 cm magasságommal 51 kg-ot nyomok most. Én is letroxot és meforalt kaptam + bromocriptint, mert nekem nagyon magas volt a prolaktin szintem is. Nálam innen indultunk ki.
  Mintha az én papíromat olvastam volna, amikor a CH-k ról, meg testmozgásról írtál, ugyanezekkel a szavakkal írta nekem is. Én nem régen kapcsolódtam be ebbe a blogba. Neked miért kell lombikra menned?

 11. Mert 38 éves elmúltam, és nagy valószínűsége van, ha természetesen nem jön össze, akkor lombikkal igen.
  De addig van még pár hónap. :)

 12. Sziasztok!
  Szerintem a legnehezebb az, amit mindenki mond az embernek, hogy ‘ hidd el hogy sikerülni fog, legyél biztos benne!’. Persze erre törekszik az ember és sokszor sikerül is, de több év sikertelenség után nem lehet minden percben ilyen pozitívnak lenni. Az ember időről-időre beleesik a gödörbe és mindent sötéten lát. De azzal hogy csinálja tovább, próbálkozik, keres és – bár van egy alap szomorúság- de nem adja fel, azzal mégiscsak azt mondja tudat alatt, hogy sikerülni fog!!
  Szóval azért ne ostorozzátok magatokat ha nem vagytok hurráoptimisták mindig, ha elbizonytalanodtok néha. Csak tovább előre….
  Én így mentem neki a lombiknak! És féltem attól, hogy nem tudok 100%osan hinni, de vitt a hullám, csináltam amit kell.
  És most egy 8 hónapos édes kislány anyukája vagyok!:).
  Nagyon szorítok nektek! Én tudom, hogy sikerülni fog.
  Anyukám azt mondta, hogy aki nagyon akar gyereket, annak lesz! Na én ebben hiszek!

 13. Szia! Nekem a kineziológusom azt mondta, hogy felejtsem el ezt a szót, hogy “probléma”. Mert ez negatív töltetű. Inkább használjam azt, hogy FELADAT. :) Sok sikert a lombikhoz! Mindig csak pozitívan! :)

 14. Szia! Először is nagyon-nagyon szorítok nektek! Évek óta (7 év) próbálkoztunk mi is a babával, most 30 éves vagyok. Áprilisban kiderült, hogy valóban PCO-m van, a három órás inzulinom 130 volt. Én Meforalt 3*1/2-et kaptam még május körül, diéta, mozgás. Most egy 9 hetes magzat boldog anyukája vagyok, természetes úton fogant. Csak azért írtam ezt ide,mert szerintem is minden esélyed megvan és kívánom,hogy minden álmotok teljesüljön!

 15. Mikor kezdődik a lombik-programotok Reni? Számolj be a részletekről kérlek,nagyon érdekel..köszi!
  Anna

 16. Szoktam gyakorolni a Titok könyvben leírtakat, van hogy beleélem magam, mintha már megtörtént volna. :)

 17. Kedves Mindenki!
  Azért írok egy pár sort ,mert nagyon le vagyok törve. 39 éves vagyok, 4 éve meghalt a 3 hetes kisfiam agyhártya gyulladásban. Azóta próbálkozunk megint , de semmi. A férjem szedi a fer14-et egy kis gyorsításért. Már mind a kettőnket kivizsgáltak. A peteérésemmel van gond. A tragédia óta rendszertelen, már clostylbegiten élek. Most voltam egy családállítási előadáson, mert az orvosom szerint lelki okai vannak a sikertelenségnek. Egy vagon pénzbe került , de azt mondtam ezt még megteszem.A múlt hónapban nagyon megörültem mert nem jött meg, de két hét múlva nagyon elkezdtem görcsölni. Ami nem múlt el sokáig. Az orvosom vizsgálgatott, de nem mondott semmit. Én utána néztem a netten. Hát jó hír, szerintem ez már a klimax , már hőhullámaim is vannak, gyakran kimelegszem szinte ég az arcom 15 fokban míg más már fázik. Borzasztó, ez már végleges is lehet? Nagyon le vagyok törve, az orvosom semmit sem mond, már egy két éve húzódik ,van hogy néha késik 1-2 hetet, de ennyi . szerintetek mit csinálhatok. Bele betegedtem már annyira szeretnék babát. és mi van ha ez végleges. Miért a sok harc, teljesen kivagyok. Mit csináljak. Most is van itt clostylbegitem, de a doki azt mondta hogy csak akkor szedjem ha megjött. , de az orvosság útmutatóján azt írják ha nem jött meg, akkor akármikor elkezdhető a gyógyszer alkalmazása. Erről mi a véleményetek. A segítséget előre is köszönöm , és puszilok mindenkit.

 18. Tisztelt Cím!
  Szeretnék egy kis segítséget kérni. Én 35 éves vagyok. 2007. júliusában hagytam abba a fogamzásgátló tablettát, ahogy férjhez mentem. Ezek után kelések jelentkeztek az arcomon, felpuffadt a bőröm iszonyú fájdalmaim voltak, s még mindig vannak. Nyirokcsomóim bedagadnak. Vannak fényképeim is. Bőrgyógyász nem tud rajta segíteni, csak felületi kezeléssel. A férjemmel már szeretnénk babát.
  5 éve vannak menstruációs panaszaim, valamikor 38,45, 58, 73 , 28, stb. napra jön meg.
  A Honvéd Kórház Meddőségi centrumába járok, kiderűlt, hogy méhnyák túltermelődésem van és megölöm a spermiumokat, valamint a progeszteron szintem is alacsony. Most lesz petevezeték átjárhatósági vizsgálatom.
  Az eddigi vizsgálatok, nagylabor, hormon, cukor és inzulin nem mutatott ki más problémát. Nem tudják az orvosok mitől jönnek ki a keléseim, valamint, hogy a nyirokcsomóim miért dagadnak be. Amennyiben tudnak elérhetőséget, dr Czeizel Endréhez, vagy valaki specialistához azt megköszönöm. Egyszerűen már nem bírom a fájdalmakat, annyit tudok, hogy ez egy steril gyulladás az arcbőrőmben ahol a kötőszöveti vizek felgyülemlenek, majd alatta genny képződik. Jóformán mindennapos fájdalmaim vannak. Köszönöm Pápainé Tóth Csilla

 19. Még annyi info a problémámhoz, hogy az orvosok szerint hormonálisan keletkeznek a kelések az arcomon, s mindenki azzal vígasztal, hogy ha terhes leszek akkor elmúlik, mert lehet, hogy rejtett hormonális problémám van.

 20. Keress fel egy JÓ endokrinológust, az nem jó hogy ilyen össze-vissza vannak a ciklusaid, az is a hormonoktól van. Valószínű a hormonok rendeződésével fog a bőrproblémád is elmúlni. De én nem vagyok orvos, írd le hova valósi vagy, hogy itt közösen tudjunk segíteni egy környékedbeli jó orvos ajánlásával.

 21. Köszönöm a segítséget, Budapesti vagyok. Ahogy keresgéltem, megtaláltam Prof. dr. Balázs Csaba dr-t próbáltam írni neki, de még nem kaptam választ.

 22. Undeniably believe that that you said. Your favourite reason seemed to be at the web
  the easiest thing to take into account of. I say to you, I definitely get irked whilst other people think
  about issues that they just don’t recognise about. You managed to hit the nail upon the highest and also
  outlined out the whole thing with no need side-effects , folks could take a signal.
  Will likely be back to get more. Thank you

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás