E-mail

info@teherbeeses.hu

A nátrium-glutamát ételekben nagyon elterjedten használt ízfokozó anyag. A kutatások szerint a kísérleti állatoknál meddőséget okoz. Rengeteg élelmiszer létezik, amely nátrium-glutamátot tartalmaz. megtalálható például a zselatinban, a texturált fehérjetermékekben, a szárított élesztőben és egy csomó másik élelmiszerben.

Egyéb termékek is tartalmaznak nátrium-glutamátot, például az erő- és húslevesfélék, a szójaszósz, az ízesítőanyagok, és minden erjesztett élelmiszer.

Bánj óvatosan az olyan feliratokkal is, mint például a “borsófehérje”, “tejsavófehérje” és a “kukoricafehérje”-most ezeket az elnevezéseket használják a “hidrolizált” borsó, tejsavó, kukorica stb. helyett, a hidrolizálás folyamata pedig mindig nátrium-glutamát alkalmazásával történik.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás