Kérdések-válaszok teherbeesésről

január 20, 2010 | A ciklusról, Vizsgálatok

10. A HSG vizsgálatról mit lehet tudni? Tb alapon megcsinálják-e, ha igen hol?

HSG = Kontrasztanyagos röntgenvizsgálat

A méhet és a petevezetéket vizsgálják a ciklus 6. és 12. nap között.

Egy szondát vagy katétert vezetnek a méhnyak nyílásához és feltöltik a méh üregét jódos folyadékkal, aztán a petevezetékeket is. Ha a petevezetékek átjárhatók a folyadék a szabad végükön kifolyik és szétoszlik a hasüregben. Az egészet monitoron keresztül figyelik.

Az árát inkább érdeklődd meg az orvosodnál, ebben nem tudok segíteni.

11. Mikor van az ovulacio,hanyadik nap a menstruacio utan?

A menstruáció első napja a ciklus első napja, hogy mikor van az ovuláció, az változó. Normál ciklusnál vagyis ha 28 naponként jön meg, akkor a 14. napon van. Ha ettől eltérő a ciklus hossz, akkor a következő mensi első napjától visszaszámolva 14 napot. Kb. akkor van az ovuláció.

12. A Bromocriptin szedésével mennyi idő után lehetek várandós? tapasztalatok?

A Bromocriptint kéthetes kúrában adják, utána ha helyreáll a prolaktinszint már lehet is teherbe esni :).

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Comments4 hozzászólás

 

 1. Dudivett szerint:

  A Bromocriptinről csak annyit szeretnék mondani, hogy mindenkibe öntsek egy kis lelket, hogy mi a párommal 1 évig próbálkoztunk. De hiába. Az orvosom elküldött hormonvizsgálatra, amikor is a mensi első pár napjában vettek vért egyszer, és a ciklus közepén még egyszer. Ekkor derült ki, hogy magas a prolaktin szintem. Visszamentem, felírták, elkezdtem szedni, és csodák csodájára a következő mensim már meg sem jött. Májusra várjuk a kislányunkat. A lényeg tényleg az, hogy hinni kell benne, hogy sikerül. És ne görcsösen akarjuk, hanem higgyünk benne.

 2. eszter szerint:

  SZIASZTOK én aszt szeretném kérdezni hogy ha én 3-éve voltam lombikon és most szeretnék megint menni akkor is fel kell vegyem a petesejt injekciókat vagyis meg lehet az én petesejtem még ennyi év után a klinikán és ha meg van aszt esetleg beülthetik mielöbb válaszoljatok nagyon fontos a véleményetek vagy egy orvosé köszönöm előre is

 3. admin szerint:

  Szia!

  Hát ha le lettek fagyasztva a megtermékenyített petesejtek és feltudják őket éleszteni, akkor ezt meg is teszik.
  De azt igazán nem értem miért nem hívod fel az Intézetet és beszéled meg velük ezeket? Talán ezt legjobban ők tudnák megmondani, mi ennek a menete.

 4. liviap szerint:

  Sziasztok!
  Nekem is magas a prolaktin szintem, kaptam Bromot, de ez nem két hetes kúra, hanem több héten keresztül növekvő, majd csökkenő adagot kell szedni, mire majd beáll egy szintre (erre majd egy hónap rámegy). Ezt követően fog majd csak hatni.
  Rajtam nem segített, rosszul lettem tőle, így kaptam Norpolac tabit, aminél már az első szemtől is rosszul lettem, nos itt bezárult a kör. Végül egy nőgyógyász egy homeopátiás cseppet írt fel (Mastodynon), ami segített. Hónapok óta szedem, most voltam vérvételen és a 3. napi eredmény jó, minden ok a prolaktinommal. Még várom a 21. napi eredményt, de bízom a cseppekben, hiszen magamon érzem, hogy tényleg segített. Szóval akinél nem jön be a Bromo van még más megoldás is (kevésbé drasztikus).

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets