Basszus! A korombeli ismerősöknek mindnek van már babája!

május 9, 2009 | Lelkizzünk!, Pozitív gondolatok

Gondolom érezted ezt már Te is.  Sorra veszed az ismerőseid és akik veled egykorúak +  ;  –   pár év eltéréssel majdnem az összesnek van gyereke. Ilyenkor érezhetsz dühöt és enyhe vagy erősebb gyűlöletet is irántuk. Persze ez csak átmeneti érzés, és csak addig tart míg Neked is lesz majd egy babód.

Alakítsuk át ezt a gondolatot pozitívvá! De hogyan? Igaz, hogy mindnek van már babája, de valószínű ők sem az első hónapban estek rögtön teherbe. Ők ugyanígy várakoztak több hónapot vagy akár évet is, mire sikerült nekik. Most már Te következel :). És hidd el amikor már Te is babócázol, ugyanígy lesznek olyan lányok akik irigykedni fognak rád, mint most Te a többiekre. A körülmények k.-ra nem fogják őket sem érdekelni, hogy Te is miken mentél keresztül míg végre sikerült, ők csak azt fogják látni jaj már az XY-nak is van gyereke, nekem miért nincs.  Valahogy ezt kell elfogadni az élettől, hogy most az a Te feladatod amit meg kell oldanod, hogy kivárod amíg eljön a számodra legmegfelelőbb idő a  fogantatáshoz.  Vedd úgy, mint egy megoldandó feladat, amire senki nem tudja a választ. Ez csak a Te saját feladatod. Mindenkinek  más és más feladat jut. A Te feladatod megfejtését csak egyedül te fogod tudni, akkor amikor már terhes leszel. Mert nincs két egyforma eset.

Addig is élj nyugisan, boldogan és ne hagyd, hogy ez a hosszú időszak, ami már nem is olyan hosszú :), idegeskedéssel, stresszeléssel, mérgelődéssel, irigykedéssel teljen. SIKERÜLNI FOG!

A jelszavak: TÜRELEM, NYUGALOM, VIDÁMSÁG! :))))

Nézz körbe az idősebb 45 év feletti ismerőseid között hányan vannak olyanok akiknek egyáltalán nem született gyerekük, de szeretettek volna. Ugye nem sok van? Én ha jól összeszámolom egyetlenegy  ilyen párt ismerek. Azért ez jó arány nem?

Neked hány ilyen ismerősöd van?

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Comments5 hozzászólás

 

 1. Ildikó szerint:

  Szia!Én már igaz hogy szültem de 22éve!! Most vagyok 43éves és most szeretnék babát,nem gondoltam vólna hogy ilyen nehézen esem teherbe.

 2. kata szerint:

  ha nem 37 lennek,meg varnek egy par evet.addig nincs rajtunk igazan nagy felelösseg,amig nincs gyerek.aztan a mi eletünk nöke gyökeresen megvaltozik,amig a ferfiake ugyanaz marad.ha szerencsed van segit a parod mindenben,ha nincs nezheted hogy boldogulj a stresszel egyedül.különben akinek gond a teherbeeeses kerhet a krisztusszeretete-egyhaz honlapjan imakerest,es fognak erte imadkozni es az esetek többsegeben meghozza az eredmenyt,csak egy pici hit kell hozza.

 3. Gabi szerint:

  Szia!
  MEgnyugtató hallani, hogy a gyűlölet mint érzés is felmerülhet, ha nem jön a baba és másnak meg igen.
  Nekem sokszor bűntudatom van emiatt, de tényleg szó szerint esz a sárga irígység néha, amikor egy-egy ismerős, akik később kezdtek próbálkozni mint mi, már javában terhesek. Nálunk semmi, pedig az alapvizsgálatok szerint (hormon, sperma) rendben vagyunk, komolyabb vizsgálat (petefészekátfúvatás) még nem volt.
  Tényleg keserűséggel vegyes gyűlöletet érzek néha, de általában csak pár pillanatig tart, aztán örülök, hogy nekik sikerült. De azt a pár pillanatot nem tudom kontrollálni.

 4. szirk szerint:

  Én nagyon megszenvedem, mikor a környezetemben valaki ismét babát vár… Tudom, hogy boldogság mindenkinél ez,de mindig a saját sikertelenségemre emlékeztet, kell egy pici idő, hogy túltegyem magam rajta, és utána már én is együtt tudok örülni…

 5. NIKOLETT szerint:

  Sajnos ugyanez a helyzet nálam is…most jelentette be a 3. bnőm,h terhes!!!Totál ki vagyok…nem szép tőlem és alapjába véve örülök nekik…csak hát…nekem mikor sikerül???

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets