RTL, Fókusz – majdnem sikerült

január 20, 2011 | Az én "utam", Segítség teherbeeséshez

fokuszSziasztok!

Múlt héten majdnem sikerült interjút adni a Fókusznak. Ugyanis az egyik riporternő megkeresett, hogy megtalálta az oldalam és szeretné ha interjút adnék neki. Mégpedig arról, hogy hogyan lehet kibírni ezt az időszakot míg a terhességre várunk, és hogyan lehet egyensúlyozni a túlzott akarás, tudatos készülés és a nyugalom, majd jön ha jönni akar között.


A végén azért hiúsult meg az interjú, mert kiderült hogy 1 napot kaptak a forgatásra és már másik három helyszínük is volt, én pedig Pesttől 2 órára lakok, az nekik 5 órát jelentett volna, úgyhogy nem fértem bele a kvótába.

Pedig jó lett volna hangot adni “magunknak”, mert az interneten kívül szinte semmilyen módon nem foglalkoznak velünk, ahhoz képest milyen nagy probléma is ez a mi társadalmunkban és persze világszerte.

Simán eltudnék képzelni például a tévében egy dokumentumfilm sorozatot, ami csak a teherbeeséssel foglalkozik. Megszólalnának orvosok, természetgyógyászok, anyák akiknek nehezn de végül mégis sikerült, vagy olyanok akiknek még nem sikerült, ez hatalmas erőt adna mindenkinek, és nem utolsó sorban hiteles válaszokat lehetne kapni a témában felmerülő kérdésekre.

Most honnan kaphatsz még segítséget? Ahogy írtam: az internetről, fórumokból weboldalkról, magazinból: Hello Baby (Csoda hogy valaki rájött szükség van rá). Aztán tovább nem is tudom sorolni, mert nincs mit. Esetleg akinek jó orvosa van, őt is ide sorolhatja.

De úgy érzem kicsit még mindig tabu téma ez, és sokan nem is szeretnek erről mással beszélni és megosztani a problémáikat. Persze sokan intim területként kezelik és megtartják maguknak és párjuknak életük ezen szakaszában történő eseményeket.

Részemről jobban szeretem ha valaki leírja problémáját, megbeszéljük egymással kérdéseinket, tapasztalatokat gyűjtünk egymástól, ettől úgy megkönnyebbül a lelkünk. Viszont tiszteletben tartom ha valaki inkább csendesen meghúzodik a háttérben és esetleg csak olvasgatja az írásokat a témáról.

Te melyik csoporthoz tartozol?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Tags:

Megosztás a Facebook-on

Comments2 hozzászólás

 

 1. Csillag szerint:

  Nagyon jó lenne a médián keresztül is hangot adni ezeknek a problémáknak. Én egy műsorsorozatot is el tudnék képzelni valamelyik adón, ahol rendszeresen jelentkezne egy ilyen műsor.
  Ott a babavilág, ahol persze sokaknak szívfájdító, de a babákkal foglalkoznak, lehetne egy “babáraváró” műsor, ami segítséget nyújthatna, sok kérdésre választ adhatna.

 2. lyz szerint:

  Nagyon jó lenne ha több módon is érvényesülhetne ez a téma, mert igenis fontos!!! A HelloBaby magazin megváltás volt szerintem,de nem elég, és 2 havonta jelenik meg.
  Renáta, esetleg facebook?
  (Vagy ha fent vagy, csak én nem tudom hol…)
  Több honlap vagy kiemelt hirdetés a neten?
  Tényleg nagyon jó lenne …………

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets