Aszpartam pl: rágógumikban

szeptember 6, 2009 | Meddőség

Nem győzni beszélni róla, hogy manapság mennyiféle vegyszert, tartósító- és adalékanyagot alkalmaznak az élelmiszer-feldolgozó iparban. Mi pedig, szépen naponta el is fogyasszuk őket :). De nem elégszünk meg napi egyszeri fogyasztásával, hanem naponta többször is bevisszük szervezetünkbe ezeket a jó kis károsító anyagokat. Terhesség esetén, és már fogamzáskor is különösen jót teszünk velük.

Az egyik ilyen adalékanyag az aszpartam. Megtalálható diétás italokban, rágógumikban, cukorpótló termékekben. Az aszpartam az emésztőrendszerben formaldehiddé bomlik le, ami tudod az az anyag amiben a tudósok tartósítják a múzeumi példányokat. Hát akkor most elképzelheted mit művel ez a szervezetedben! Feltételezhető, hogy felhalmozódik a sejtekben és árt a DNS-sejteknek.

Ha most belegondolok én már 7-8 éve majdnem mindennap rágót rágok. :(

Ideje lesz abbahagyni!

A többféle káros szervezetünkbe bevitt anyag által keltett terhelés összeadódik. Ameddig a szervezet ezeknek a vegyi anyagoknak a feldolgozására és kiválasztására, azaz a létezéshez nélkülözhetetlen dolgokra összpontosít, kevesebb energiát és figyelmet fordít a kevésbé alapvető területek ellátására, például a hormonegyensúly fenntartására.

Amikor kiválasztod, hogy mit egyél és mit igyál, az a célod, hogy csökkentsd a szervezetedre nehezedő nyomást, tedd lehetővé, hogy jól működjenek a fő rendszereid, a nemzőszervek, a keringési rendszer, a belső elválasztású mirigyek, az idegrendszered – és kiváló egészségben minél inkább lehetővé válljon a fogamzás.

Tags: , , ,

Megosztás a Facebook-on

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets