Természetesen az endometriózis ellen

augusztus 11, 2009 | Betegségek, Meddőség

 • Egy elmélet szerint az endometriózis alapja, hogy a természetes védekezőrendszer nem képes a menstruáció során a hasüregbe szóródó méhnyálkahártya-elemeket felszámolni. Ezt a védelmet elérhetjük egy speciális diétával: A-, B-komplex, C és E-vitamint valamint szelént nagy mennyiségben tartalmazó étrend. Egyeseknél leginkább a nyers ételeken és zöldségeken alapuló, makrobiotikus diéta válik be és hozza meg a kívánt változást.
 • Az endometriózissal összefüggő hasi fájdalmakat kiválóan csillapítja egy meleg, aromaterápiás fürdő vagy egy csésze gyógytea. A gyógynövényekben lévő alkaloidok mind a bőrön és a gyomor-bél rendszeren át felszívódhatnak, és a gyógyszerekhez hasonló hatást fejthetnek ki.  Éppen ezért alkalmazásuk minden esetben elővigyázatosságot, tapasztalt természetgyógyásszal való konzultációt igényel. egyes gyógynövények a terhesség alatt kifejezetten kerülendők, mások viszont pl a gyömbér, a kamilla, a borsmenta és a gyöngyvessző ilyenkor is biztonságosan fogyasztahatók.

Tags:

Megosztás a Facebook-on

Comments3 hozzászólás

 

 1. Tulok Mária szerint:

  A gyógynövényekről szóló rész felületes, szakmailag nem mindig helytálló (35 éve tanítom a gyógynövénytermesztést felsőoktatási intézményben)

 2. admin szerint:

  A gyógynövényes rész a “Termékenység & fogamzás” című könyvből vett adatok alapján íródott.

  Úgy ahogy az orvosok, más szakemberek is különböző véleményen lehetnek a szakmájukon belüli dolgokkal kapcsolatban.

  Viszont ha nem helyesli cikkben lévő állításokat, szívesen vesszük ha megosztaná velünk a saját tudását a gyógynövényekkel kapcsolatban.

 3. Judit szerint:

  Endometriózissal kapcsolatban fontos információ,amit mostanában egyre több orvos mond: D3 vitamin!!!!!
  A másik segítség a természetes progeszteron lenne…

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets