Sav-lúg egyensúly – ami nélkülözhetetlen

május 17, 2009 | Segítség teherbeeséshez

Hiába hallod eleget: savas-lúgos egyensúly, tulajdonképpen már ki nem álhatod ezt a fogalmat. Mindenki ezzel jön, főleg az idősebbek, akiknek már nincs más dolguk csak az egészségükkel és a testükkel törődni. És közben fogalmad sincs mi ez, utálod ha ezt hallod, és inkább egyszerűbb ha elengeded a füled mellett és nem foglalkozol vele.  Pedig érdemes lenne, ha megértenéd miért is fontos a szervezeted működése, főleg ha kisbabát szeretnél.

Eleve a szervezeted normális működéséhez szükség van az egyensúlyos táplálkozásra. Márpedig ez magába foglalja a savas és lúgos ételek megfelelő mértékű fogyasztását.

Sokan azt gondolják, lehet Te is azt hiszed, hogy a sav-bázis egyensúly azt jelenti, hogy fele-fele arányban kell ilyen táplálékot  fogyasztani, szóval amit beviszel a szervezetedbe 50%-a savas, 50 %-a pedig lúgos kémhatású legyen. De nem így van!!

SAV: 20%

LÚG: 80%

Erre az arányra kell törekedned!

Lúgos állapotban kell tartani a szervezetet, hogy a különböző betegségek elkerüljenek. Manapság az étkezésünkre nagyrészt a savas túlsúly a jellemző. Mindemellett a teherbeesés kapcsán, tudjuk hogy a spermiumoknak is lúgos közegre van szükségük. Így a férfi részéről is éredemes erre odafigyelni és a nő részéről is, mert nőknél ha erősen savasság jellemzi a méhüket, ez meggátolja a beágyazódást.

Hogy mit tehetsz a sav-bázis egyensúly helyes szintentartására, és hogyan növelheted a lúgosságot,  milyen ételből mikor és mennyit fogyaszthatsz, választ kapsz a kb. 1 hónap múlva elkészülő könyvemből.

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets