IR, pajzsmirigy eredmények és lelkiek

március 26, 2012 | Az én "utam", Betegségek, Vizsgálatok

csaladVoltam a 3 hónapos kontroll vizsgálatokon és utána a dokinál is.

A 120 perces inzulinom szépen közelít a helyes értékhez. 65-ről lement 31-re. Már nem sok hiányzik a 25-höz, mert kb. 25-ig normális ez az érték. Úgyhogy szuperül alakul! :)

A TSH szintem lecsökkent. A tüneteim:  múltkor írtam hogy helyreállt a ciklusom, nem volt barnázás, csak egyből megjött a mensi 29. napon.  Ez 2 ciklus erejéig tartott, ezután viszont már a 20. napon barnázás jelentkezett, ami meg is maradt egészen a mensiig. Ezt a doki úgy próbálja helyreállítani, hogy emelt a gyógyszeradagon, vagyis mostmár a 75 mg-at szedem a Letroxból. Ettől vissza fog térni a normál mensi, vagyis hogy nem lesz előtte az a barnázás, amit már rögtön a mostani ciklusomban tapasztalnom kell. És akkor már minden a helyére kerül. :)

Az inzulinomra azt mondta, ritkán szokott ilyen hamar rendeződni. :) Ennek nagyon örülök!

Annyira megnyugtatta a lelkem a tudta nélkül, én utána a fellegekben jártam, és annyira érzem hogy mindjárt itt  a baba. :) De komolyan ezt érzem…

Tehát kezelésként marad továbbra is a Meforal 2 x 1000 mg, marad a diéta, rendszeres mozgás, jódelhagyás, és emelkedik a Letrox napi 75 mg-ra. 3 hónap múlva TSH kontroll, vagy terhesség esetén amint kiderül.

Most nagyon jól érzem magam a bőrömben. Nemrég volt nekem is egy mélypontom, egy egész napig tartott. Nagyon elkeseredtem, hogy mindenkinek van már babája a környezetemben, sokszor nem is egy. Alig tudok példát mondani, aki velem egykorú és nincs gyereke a közvetlen környezetemben, persze azért van ilyen is, de a többségnek mindenkinek vannak már nagy gyerekei. Ez annyira fájdalmas tud lenni! És ezt csak az érti meg aki hasonló cipőben jár. Mikor meglátok egy három gyerekes családot összeszorul a szívem! Az az érdekes, hogy régen el nem tudtam volna képzelni hogy három gyerekem legyen, mindig 2 gyerekről álmodtam. Ma pedig imádnék 3 gyereket is, valahogy úgy látom nagyobb család, nagyobb boldogság. :) Biztos mert annyira vágyom már a gyerekre, és a családi életre.

De mondom, a mély depresszióm 1 napig tartott. Ma már jól vagyok!

Tele bizalommal, sok-sok terhességre, babára, családra irányuló gondolattal. :) Imádom magam beleélni a pozitív gondolatokba, főleg abba mikor együtt a leendő családom. :) Apa, anya, gyerek(ek)… Apropó apa! :) Párom már azt mondta azt sem bánná ha a kisgyerekünk összefirkálná az újonnan festett falakat. Hát ez az ő szájából elég meglepő! :)

Remélem ti is jól vagytok, és tudok erőt adni!

Inspiráció: Mindenkinek áldott állapotba kell kerülnie 2012-ben! Mert ebben az évben születnek le a nagyon magas intelligenciával rendelkező lelkek. Csak azoknak üzenem, akik hisznek benne, a többiek ide se figyeljenek! :)

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Comments13 hozzászólás

 

 1. Ancsa szerint:

  Ezt nagyon jó volt olvasni!!!
  Csak így tovább és jöhet a baba!!!
  Én is voltam ezen az inzulinrezisztencia vizsgálaton itt minden rendben hál istennek.
  Én hiszek benne hogy 2012-ben kismama leszek :)

 2. Luuna szerint:

  Ez tényleg jó hír, hogy kezdenek rendbejönni az értékeid! Én írtam múltkor, hogy kipróbálom a méhpempőt. Az inzulinhormonomat, ami a méhpempő szedés előtt 37 volt (a 120 perces), azt levitte 18-ra, úgy hogy mellette nem diétáztam. Viszont a mensimen csak enyhén javított: a 24-26 napok helyett 31 napra jött meg és 15 nap helyett (az első fele barnázás) “csak” 11 napig tartott a mensim. Így 2 hete én is elkezdtem szedni a Meforalt és próbálom figyelembe venni a GI diétát. Aztán 3 hónap múlva visszamegyek a dokihoz.
  Egy jó hír, hogy eddig nem volt nálam mellékhatása a Meforalnak, remélem a teljes adagnál sem lesz!

  Az omega zsírsavak is növelhetik a születendő baba intelligencia szintjét! :)

  Mielőbbi babásodást! :)

  • Zoé szerint:

   Luuna! Hol vettél megpempőt? Nekem is IR-em van és szívesen kipróbálnám. Nagyon jó eredmény hogy nem diétáztál és ennyit változott.

  • admin / Renáta szerint:

   Abba ne is reménykedj hogy nem lesz mellékhatása. :) Bár attól függ milyen dózist kell szedned. Nekem a 2×1000 mg- nál volt hasmarsom. :)

 3. sheni2 szerint:

  Mennyire együttérzek ezekkel a szavakkal,ezt tényleg csak az érzi aki küzd a babáért…a családért.Mennyire szeretném már a babámat magamhoz ölelni…irígylem akinek minden gond nélkül sikerül…

 4. Vica szerint:

  Április vagy májusban megyünk lombikra, minden rendben lesz és bővebb nyári felsőket nézegetek hamarosan, ebben hiszek! :))

  Mindenkinek KITARTÁS, sok erőt és pozitív terhességi tesztet kívánok nektek (is)!!! ;)

 5. Berkiné Gágyor Szabina szerint:

  Szia Reni!

  Nagyon jó volt olvasni a cikkedet, mert nekem pont most van a mélypont: ma jött meg : (,és jó, hogy nem csak én vagyok egyedül( mert ilyenkor eléggé magányosnak érzi magát az ember lánya, mintha a világon csak neki érkezne késve a babája) Úgyhogy köszi.
  Én holnap megyek vérvételre Szentesre, mert magas a prolaktin szintem.Emellett akupunktúrás kezelésre járok egy olyan orvoshoz, akinek hatalmas tudása van( mármint különösen nagy ) és nagyon emberközeli, bármit lehet tőle kérdezni.Mindenkinek sok sikert!

 6. Vica szerint:

  Kedves Szabina!

  Nem vagy egyedül, fel a fejjel! Én is ramatyul érzem magam amikor megjön (5 éve szeretnénk kisbabát a férjemmel…), tudom min mész keresztül! :( Nagyon nehéz, de ha végre megszületik a babád, babánk-mindenért kárpótolni fog, majd meglátod!!! Kívánok neked erőt és energiát a pozitív gondolatokhoz (is)!

 7. Luuna szerint:

  Szia Zoé!

  Tiszta méhpempőt Kecskeméten a Passage üzletházban találsz a mézes boltban. A többi boltban csak olyat találtam, hogy 1 gr méhpempő van összekeverve talán 10 gr mézzel. Az úgy nem túl hatásos. Azért még továbbra is szedni fogom, mert sok más mindenre is jó.

  Szia Renáta!

  Nekem is 2 x 1000 mg Meforalt írt fel a doki, de nem tudom, hogy ne csak 2 x 500 mg-ot szedjek-e mivel az inzuhormonom a határ alatt volt legutóbb. Sógornőm ez utóbbit javasolta (ő is ezt szedi már évek óta).

 8. Sziv szerint:

  Sziasztok!

  Nekem is IR-t diognosztizáltak 2 hete. Bár a háziorvosom szerint nem az… Kicsit elveszik ilyenkor az ember. Mindenesetre inkább beszedem a gyógyszert és elkezdtem a diétát is.

  Luuna, nekem a dietetikus azt mondta a méhpempőt nem lehet éhgyomorra, csak ha edzes előtte. Én is szedtem eddig, de most abbahagytam emiatt. Te konzultáltál ez ügyben valakivel? Én is tisztát vettem (interneten rendeltem) és abból csak 1-2 gramm kell abban meg szerintem nagyon kevés a CH. Csak kiváncsi vagyok hogy neked mit mondtak ezzel kapcsolatosan.

  Mindenkinek mielőbbi babásodást kívánok!

 9. Luuna szerint:

  Szia Sziv!

  Ne haragudj, hogy csak most válaszolok!
  Én az interneten jutottam az infókhoz. Én sem tudnám kivitelezni a reggeli előtt félórás bevételt, így én este az utolsó étkezés után 1 órával veszek be kb. 1 gr-ot és pár percig a számban tartom, utána nyelem csak le. Azért írják éhgyomorra, mert a szájban a nyálkahártyán keresztül szívódik fel és ha előtte valami olyat ettél, amit nem kellett volna, befolyásolja a hatékonyságát. Kb. mint a homeopátiás szerek. Szerintem próbáld meg így szedni! :)

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets