Terhesség 30 felett

szeptember 23, 2010 | Lelkizzünk!, Pozitív gondolatok, Statisztikák

Ha 30 éves elmúltál, és most szeretnél gyermeket, akkor sem kell félned és túlzásba vinned az aggódást. Tény és való hogy az évek múltával szervezetünk is öregszik, de a gyermekvállalás szempontjából ez annyit jelent, hogy talán több időt kell várni mire létrejön a terhesség, és tisztában kell lenni az előfordulható komplikációkkal és azok valószínűségével. Sőt ez utóbbi inkább a 35 év felettiekre vonatkozik, de még itt is jelentősen jók az esélyek egy egészséges kihordott terhességre, mint később 40 felett.

35 év felett is tökéletesen fogamzóképes a nők többsége.

Persze nem árt óvatosnak lenni, és orvoshoz fordulni fél év vagy egy év után, hogy minél hamarabb segíteni tudjunk a mi kis babánknak, hogy megtudjon  foganni és szépen fejlődni pocakunkban. 35 év felett a szervezetben végbemenő hormonális változások miatt gyakran előfordul, hogy két petesejt érik egyszerre, ezért számolni kell az ikerterhesség lehetőségével.

Magyarországon az összes terhesség 8%-át teszik ki a 35 év feletti terhességek. Ez elég magas ha jól belegondolunk, de a társadalom és a környezet mindezt természetes folyamattá alakította ki. Tehát manapság természetes, hogy 30-40 évesen vállalunk gyermeket. Ehhez igazodik a környezetünk, ehhez igazodik az orvostudomány és nem utolsó sorban ehhez igazodik szervezetünk is.

Tartsd szemed előtt, hogy egzisztenciális okokból a legideálisabb kor 30 év felett gyermeket vállalni. Ebben az életszakaszban sokkal türelmesebb leszel a kicsivel, mint korábban huszonévesen lettél volna. S nem utolsó sorban sokkal pozitívabban éled meg a terhességet és később a gyermekkel való időtöltés is könnyedebben és nyugisabban fog menni. Ami azt jelentheti, hogy a babád is nyugodtabb körülmények között, kiegyensúlyozotabban nől fel.

Hány éves vagy?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Tags: , , ,

Megosztás a Facebook-on

Comments6 hozzászólás

 

 1. Csillag szerint:

  http://www.babatakarok.hu/omega-3-es-a-termekenyseg

  Próbáltátok már? Lehet, hogy hasznos lenne?

 2. Renáta szerint:

  Én szedem, de még csak most kezdtem. Kaptam Németországból a tesómtól.

 3. Csillag szerint:

  Szerinted lehet szedni a teljes ciklusban?

 4. admin szerint:

  Szerintem igen.

 5. Csillag szerint:

  Nagyon sok jót hallottam , és olvastam róla. Én is elkezdem szedni.

 6. Viki szerint:

  Sziasztok!
  Én is elkezdem, van is itthon, még az inszemek előtt szedtem, de azt nem tudtam, hogy ilyen szempontból is jó.Úgyis ma jött meg:((((hátha segít…

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets