A mozgás jótékony hatása a fogamzásra

szeptember 7, 2009 | Meddőség, Mozgás

A rendszeres testedzés kiváló hatással van az általános egészségi állapotra. Többek között növeli az állóképességet, fokozza a teherbírást, az érelmeszesedést kiváltó vérzsírok szintjét csökkenti és csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, a terhességet tekintve pedig kondicionálja a keringést a terhesség során törvényszerűen kialakuló fokozott igénybevételhez.

Ne feledd: a méhlepény keringését teljes egészében az anya szívének kell fenntartania!

Terhesség előtt a testmozgás javítja a termékenységet majd a terhesség során felmerülő esetleges komplikációkat csökkenti.

A testmozgás javítja a kedélyállapotot és önbizalmat ad, ezáltal hozzájárul a házaséletben szükséges aktivitás megőrzéséhez. A testsúly karbantartásával rendszeressé válik a nemi működés, szabályossá tehető a menstruáció.

Elhízott nők esetében a meddőség hátterében többnyire az ovuláció felfüggesztődése áll, ésszerű diéta és rendszeres testmozgás hatására újra beindul az ovuláció és létrejön a terhesség. Ezt ki is kísérletezték elhízott meddő nők esetében.

Összességében a rendszeres testmozgás csak pozitív hatással van a termékenységre!

Érdemes ezt megfontolni, és elkezdeni!

Tudom, hogy nem könnyű, munka után fáradtan nekiállni ugrálni és még a háztartást is ellátni, de nagyon erősnek kell nekünk és belevágni, mert ennyit igazán megtehetünk a bébinkért :), akit már annyira nagyon várunk.

Jó mozgást a következő időre!

Vissza a blogra!

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets