Ki mit érzett a terhesség első jeleiből?

május 14, 2009 | Terhesség jelei

Ahányan vagyunk annyifélék vagyunk. Mindenki szervezete máshogy reagál különböző hatásokra, pl: a hormonok okozta változásokra is.  Mikor létrejön a fogamzás, sikerül szépen beágyazódnia a petesejtnek a hormonok elkezdenek máshogy működni, mint eddig. Hogy kinek hogy reagál erre a szervezete, és ki milyen tünetet észlel magán az egyénenként teljesen eltérő lehet. Íme néhány példa ki mit érzett a terhesség első jeleiből?

“Nálam egy hét kimaradt mensi után: aluszékonyság, enyhe alhasi fájdalom (olyan izomfájdalomhoz volt hasonló, mintha megemeltem volna magam), mellfeszülés. Egyébként émelyegni csak két-kétésfél hónaposan kezdtem, akkor is csak kétszer hánytam, párszor émelyegtem reggel, amúgy semmi.
De tényleg változó egyénenként. A barátnőm szegény még a boltba sem tudott elmenni, mert minden szagtól rájött az öklendezés.”

“Nekem a mellem feszült és utána késett a menzim. Semmilyen más tünetem nem volt, utána sem. Se rosszullét, se hányinger, émelygés, se kívánósság.”

“Nekem úgy kezdödött,hogy fogfájás,de isszonyatossan fájt az összes.Aztán jött a hányinger,de ez sokáig meg is maradt.És jött a rengeteg édesség evés.Nálam így volt.
Ja meg nem bírtam a különböző szagokat,illatokat.”

“Nekem az első jel a mellem növekedése és hogy marha érzékennyé vált. Meg az állandó éhségérzet! Ez úgy a 4-5. hét körül. Aztán később jött a rosszullevős időszak.”

“Nekem menszi kimaradás előtt hányingerem volt a kedvenc kaukázusi kefírtől, majd iszonyat fáradtság tört rám, ami furcsa volt, mert én elég aktív ember vagyok. “

“Nekem nem volt semmi testi tünetem az elmaradt menszeszen kívül, csak mérhetetlen fáradság és aluszékonyság. Képes voltam egyik percről a másikra minden átmenet nélkül elaludni a fotelben filmnézés közben:)!”

“Jó étvágy(!), puffadás, enyhe mellfeszülés.”

“Az hogy nem volt folyásom, olyan száraz voltam mint a szahara! De amikor lett egy + tesztem, akkor már jött folyás is. Mell feszülés is volt, de mensi előtt is volt.”

“Iszonyatos hasgörcs :S
Két terhességem volt, mindkettő így kezdődött, kb 12-13 nappal a fogantatás után. A 2-diknál már erről ismertem fel :)
Olyan volt, mintha egy mensigörcs keveredett volna egy gyomorgörccsel.”

“En azt hittem,hogy felagyok fazva,mert meg ejszaki is ki kellett mennem pisilni!Aztan amikor a mensim is kimaradt,akkor azt gondoltam,hogy nagyon felvagyok fazva,es igazabol szamitottam is ra,hogy nem fog megjonni!De a biztonsag kedveert mielott dokihoz mentem,csinaltam egy tesztet,hogy kizarhassam a terhesseget!!De nem jott be:)Vagyis eppen,hogy bejott,mert terhes voltam!!:)”

“Amikor felkeltem ,vagy hirtelen felálltam a hasam két oldala húzodott, gondolom a szalagok nyúltak.”

“Nekem nagyon hirtelen, nagyon látványosan nőtt meg a cicim, állandóan hányingerem volt, és a húsra rá sem bírtam nézni. A hányás és a húsundor az első 3,5 hónapban megmaradt. A mensim rendesen megjött, de a tünetek miatt csináltunk tesztet, ami szerencsére pozitív lett. :)”

“Nekem semmi nem volt az elején. Az első terhességi tünetem az volt mikor megmozdult a bébi :)”

“Nekem az 5-6. héttől volt a NAGYON GYAKORI vizelési inger, ami a mai napig megvan és sajnos éjszaka is 3szor-4szer kelek fel pisilni, derékfájás a 8. héten kb a 10 hét körül volt egy hasfeszülés, és ennyi, semmi más,”

“Én a cicimen éreztem,kb. 2 hetesen. Pedig mesi előtt is fájt,de ez teljesen már fájdalom.Szinte hozzá sem lehetett érni úgy be volt durranva.”

“Mikor még nem tudtam,hogy terhes vagyok,nagyon fáradt voltam és nagyon szédültem.Időnként annyira,hogy lekelett ülnöm.Itt már sejtettem.”

“Nekem nem volt semmi tünetem egyszerüen csak nem jött meg! És semmi folyásom nem volt teljesen száraz voltam ami nekem nagyon fura volt mert mensi elött pár nappal már barnázni szoktam de most semmi nem volt!”

Tags:

Megosztás a Facebook-on

Comments179 hozzászólás

 

 1. Leila szerint:

  Szia! En hallottam olyanrol, hogy teherbeeses ellenére meg volt vérzés nehany honapig, rendes menzesz. Elvileg a test meg emlekszik es ugy mukodik mint azelőtt, a terhesseg ellenere is. Azota mi ujsag?

 2. Pindur szerint:

  Szia Leila,

  Mivel latom csak ketten vagyunk, megadom a mail cimem, szivesen folytatnam az egymasnak drukkolast “privatban”.

  Ha Te is benne vagy, akkor Pindur0626@gmail.com-on megtalalsz :)

 3. Pindur szerint:

  Szia Leila!

  Mivel latom csak ketten vagyunk, megadom a mail cimem, szivesen folytatnam az egymasnak drukkolast “privatban”, hisz Neked szolnak a leveleim.

  Ha Te is benne vagy, akkor Pindur0626@gmail.com-on megtalalsz :)

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets