Statisztika a teherbeesés előtti javaslatok betartásáról

május 20, 2009 | Terhesség előtt

12.445 nővel készítettek interjút, akik akkor még nem voltak várandósak. A megkérdezett nők életkora 20 és 34 év közötti volt. A kérdések az étrendre, testmozgásra, dohányzásra és alkoholfogyasztásra terjedtek ki.

Ennyi nő közül 238 esett teherbe az interjút követő 3 hónapban.

A teherbe esett nők 44%-a szedett folsavat a terhesség előtti 3 hónapban, de csak 5,5 % szedte a javasolt 400 mikrogramm/napi mennyiséget, ami a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzéséhez szükséges.

A 11. terhességi héten 93% szedte a folsavat, de csak 12% a javasolt dózisban.

A teherbe esett nők és azok aikiknek még nem sikerült a terhesség, ugyanolyan arányban voltak azok a nők akik naponta ötször ettek zöldséget.
A teherbe esett nők kisebb arányban végeztek fárasztó testmozgást.

A kutatások eredményei azt bizonyítják, hogy a teherbeesni kívánó nők elég kis %-a változtat életmódján. Ennek egyik oka a nem elég széleskörű tájékoztatás, amit a nők tudomására kellene hozni.
Az internet elterjedése nagyot lendített a terhesség előtti javaslatok leendő kismamákhoz való eljuttatásán.De még mindig messze állunk attól, hogy azt mondhassuk, az információk igenis eljutnak a nők ezen csoportjához.

Személyes véleményem szerint, már a nőgyógyászok hozzáállásánál kezdődnek a problémák, ezt viszont most nem akarom részletezni, gondolom páran egyetértetek velem.

Tags: ,

Megosztás a Facebook-on

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets