E-mail

info@teherbeeses.hu

pajzsmirigy - endokrinológusMúlt héten voltam dr. Naszódy Péter endokrinológusnál Kecskeméten. Magánrendelésre mentem, arra hamarabb kaptam időpontot. Vittem a friss TSH eredmény, ami 0,9 volt. Nagyon rendes doki emberileg is. Kérdezett tüneteket, ami jellemző lehet pajzsmirigy elváltozásnál. Nálam a jellemzőek: száraz bőr, gyenge köröm, fázékonyság, hideg végtagok, haspuffadás.

Kérdezte milyen sót használok főzéshez, mondom mikor mit, de éppen most jódozott sót, na akkor azt most hagyjam abba, és a Femibion magzatvédőt is, mert abban is van jód. Ne használjak vegetát és sózótt fűszereket, mert azokban is jódozott só van.

Kitapintotta a pajzsmirigyet: nem nagyobb, talán kissé tömöttebb tapintású. Pajzsmirigy alulműködés felmerülhet. Most szednem kell a Letrox tablettát. És most a héten beutalóval kell hozzá mennem, majd tovább küld a 23 napos nemi hormon meghatározásra, meg vércukorszintet is néznek, plusz pajzsmirigy ultrahangra. Aztán még aznap este megyek vissza hozzá, és akkor mondja a továbbiakat.

Tetszett hogy mondta, hogy nem akarja az időt húzni, hanem minél hamarabb legyen meg minden vizsgálat és haladjunk. Szerinte ő segíteni tud nekem. :) Jaj istenem, de jó lenne! Arra kért, hogy 3 hónapig ne menjünk semmilyen beavatkozásra, amíg ő kezel. De szerinte 3 hónapon belül teherbe kell esnem. Úgy hogy a Kaálit le is mondtam, mert pont aznap mentünk volna megbeszélésre és talán félidős uh-ra, felhívtam őket és lemondtam, mondtam addig nem megyek míg itt kezelnek. Meg is értették természetesen.

Mi ebből a tanulság? Hiába irányítanak egyből a Kaáliba, mert pl. a férfi eredménye nem a legjobb, attól még ezeket a vizsgálatokat el kell végezni egy nőnél, mielőtt neki vágnak az inszemnek, lombiknak.  Úgyhogy aki nem volt még, menjen el egy endokrinológushoz. Én elég süsü voltam, mert nyáron menni akartam, de nem kaptam beutalót, és nem jutott eszembe, hogy elmehetnék magánrendelésre is. Régebben sosem jártam dokihoz, na most a teherbeesés kapcsán aztán bepótolom. :)

Teszek ide be egy anyagát, tanulmányozzátok.

 

Ajánlott cikkek

60 Hozzászólás

 1. Endokrinológus, az nem a hormonokkal foglalkozik? De hát a meddőségi centrumban amikor teljes hormon vérvételt csinálnak, akkor nem derül ki, hogy valami nem stimmel?

 2. Nem, mert ott nem mindent néznek. Ott nekem is azt mondták minden rendben. Ahhoz képest most nézünk pajzsmirigyet, vércukrot…
  Illetve amit meddőségiben néznek, abból nem tudják, hogy lehet valami probléma mégis. Mindenesetre egy endokrinológus be tudja állítani a normális hormon működést.
  Viszont nem minden meddőségi intézmény egyforma, mert például a pesti Kaáliból rögtön elküldenek mindenkit pajzsmirigy és IR vizsgálatra, mielőtt a kezelések megkezdődnének. Gondolom azért ha valakinek nem jó pl. a TSH-ja azért azt elküldik pajzsmirigy vizsgálatra mindenhonnan, de a TSH nem mindent mutat.

 3. Szia!

  Drukkolok nagyon, hogy összejöjjön :) Remélem jó ez a doki, mert nekem nincs túl jó véleményem az endokrinológusokról. Voltam a hormonjaimmal egyszer egynél, és azt mondta, hogy hiába van menszeszem attól még nincs peteérésem minden hónapban és amíg nem kezeljük ki, addig nem fogok teherbe esni…..többet nem mentem hozzá, nem is kezeltem semmit, és 2. próbálkozásra összejött a kislányom, aki most 1,5 éves.

 4. Hú ez nagyon jó!
  Meg tudnád nekem írni hogy mennyit kér el?
  mert akkor én is meglátogatnám.

 5. Diana! És mennyi időre mentél a dokihoz, úgy értem előtte már mióta próbálkoztatok?

 6. Nem próbálkoztunk előtte, akkor még nem volt családalapításról szó. Csak mindig problémáim voltak a hormonjaimmal ezért ajánlották a dokit. Csak mellékesen ezt is megjegyezte, hogy kezelni kell, mert így nem lehet gyerekem.

 7. Ja, értem! Viszont aki régebb óta próbálkozik, mint mondjuk mi is (4 éve), lehet hogy mégiscsak itt lehet probléma a pajzsmiriggyel vagy a vércukorral, IR-val. Bizakodom! :)

 8. Hát én ha ilyaneket hallok mindik kiakadok :-( Lombik előtt ilyen alap dolgokat nem néznek ??Mindenféle hormonális kezelésen átesik a nő, meg leszívás beülti stb. A pénzről ne is beszéljünk. Szomorú :-(
  Sokaknál az inzulinrezisztencia is közbeszól és az egy vérvételes vizsgálat.
  Én nem voltam lombikos, de nekem mindkét ok gátolta a teherbe esést. Szerencsére szuper nőgyógyászom és endokrinológusom van akik egyből ezekkel a vizsgálatokkal kezdték :-) Most a második babámat várom karácsonyra.

  Neked a tsh alapján inkább túlműködésed van. Az én értékem 0,001 volt. 3 hónap alatt rendbejött :-)

  Sajnos a terhesvitaminokkal is vigyázni kell pont a jód miatt. Mindenki szedi teherbe esés előtt ami persze jó, de aki nem néz utána sajnos így járhat.

  Gyors gyógyulást és mielőbbi pocakosodást kívánok. :-)

 9. Naszódíról nekem csak rossz véleményem van.
  Nekem pár napon múlt az életem miatta, mert nem jó gyógyszert írt fel. Remélem nálad nem követi el ezt a hibát.
  Sok sikert!!

 10. voltam normál vérvételen, ott jó volt a pajzsmirigy, aztán nem is foglalkoztam vele, voltam egy másik helyen és ott mondták, h pajzsmirigy sem volt rendben… ott is 2-3 hónapon belül ígértek fogantatást… (alternatív gyógyászat)

 11. Nagyon jó hír!!!!:)Így talán megúszod a lombikot!

  Hallottatok az ANYAGCSERETÍPUSON alapuló diétáról????
  Ez egy egyszerű mérés, amit egy kis géppel végeznek, ez megállapítja, hogy milyen élelmiszert hogyan emésztesz meg, hogyan hat rád…
  Az győzött meg, hogy megcsináltassam, hogy a rengeteg jó tapasztalatuk mellett van több olyan pár, akiknek nem jött össze a baba, konkrétan PAJZSMIRIGY RENDELLENESSÉG miatt, a lánynak fél év alatt tökéletes lett a pajzsmirigyműködése, és ahogy ez helyreállt egyből teherbe tudott esni, holott előtte évekig próbálkoztak sikertelenül.
  Nekem a petefészkemet “támadta” meg az endometriózis, 2xműtöttek, most gyógyszer, a petefészkem semmit nem javult…az orvos tehetetlen, nem érti miért újul ki mindig stb…
  Itt megállapítják, hogy bizonyos élelmiszerek többek között melyik hormonszervedre hatnak(agyalapi mirigy, pajzsmirigy, mellékvese, petefészek), természetesen nekem azt mérték, hogy petefészek…
  Teljesen el kellett hagynom a vörös húsokat és a tejtermékeket.
  Alapban tilos a jódozott só, csak a gyógyszertári tiszta NaCl használható, minden cukros dolog tilos Stb…
  De AKIT BŐVEBBEN ÉRDEKEL nézze meg az oldalukat http://www.metodic.hu.
  Ki tudja kinek mi segít, hogy összejöjjön a baba, mindent ki kell próbálni!!!Talán néhányatoknak segítene ez is!!!
  Én mellette járok akupunktúrára és a kettő hatásaként, nem fáj a hasam, teljesen elmúltak az endometriózisra jellemző tüneteim.

 12. szia!remélem össze jön a baba!nekem pajzsmirigy tul müködésem volt!utánna helyre álltak a hormonjaim és terhes lettem van egy 13hónapos kisfiam! és szülés után fél évvel kiderült hogy most meg alul müködik!

 13. Sziasztok!

  A barátnőmnek úgy csinálták az első lombikot, hogy nem volt IR vizsgálaton, nem küldték. A sikertelen lombik után ment el kivizsgáltatni, kiderült hogy IR-es, kapott rá gyógyszert…(a lombikot meg sem kellett volna csinálni, esélye sem volt)
  Nekem azt mondta a dokim (Kaáli), hogy ne menjek IR vizsgálatra, mert nálam nem indokolt, az eredmények, tünetek hiánya miatt….de mégis elmentem, mert így nyugodtabb vagyok, hogy megcsinálták a cukorterhelést és minden rendben van. Az a durva, hogy sokszor nekünk kell eldönteni, hogy milyen vizsgálatra menjünk, mi járunk utána mert minden doki mást beszél, mindenki mást tart szükségesnek….:(((

  Egy másik barátnőm szintén IR-es volt, szedett rá gyógyszert de nem javult 1 év alatt se az állapota, erre keresett egy másik orvost-aki felírt neki valami durva gyógyszert azzal, hogy 3 hónapig védekezzenek, nehogy terhes legyen a gyógyszer szedése alatt…a lombikos dokija azt mondta, nehogy beszedje a gyógyszert vagy rábízza, döntse el ő, de saját felelősségére. Barátnőm az erős gyógyszer mellett döntött, 3 hónapig szedte, és a 2. lombik sikerült nekik nem sokkal később! Azt mondta, h sosem tudja meg, hogy az erős gyógyszer segített rá-ami rendbehozta az IR-es értékeit vagy amúgy is sikerült volna a 2.lombik….lényeg hogy sikerült :))

  Lényeg, hogy nekünk kell vásárra vinni úgyis a bőrünket…sok doki meg csak tippelget össze-vissza, ez a szomorú! :((

 14. Jó reggelt,
  Erika kérlek fejtsd ki bővebben, hogy mi történt veled, mert súlyos mondatokat írtál le a dokiról és nem éppen megnyugtató, ha az ember éppen hozzá jár, rábízza magát.
  Őrület és szomorú ez az egész, hogy orvosoknak fogalmuk sincsen, felírnak vmi gyógyszer ami után jutalékot kapnak, találgatnak, repülnek a tízezrek.
  Engem kéthetente hív be a dokim magánrendelésre, 12e, genetikai vizsgálaton most voltam az istenhegyi úton 30e, nem kellene oda mennem, mehetnék a kórházba, de oda persze nem hív, benne bízom, mert évek óta ismerem és az ember kifizeti a pénzt, mert azt mondja, hogy az a biztos vizsgálat, tehetetlenek vagyunk, ki-kiben bízik. Budapesten még durvább a szorzó, főleg, ha bőrfotel van a rendelőben és dvd-ét, pár képpel többet nyomjak a kezedbe a kicsiről.
  Reni mindenképpen jó, hogy megcsináltatod ezeket a vizsgálatokat, csodálom türelmeteket, kitartásotokat, hiszem, hogy sikerülni fog és egy lépéssel közelebb jártok és örülünk minden sornak, tapasztalatnak, amit megosztasz velünk.

 15. Lili! Köszönöm szépen!
  Én eddig erről a dokiról csak jót hallottam és olvastam. A barátnőmnek is ő segített végül sok év sikertelenség után. Én bizalommal fordulok hozzá.

 16. Szia!
  Meglepődve olvastam, hogy 0,9-es tsh-nál alulműködést állapított meg. (én is letroxot szedek, 7 éve vagyok túl-, majd alulműködő)
  1. Ezt az értéket csak a t3 t4-gyel együtt lehet értékelni.
  2. A tsh referenciatartománya 4,2-ig jó, de a teherbeeséshez 1 egész körül kell lennie és a 0.9 szerintem teljesen ideális.
  3. A tdh egy lassan reagáló hormon, agyalapi mirigy termeli, úgyhogy ha most lekezded szedni a letroxot, leghamarabb 6 hét múlva fog látszódni a vérképeden, de a tb csak 3havonta finanszírozza ezt a hormonvizsgálatot.
  4. Nagyon figyelj arra, hogy reggel éhgyomorra vedd be és fél óráig utána semmit nem szabad enni-inni, különben nem szívódik fel. (én hónapokat szívtam emiatt, hgy nem amygarázták el rendesen) Benne van ugyan az utasításban, de ezt nagyon be kell tartani. Fel fog pörgetni, éberebb leszel, anyagcserd gyorsabb

 17. Igen azt mondta hogy éhgyomorra, és utána csak félóra múlva lehet enni. A TSH lehet a fokozott jódbevitel miatt is normál értékű.

 18. Kedves Mindenki! Főleg Renáta!

  Azért ennek a Letroxnak nézz utána, mert az pajzsmirigy-alulműködésre szokták felírni:

  1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A LETROX 50 MIKROGRAMM TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
  – A pajzsmirigyhormon pótlása a pajzsmirigy-elégtelenség minden formájában
  – Strumaműtét után, normális pajzsmirigy-működés esetén, a struma kiújulásának megelőzésére;
  – Jóindulatú struma kezelése normális pajzsmirigyfunkció esetén;
  – Fokozott pajzsmirigy-működés esetén, kiegészítő terápiaként, a pajzsmirigy-működését gátló szerekkel együtt adva, a normális pajzsmirigyfunkció helyreállása után.

  Szóval a TSH kb 0,6 és 4,7 (kb!!) között normális, ez alatt túl, a 4,7 fölött alulműködés van! a teherbeeséshez optimálisan 1 és 2 között kell legyen a TSH!

  Nem tudom, mire adta a gyógyszert, de azért kérdezz rá!
  Én L-Thyroxint szedek alulműködésre, de a Letrox is ugyanaz állítólag, nehogy romoljon a helyzeted!

  Sok drukk, régóta olvasom a blogodat, ezt nem hagyhattam szó nélkül.

 19. Köszönöm az aggódást! Elolvastam a papírját én is. De holnap már több minden kiderül, megyek megint.
  Adott esetben lehet, hogy az egyik betegnél a 2,3-as TSH mellett is egyensúlyban van a beteg, míg másik betegnél a 0,7-es TSH-nál is még fennállhat a hiány. A hivatalos normál TSH-n belüli értékeknél is előfordulhat hiányállapot, és ezekben az esetekben a tüneteket lehet figyelembe venni a kezelésnél.

 20. Ildikó: teljesen egyetértek veled! Ha belepiszkálnak egy egyébként normálisan működő pajzsmirigybe (ebben az esetben még jobban felgyorsítják), az megint hónapokba telik, mire helyrejön.

 21. Visszamentem, egy beutalóval elküldött vérvételre, de csak két hét múlva lesz eredmény, mert a kórházban elfogyott az inzulin és a hormonokhoz is valami. :(
  Kb két hét múlva lesz a pajzsmirigy uh is, mert oda időpontot kellett kérni. Úgyhogy csak azután tudok majd többet mondani.

 22. Vércukor terhelés is volt, 3-szor vettek vért, 0perckor, 40perckor és 120 perckor.

 23. Kedves Reni,

  az endokrinológiai kivizsgálás nagyon indokolt! Ha pajzsmirigyhormont írnak fel, minimális költséggel (1000Ft/hó alatt!) rendben tartható a pajzsmirigy-alulműködésed és biztosítható a spontén teherbeesés (saját tapasztalat.) A pajzsmirigy-alulműködéssel sokszor együtt jár a magas prolaktinszint, erre is kérj vizsgálatot! Az esetleges magas prolaktin esetén a doktor MRI-re is elküldhet, ahol az agyalapi mirigyet nézik meg. Sajnos a meddőségi centrumokban végzett vizsgálatok alapvetően nem terjednek ki sem a teljes homronháztartásra, sem az ennek az alapját jelentő TÁPLÁLKOZÁSRA és vércukorháztartásra. Alapvető fontosságú lenne egy terheléses cukorvizsgálat, kérlek kérd ezt is az endokrinológustól! Tehát ez a 3 dolog (pajzs, prolaktin, terheléses cukor az inzulinrezisztencia kivizsgására) legyen meg. És nagyon figyelmedbe ajánlanám az ARWEN-tornát és Szendi Gábor írásait (online megtalalod a tenyek-tevhitek.hu oldalon) a táplálkozásról, a pajzsmirigy-alulműködésről és az ezekkel kapcsolatos meddőségi kérdésekről. Valószínűleg SIMA TÁPLÁLKOZÁSBELI VÁLTOZÁSSAL és ARWEN-tornával SPONTÁN sikerülni fog, hiszen teljesen egészséges vagy! A hormonháztartás egészsége nagyban függ a táplálkozástól. Kérlek az említetteknek nézz utána. Köszönjük a blogodat és minden segítségedet, sok szeretettel mihamarabbi SIKERT kívánok. Dóri

 24. közben látom, h. már sok minden vizsgálatod volt, ne haragudj, ha ismételtem párat

 25. Andi, Ildikó! A normális Tsh-t okozhatja túlzott jódbevitel is, és az alulműködés tünetei nálam megvannak, tehát ha elhagyom a jódot a Letrox állítja vissza jó értékre. Valahogy így van.

 26. Dóri! Köszi az infókat! A pajzsm. uh eredménye jó lett, a vérvételek eredménye jövőhéten lesz meg.

 27. Szia! Akkor oké, a lényeg, hogy ne veszítsél fölöslegesen hónapokat, mert a pm-hormonok nagyon lassan rendeződnek a vérben. Kívánom a legjobbakat!!!

 28. szia! Nagyon jó helyen vagy a Naszódy-nál, engem is ő kezelt, és ugyanazt kérte tőlem is mint tőled, és nagyon igaza volt. Semmi szükség arra, hogy paráztassanak még máshol is. És nagyon rendes emberileg is és tapasztalatom alapján tisztességes. A lényeg a lényeg, én neki köszönhetem hogy sikerült teherbeesnem, azok után hogy már előtte nagyon okos és tapasztalt jóhírű orvosok megállapították hogy nem fogok tudni gyereket szülni…..ennyit erről.
  Mikor én ezt elmondtam neki, és a panaszaimat, kapásból vágta az egészet és kiderült nem én vagyok az első ilyen emberke….és mondta hogy tényleg felejtsek el egy időre minden más orvost, megcsináltattam a laborokat, követtem az utasításait. és sikerült! :))))
  Minden jót kívánok és kitartást!!!!!

 29. Sziasztok! Mi a férjemmel ebbe a honapba kezdtünk el járni a Kaáli intézetbe. Kérlek mondjátok meg,h mi a véleményetek erről az intézetről??? Már 2 éve szeretnénk gyereket. Kellemes napot mindenkinek.

 30. Imola!
  Nem tudom milyen eredményekkel kell odamenned, ha endokrinológusnál még nem jártál, akkor először oda is érdemes elmenni. Pajzsmirigy, inzulinrezisztencia, és hormon vizsgálatra. Mielőtt elkezdenek a Kaáliban kezelni, jó ha lát egy endo-s doki.

 31. Jó lenne, ha már a háziorvosok is alapból néznék a pajzsmirigyértékeket. Sok dologra fény derülne! (indokolatlan fogyások, hízások, szívproblémák, teherbeesési problémák), a pajzsmirigy szinte mindennek a karmestere.

 32. szia Admin!
  Bocs, hogy ilyen későn válaszolok a kérdésedre. Naszódiról azért van rossza véleményem, mert ahogy írtam is pár napon múlt az életem. Alacsony volt a TSH-m, tehát pajzsmirigy alulműködésem volt már akkor is, mikor mentem hozzá. Ő felírt egy gyógyszert a neve most lényegtelen. 0.25 g-osat kellett szednem belőle, 3 hónap múlva kellett visszamennem, a tüneteim erősödtek. (hajhullás, folytogató érzés, erős szívdobogás, álmosság, bőrszárazság, stb.) El sem küldött vérvételre, csak annyit mondott, “Akkor erősebb gyógyszert írok fel.” Felírta ugyanazt a gyógyszert, csak már nem a 0.25-öst, hanem a 0.50-est. Két hónap múlva még erősebbek lettek a tünetek, akkor sem küldött vérvételre, csak még erősebbet a 0.75-öst írta fel. Azt talán egy hétig szedtem és annyira rosszul voltam, hogy még a mosdóba is alig bírtam kimenni. Kórházba kerültem, mert a párom kihívta az orvost hozzám. Azt mondták hogy ha még néhány napig szedtem volna ezt a gyógyszert nem éltem volna túl. Az a gyógyszer, amit felírt a pajzsmirigy alulműködésemre, azt a túlműködésre írják fel. Nekem pedig az amúgy is alacsony TSH-0.3-as, lement 0.01re. Szóval tényleg hajszálon múlt az életem. Én ehhez az orvoshoz biztos nem megyek többet. Találtam nála sokkal lelkiismeretesebbet, akinek tényleg a beteg a fontos.
  (Erika)

 33. Lemaradt egy 0, nem 0.01-re ment le a TSH-m hanem 0.001re.
  Annyit még írnék Admin, hogy nekem a Letrox-al sem sikerült helyre állítani a TSH-mat. Fél év alatt 13 kg-ot híztam. Akkor elkezdtem inni egy gyógyteát, amivel 3 hónap alatt rendbejöttem, attól állt normál értékre. Azóta is jók az eredményeim. Egy vetélés 2007-ben és utána 4 év sikertelen próbálkozás után várjuk a kisfiúnkat, aki márciusban fog születni.
  Sok sikert neked is.
  Erika

 34. Szia Erika!! Nekem nem volt anno ennyire rossz az eredményem csak 0,111, de nem mert a doki hozzányulni gyógyszerrel, várt 3 hónapot, és akkor helyrejött5. De én is nagyon rosszul voltam még ettől is, szapora szív, álmosság fogyás…. de aztán 3 hónap múlva 1,670 lett.
  Most viszont átment kicsit alulműködésbe, de csak az ft4-t nézte ami 13 volt. Most az inzulinbra adott Merkformint, és nem mer adni gyógyszert, azt mondta megvárjuk a merkformin 3 havi hatását.
  Akkor újra nézi a pajzsmirigyet.
  Most diétáznom kell addig és szedni a merkformint.
  Megkérdezhetem, hogy milyen teát ittál?? Én csak az apróbojtorjánt hallottam pajzsmirigyre.

 35. Szia Kisgonosz! Remélem a következő vérvételnél jók lesznek az eredményeid. Kitartás a diétához. A tea neve, amit ittam az a Közönséges galaj nevű tea. Ha érdekel meg tudom adni, hogy honnét rendeltem. Ez hozta helyre az alulműködésemet. A terhesség alatt 3 havonta kell ellenőrizni a baba miatt, meg azért is, mert terhesség alatt nem lehet inni ezt a teát sem. Pont tegnap kaptam meg az utolsó vérvételem eredményét és az is rendben van. Legközelebb majd csak szülés után kell nennem kontrollra.
  Írj, hogy neked milyen lesz az eredményed. Kíváncsi vagyok rá.

 36. A TSH normál értéke fennállhat a fokozott jódbevitel miatt is. Ezért először a jód elhagyás és a Letrox szedése a kezelés.

 37. Ez sajnos így van! Magunkra vagyunk hagyva nagyon sok esetben!
  Nekem is volt olyan doki, aki azt mondta minek nekem IR és pajzsmirigy vizsgálat, ha valami bajom lenne az látszódna rajtam. Egy másik meg ezt mondta: “Az mégiscsak csak abszurd, hogy 6 sikertelen inszemináció és 1 sikertelen lombikja volt és még nem látta egy endokrinológus! ”

  No, az egyik szerint hülye vagy, hogy minek akarsz ilyen vizsgálatokra menni, a másik meg lecsesz, hogy még miért nem voltál.

  Igazán lehetne egy protokoll erre, hogy milyen sorrendben jöjjenek a vizsgálatok. Sajnos elég sokan vagyunk ahhoz, hogy egy ilyen “szabály” megszülessen, és mindenki normálisan informálva legyen.

  Szerintem úgy lenne jó, ha a nőgyógyászok tudnák ezt elmondani, minden páciensüknek, akiknek nem akar sikerülni a baba, és ők indítanák útra a különböző vizsgálatokra aszerint a protokoll szerint.

  Egy kicsi rész talán meg van ennek már, mert mindenkinél az időzített együttléttel, peteérés figyeléssel kezdenek, és a closty szedésével. De ezután elszabadul a “pokol”, és megy mindenki össze-vissza az általa hallott információk alapján.

 38. Attól hogy a normál tartományban van a TSH, nem biztos hogy minden tökéletesen működik.

 39. Ahhoz tiszta szívből gratulálok, hogy sikerült teherbe esned és mikor ezt írom valószínű már meg is született a babád. Ez remek hír! :)

 40. Ha a TSH-d 0,3 volt, az pajzsmirigy túlműködést jelent.
  Alacsony TSh szint – túlműködés
  Magas TSH szint – alulműködés

  Viszont a leírt tüneteid alulműködésre utaltak később is, vagyis arra hogy a pajzsmirigy hormonjaidból kevés termelődik (és ez nem a TSH, mert az egy stimuláló hormon), ezért pótolta a doki a gyógyszer dózis emelésével, hogy ellensúlyozza a kevés hormon termelődést.

  Hát ki tudja mi lehetett baj, hogy ilyen rosszul lettél.
  Én a Naszódy dokit is lelkiismeretesnek ismertem meg, és csak jót hallottam róla. Kétlem, hogy tudatosan félrekezelne, és rossz irányba terelne, mi érdeke fűződne hozzá. Szerintem itt valami más is közbeléphetett nálad.

 41. Engem IR-el is kezel a doki, én fogytam már 4 kg-t. :) Betartom a diétát és a mozgást is.

  Persze nincs garancia rá, hogy mindenkinél bejön ez a kezelés.

 42. Sziasztok! A Naszódyról nekem is csak kizárólag jó tapasztalataim vannak. Nem konkrétan neki köszönhetem, inkább a férjemnek, DE IGEN! a segítsége nélkül nem sikerülhetett volna a kisfiam! Több vetélés után, 6 évig tartó babára várás után tett helyre 3hónap alatt, és sikerült!!!!

 43. Sziasztok,én csak annyit mondanék,hogy Naszódy egy nagy tudású,és emberséges,kis doki,de………,mert mindig van,de!Ha valaki egy jó helyre megy lombikra,mint pl. én mentem,Szegedre,Zádori dokihoz,akkor nincs olyan,hogy nem mész el endokrinológushoz,bár én már 7 éve járok Naszódy dokihoz,ezzel indítottak lombikon is,és szépen visszairányított Zádori doki,h amíg nincs belőve a pajzsmirigy,addig nem fogunk hozzá semmihez.Biztosan szerencsés vagyok,mert 2 ilyen jó dokit sikerült kifogni,de lombik sikerességéhez,leginkább az ő szaktudásuk szükséges,nem lehet sikeres,egyik vagy másik nélkül!Még annyit,h ugyan csúszott így 1 hónapot a z egész dolog,de az első beültetés sikeres volt,így most egy másfél éves,egészséges,okos,és gyönyörű kisfiú büszke anyukája lehetek!!Kitartás mindenkinek!

 44. Kedves Erika, szeretnék én is másik orvost, nekem se jött be. Hasonló dolog történt velem :( Kit tudnál javasolni?

 45. Szia!
  Most találtam rá erre az oldalra es örömmel olvasom a híreket! Szívből gratulálok! En is nemrég kerültem Naszodyhoz. Leállított a jodrol, helyre rakjuk a pm alulmukodesemet Letrox-szal es az ÍR-t is. Lassan 40 leszek, időszerű, h lassan sikerüljön.
  Leírnád a történeted mi is volt Naszodynal?

 46. Szia!
  Most találtam rá erre az oldalra es örömmel olvasom a híreket! Szívből gratulálok!

 47. Nemrég kerültem en is Naszodyhoz, egy hosszabb kor után. Először Berczy Juditnal jártam, aki enyhe ÍR-re merckformint irt es a jodot is preferálja. Ott mar volt időpontom az MM-be, ahol bár a 120 perces cukrot leesett, val.szleg a met miatt, azt mondta a dokino fantasztikus az eredményem, a TSH is rendeződött – jod mellett..akkor olvastam Naszodyrol, elmentem hozza es teljesen átírta a forgatókönyvet. Jod nyista, meg is emelkedett a TSH-m, 50 letrox, diéta, sport..nem is enged addig stimulalni..lassan 40 vagyok, es bízom a sikerben.
  Nálad végülis mi történt miután nem írtál?

 48. Sziasztok!
  Múlthéten volt egy műtétem, ahol a nődoki közölte, hogy endometriosis-om van “súlyos állítólag”. Paleo diétára ítélt, de közben mondta, hogy valószínűleg természetes úton nem fogok teherbe esni “a petesejtjeim nem a megfelelő irányba mozognak” – ezt nem is értem. A vérképem teljesen jó (TSH, IR…stb) Azt mondja, hogy most szedjek 3 hónapig megállás nélkül fogamzásgátlót, attól hátha visszahúzodik az endometriosis, és utána próbálkozzunk megint, ha nem sikerül, akkor kérjek időpontot LOMBIk-ra.
  Nektek esetleg van valami hasznos infótok ezzel kapcsolatban? Én teljesen kétségbeestem :(

 49. A kecskeméti – ezen a blogon említett endokrinológus miatt 2 értékes évem úszott el hiába. Meggyőzően nem enged továbblépni meddőségi központ felé, mert sose jók az értékeid eléggé hozzá (szerinte). Közben fokozatosan emeli a napi beszedett gyógyszereid számát és egységét. Aztán leshetsz, ha nem lesz visszaút mert a pajzsmirigyed leáll,hiszen megkapja a tsh-t a szervezeted tablettában,IR problémák kezdődnek a feleslegesen beszedett meckformin miatt stb. Többek járják nála ezt az utat,amit én is megtettem. Kár volt!

 50. Szia

  MOst akadtam ide a blogodra, én tegnap voltam Naszódynál Kecskeméten egy éve stagnálok, viszont az állapotom nem javul.. ő is egyből a sóhasználati szokásaimat kérdezte. A TSH- rendben, a T4 is, viszont a T3 alacsony. Gondolom már boldog anyuka vagy, én is az vagyok csak tesókáat szeretnénk most vagyok 36. Nektek hogy alakult az életetek? Kell szedni a Letroxot, látom 6 évvel ezelőtti a bejegyzés de kíváncsi vagyok. azóta is visszajársz Naszódyhoz?

Hozzászólások küldése lezárva

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás