Nátrium-glutamát, állatoknál meddőség

szeptember 6, 2009 | Meddőség

A nátrium-glutamát ételekben nagyon elterjedten használt ízfokozó anyag. A kutatások szerint a kísérleti állatoknál meddőséget okoz. Rengeteg élelmiszer létezik, amely nátrium-glutamátot tartalmaz. megtalálható például a zselatinban, a texturált fehérjetermékekben, a szárított élesztőben és egy csomó másik élelmiszerben.

Egyéb termékek is tartalmaznak nátrium-glutamátot, például az erő- és húslevesfélék, a szójaszósz, az ízesítőanyagok, és minden erjesztett élelmiszer.

Bánj óvatosan az olyan feliratokkal is, mint például a “borsófehérje”, “tejsavófehérje” és a “kukoricafehérje”-most ezeket az elnevezéseket használják a “hidrolizált” borsó, tejsavó, kukorica stb. helyett, a hidrolizálás folyamata pedig mindig nátrium-glutamát alkalmazásával történik.

Tags: ,

Megosztás a Facebook-on

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets