E-mail

info@teherbeeses.hu

Egy szabályos menstruációs ciklus időtartama pontosan egy holdhónap hosszának felel meg.

Jónás doktor szerint a nő termékenységét a születéskori holdállás határozza meg.

Jónás doktor sokéves kitartó megfigyelés és adatgyűjtés során a következő megállapításra jutott: Azon a napon, amikor a Nap és a Hold egymáshoz viszonyított elhelyezkedése és távolsága pontosan fokra megegyezik az érintett személy születési képletében ezen bolygók közt fennálló távolsággal, a peteérés megtörténik, a nő termékeny. Ez a Hold-fázis. Ha tehát például egy nő telihold után három nappal jött világra, később minden hónapban telihold után három nappal lesz kifejezetten termékeny.

Nézd meg neked mikor vannak a termékeny napjaid a Jónás módszer szerint:

1.) Regisztrálj ezen az oldalon:

http://www.astro.com/cgi/scus.cgi?act=new&

Email ( used to identify you )  : Írd be az e-mail címed

Choose a Password :      Találj ki egy jelszót

why password?

Confirm Password :  Írd be újra ugyanazt a jelszót

Title : Válaszd ki:    Ms.

First Name :     Keresztneved

Last Name :   Vezetékneved

Country  :   Hungary

Language  :   english

Use High Security? Yes No :  No

Nyomd meg az OK-t!

2.) Másold be a böngésződ címsorába:

http://www.astro.com/cgi/awd.cgi?lang=e&cid=ptpfilesrgKHe-u1188288462&ract=xx687474703a2f2f7777772e617374726f2e636f6d2f6367692f6164652e6367693f726163743d67656e63686172742e6367693b6369643d70747066696c657372674b48652d7531313838323838343632266c616e673d65

3.) Írd be az előbb megadott e-mail címedet és jelszavadat

Katt a login-ra!

4.) Töltsd ki az űrlapot:

Birth Data Entry

first name  : Keresztneved

last name         (optional) : Vezetékneved

Jelöld be:   female (nő)

Szülinapod: nap, hónap, év

hour      min: Óra, perc

Am=délelőtt

Pm= délután

country: ország

birth town : szülővárosod

Nyomd meg a Continue gombot!

5.) Keresd meg a Special Charts feliratot és klikkelj rá.

6.) Majd ebben az ablakban (Please select the type of chart you want) (legördülő sáv legaljáról kiválasztani:)Lunar phases fertility calendar

Most nyomd meg a “Click here to show the chart” feliratot
(ez azt jelenti, hogy klikkelj ide a grafikonhoz)

7.) A grafikonon a termékeny időszakokat piros vonallal jelzik. Minden hónapban kékkel be kell jelölni a menzesz első és utolsó napját, valamint zölddel az ovuláció napját. A zöld és a piros napoknak elvileg nem szabad egybeesniük – legalábbis azt mondják, ez a teherbeesés titka. A sárga és a fekete pötty a teli és az újholdat jelzi.

Ajánlott cikkek

56 Hozzászólás

 1. Én először eléggé szkeptikus voltam a Jónás-módszerrel kapcsolatban,de mivel nagyon szerettünk volna bébit,úgy gondoltam,semmit nem veszítek,ha kipróbálom…hát,nem is veszítettem,sőt!:-)))
  A Jónás-módszer(vagy bármi más????)”eredménye” most békésen szuszog mellettem,már lassan 5 hónapos!:-)
  A naptár által megjósolt neme is bejött,kicsi lányom lett!:-)))
  Mindenkinek ajánlom,mert több ismerősömnek is sikerült áldott állapotba kerülnie e módszer segítségével!

 2. Szia Marcsi!

  A Jónás-módszer annak ellenére segített, hogy épp nem a ciklus közepe tájára mutatta a termékeny időszakot? Ahogy elnézem az előrejelzését, nem is 28 naponta mutatja a termékeny időszakot (nekem), és tényleg nem is szokott 28 napos lenni a ciklusom.

 3. Köszönöm a tippet! Már reisztráltam is. Nagy segítség volt, hogy leírtad lépésről lépésre. Most már csak azt szeretném tudni, hogyan kell kékkel és zölddel jelölni a napokat? :)

 4. Naggggggggyon szépen köszike, h. én már mennyit küszködtem ezzel!!
  Egyébként mizus nálatok?

  Rita

 5. Nekem már tavaly nyár óta megvan a saját naptáram, igazából, csak azt kell megjegyezni, hogy holdálláshoz képest mikor vagy termékeny. Én telihold napjától számítva 6 napon belül.
  Ha egybeesik a peteéréssel, at a legjobb.

 6. Beleírni csak úgy tudsz, ha kinyomtatod. :(

  Nálunk az az újság, hogy mostanában telik le a várakozós időszak. :)

 7. Köszi szépen, akkor jól sejtettem! Kinyomtattam. :))Most, hogy már többféle módszerrel is lesem, nyilván másra már nem is marad időnk. :))

 8. Sziasztok!
  Gratulálok a babákhoz!:)
  Nekem is sikerült kinyomtatnom a naptárat, csak azt nem értem, hogy az első két hónapomnál fel van tüntetve a baba neme és utána 2011 májusáig egy sem (bár be vannak jelölve a termékeny napok). Ez mit jelent? tud ebben valaki segíteni?

 9. Ott nem lehet tudni, hogy milyen nemű lesz, lehet fiú is és lány is. Az enyémen sem minden hónapnál van jel.

 10. A Jónás napjaim most júli 3-7ig vannak jelölvel (piros csík ezt jelenti ugye? Van lényege a vastagságának?). Az átlag ciklushosszom 27nap, ha ezt vesszük akkor 4én lesz pé. Ez lehet jó jel?
  Mert utána ismét tolódik a dolog, tehát nem fog a pé. a Jónás napjaimhoz esni.

  Remélem, h. mindenkinél hamarosan kopogtat KELEP!

  Puszik és babaragacs mindenkinek!

 11. Sziasztok!

  Nem értem, hogy a pirossal jelölt termékeny időszaknak, miért nem jó, ha egybeesik a peteéréssel? Hiszen nem pont ez lenne a jó? Egyébként a két nagylányomnak a Jónás naptár szerint fiúnak kellett volna lennie :-(

 12. Helló!
  Nálam valami nem stimmel ezzel a Jónás naptárral. Pontosabban azt nem értem hogy lehet, hogy a termékeny nap pont akkora esik, amikor éppen menstruálok, ill. hogy van olyan hónap, amikor egyáltalán nincs is peteérésem a naptár szerint. Pedig minden adatot tuti hogy jól adtam meg.
  Ez természetes? Mert valahogy erősen kétlem, hogy a menstruáció 2. napján leszek termékeny. :-(

 13. Sziasztok!

  Nálam is így van. Az év 9 hónapjában a menstruációm időpontjára vagy környékére esik a Jónás-napom. :( Remélem ez nem azt jelenti, hogy gyakorlatilag 3 hónapom van ami esélyes lehet a babára…. Mik a tapasztalatok ezzel?

 14. Lányok,valaki megcsinálná nekem a Jónás-módszer táblázatot mert nem boldogulok vele?Nagyon megköszönném.

 15. Szervusztok!
  Korábban hozzászóló már kérdezte, de én is kérdezem, hogy mi van akkor, ha a pont a menstruáció idejére esik?? Ez most komoly?

 16. Nem mindig esik a menstruáció idejére, akkor kell próbálkozni.
  Nekem nem vált be, pedig volt olyan tobbszor is, hogy egybeesett a peteéréssel.

 17. Sziasztok!

  Én 18 hetes terhes vagyok. A jónás módszer kihozta, hogy lányom lesz. Hát az UH kihozta, hogy fiú. NAgy segítség volt ez a módszer.

 18. Sziasztok!

  Én most olvastam a könyvét, mindenkinek ajánlom, mert ott jól elmagyarázza, hogy mi miért úgy van, ahogy. (Fogamzáskontroll, 950Ft). Azt írja, hogy ezek a Jónás napok függetlenek a saját ciklusunktól, mert a Hold pontosan jár, a ciklusunk meg hát annyi mindentől függhet, ha idegeskedünk, kimaradhat, stb. Ha pont menstruációra jön ki, hát pech, aki nem szeret akkor szeretkezni, és gyereket akar, de érdemes próbálkozni, mert gondolom mindenki hallott arról, hogy olyankor is teherbe lehet esni, most már tudjuk, hogy ez azért van, mert pont oda esnek a Jónás-napok. Ha meg a peteéréssel (zöld időszakkal) egybeesik, az alapvetően nem probléma, sőt úgy szinte 100%-os a fogantatás, csak így nem lehet a gyerek nemét pontosan meghatározni. A többedik gyereknél viszont az előző gyerek születési adatai határozzák meg a nemet. Ez már egy újabb kutatás eredménye. Ha biztosra akatok menni, akkor jelentkezzetek a Centrum Jonas Internationalnál, úgy hallottam 20000 Ft, de ez egy évre nem pénz a fogamzásgátlókhoz viszinyítva, a komplikáltabb számításokat el tudják végezni.

 19. Megnéztem utólag és a mi kis 20 hónapos kislányunk, akár a Jónás módszer alapján is megfoganhatott volna, bár akkor még nem hallottam erről. Mindez úgy történt, hogy teljesen szabálytalan volt a menstruációm (2-6 hónap is eltelt egy-egy mestruáció között), nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán van peteérésem. Lényeg a lényeg, mindenkinek csak ajánlani tudom!:-)

 20. A menstruációm első napján fogant meg a kislányunk, ahogy a Jónás módszer mutatta :)

  Előtte is próbálkoztunk, akkor nem vettük figyelembe, hogy mikor nem ajánlja, akkor sajnos el is ment a baba.

 21. Szia Gigi,

  A termékeny napok vannak piros csíkkal, ugye? Ezeken a napokon vagy ez előtt kell 24-48 órával “dolgozni” az ügyön? :)
  Köszi

 22. 33 éves vagyok, akkor még próbálkozzunk ezzel vagy inkább ajánljátok, hogy menjek dokihoz és ott próbálkozzak. A Jónás módszert nem tudom pontosan alkalmazni, hogy a piros időszakban kell-e együttlenni vagy előtte?! És mivel korábban ilyenek nem érdekeltek és nem igazán foglalkoztam vele…igazából fogalmam sincs, hogy mikor van a peteérésem..ez biztosan ciki, de nem tudnátok segíteni, hogy meghatározzam…persze mondják, hogy fáj az alhasad akkor…de nekem nem fáj semmim..
  Várom az okosabbak válaszát :)

  Köszi

 23. Szia!
  Gratulálok a babához!:)
  Mit jelent az, hogy nem ajánlja? A piros csíkon kívüli időszak? Én inkább fogamzásgátlásra használnám (ikreim vannak), úgy tudtam arra is lehet. De olyat nem akarok, hogy elmenjen a baba, ha megfogan, akkor már maradjon. :)
  Akkor fogamzásgtálásra nem lehet használni?

 24. Szilvi! Az attól függ mióta próbálkoztok, fogamzásgátlás nélkül mióta nem jön a baba. Ha 1-2 év is eltelt már, akkor célszerű elmenni dokihoz, hogy megnézze minden rendben van-e veletek.

 25. Segitsetek kérlek! Nem találom a ” Special Charts” feliratot. Merre felé találom? köszi:):)

 26. A grafikonon a termékeny időszakokat piros vonallal jelzik. Minden hónapban kékkel be kell jelölni a menzesz első és utolsó napját, valamint zölddel az ovuláció napját. A zöld és a piros napoknak elvileg nem szabad egybeesniük – legalábbis azt mondják, ez a teherbeesés titka. A sárga és a fekete pötty a teli és az újholdat jelzi.

 27. Csil!
  Miért nem szabad egybeesni a termékeny hold időszaknak és az ovulációnak? Ez sajnos nem fér a fejembe… nem pont az lenne a lényeg? Ráadásul nekem pont úgy jön ki :( Akkor mit csináljak?

 28. Szia Edus! A szakirodalom ezt írja… Akkor nagyobb a valószínűsége a vetélésnek, egyéb rendellenességeknek. Én nem hittem benne, de elment a baba… Utàna megint próbálkoztunk a Jónás módszer jó időpontja szerint: most egy tündéri kislány édesanyja vagyok. :)

 29. Köszi Csil!
  Gratulálok a kislányodhoz! Szerencsére én is büszkélkedhetek eggyel! :)
  Ebben a ciklusban elvileg tegnap (máj. 8.) volt peteérésem (amit amúgy érzek is) és máj. 13-án leszek termékeny a Jónás naptár szerint, de a termékeny napok (előtte +3) épp hogy nem esnek egybe a peteéréssel. (Most legalább is) Szerinted melyik számít? A tényleges Jónás-nap vagy az előtte lévő napok is fontosak, olyan szempontból, hogy ha azok egybeesnek, akkor gond van/lehet?
  Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de úgy tűnik, te jóval jártasabb vagy ebben a témában!

 30. Sziasztok! Segítsetek lécci. Most június 12-15-ig írja pirosnak, 15-ét vastagnak és lánynak, ha jól értelmezem a jelzést (kör alatti kereszt). Elvileg 16-án lesz peteérésem. A 3 éves kisfiam mellé hugicát szeretnénk. Múlt hónapban nem jött össze spontán, de most gondoltam megnézem ezen naptár alapján. Erősítsetek meg, hogy jó esélyem van a kislányra ugye?:-)

 31. Sziasztok! Mit tegyek, ha a piros napok után közvetlenül, vagy a piros napok alatt van az ovulációs napom? Mit csinálhatok ez ellen? Kérlek válaszoljatok! Előre is köszönöm!

 32. Ez alapján sikerült megcinálnom, de ahol nem szerepel fiú/lány ott nincs esélye sem a megtermékenyülésnek? mert ezt nem értem? ha valaki tudja…..

  előre is köszi.

 33. Sziasztok!! En is megcsinaltam a jonas modszert de nekem valami terkepet ad ki nemtudok rajta kiigazodni . Valaki segitene legyszives??:)

 34. Sziasztok. Egy utbaigazitasra lenne szuksegem, hogyan kell az ovulacio napokat kiszamitani es egy magyarazatot a naptarral kapcsolatosan, mit es hogy kell kiszamitani es megjelolni zoldel, illetve kekkel.
  Koszonom.

 35. Sziasztok!
  Most találtam rá a jónás módszer elméletre, ahogy böngészgettem. Sajnos, már az említett linkeken nincs fent a kalkulátor, és nagyon szeretném én is elkészíteni az enyémet, mielőtt kifutnék az időből. Elmúltam már negyven éves, és szeretnénk a kislányunknak (ő is szeretne) egy kis tesót.
  Van még lehetőség ingyen letölteni valahonnan ezt a programot?
  Nagyon megköszönöm a válaszokat.

 36. Szia!

  Én a napokban csináltam meg, és még jó az oldal és az összes link is!

 37. Ha a zöld az ovuláiciót jelzi, a piros meg a holdfázis szerinti termékenységet, akkor ennek a kettőnek nem inkább az egybeesése segíti/segítheti elő a fogamzást? Mi az hogy ezek ne essenek egybe?

 38. Sziasztok, légyszi vki segítsen!!! Követem a fent leírt utasításokat a regisztrációtól egészen a születési adatok megadásáig, de itt elakadok, ugyanis sehol sem találom a “Special Charts” feliratot. Ez hogy lehet??? Vmit rosszul csinálok???

 39. Ja és még annyit kérdeznék, hogy döntően a piros vonalat kell figyelembe venni ,hogy megtermékenyüljön az ember, vagy a menstruációt is?? nem igazán vagyok ezzel a naptárral tisztában hogy akkor mit kell nézni.. Valaki megírja?

 40. Szia, bocsi, hogy zavarlak…szívesen segítenék, de sajnos én még eddig nem jutottam el, egyelőre a “Spacial Charts” feliratot sem találom :( Esetleg tudnál nekem segíteni?

 41. Szia!
  Több helyen azt olvastam, hogy nem jó, ha az ovu egybeesik a Jónás nappal.
  Te azt írod, hogy az a legjobb. Ezt a könyv írta?
  Baba neme nálunk mindegy.
  Köszönöm: Fruzsi

 42. Miután kinyomtattam a naptárt, jelöljem be a menstruáció első és utolsó napjait, majd az ovulációt. Ezt nagyjából számoljam ki a középidő függvényében, majd a jónás napjaim merőben távol állnak az ovulációs napjaimtól, akkor ez a jó hír? Mi abban az esélyes, ha nem az ovuláció napján van peteérésem, amit idáig 36 éves koromig úgy tudtam…(?), most itt meg teljesen más elméletről olvasok???

 43. Sziasztok! Bocsi,de én sem találom a Special Charts feliarot! Elakadtam SOS!
  Köszönöm aki tud segíteni!

 44. 2. “bekezdés”: Methods: Circular charts / Special charts / Ephemeris / Pullen, Astrologue. Itt kell a “Circular charts”-r kattintani, a felirat piros lesz és megjelenik a lista.

 45. Szia Emese . Megkérlek tudsz segiteni én sajnos nem talalom a Special Charts feliratot még most sem ahogy te leirtad….köszi

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás