Laparoszkópia után sikerült

augusztus 3, 2011 | Egy kis anatómia, Megtörtént esetek, Vizsgálatok

Megint hallottam egy igaz történetet. Az egyik nagykeres srác – aki a páromhoz szállít – mesélte. Ők is több évig próbálkoztak mire végre sikerült a terhesség. Ők azok a típusok voltak akik nem hagyták annyiban a dolgot, hanem azt mondták az első pár negatív eredménnyel járó vizsgálat után, hogy márpedig utána járnak mi lehet a bibi, mi lehet az oka hogy nem sikerül a baba.

Jó párszor volt pozitív tesztjük is (akárcsak nekem), de aztán mindig elment babó vagy természetesen vagy műtét segítségével. Szóval járták a vizsgálatokat, elég messze kellett utazniuk, mert Szolnokiak és Pestre jártak, míg végül elérkeztek a laparoszkópiás műtéthez.

A műtét eredménye az lett, hogy találtak a méhben egy régebbi betokozódott cisztát, ami folyamatosan olyan hormont termelt, ami kilökte a beágyazódott babát. Ezt a cisztát a lapar alatt ki is vették. A következményt már gondolhatjátok, utána nemsokára terhes is lett és meg is maradt a baba és természetesen meg is született.

A srác aki mesélte, mondott egy jó mondatot, ami nagyon igaz lehet: Ha van pénzed lesz gyereked, ha nincs pénzed nem lesz gyereked. Persze ezt azokra értette, akiknek nehezen jön össze. Mert az útiköltségek, a vizsgálatok és egyéb fizetnivalók elég tetemes összeget tesznek ki.

Itt akár a lombikra is gondolhatunk, az is szép kis summát markol fel. Persze ha aztán sikerül, ezt mind elfelejti az ember. De addig össze lehet húzni a gatyaszárat.

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets