Cickafarkfű tea

április 26, 2009 | Gyógynövények

Teherbeesés rásegítésénél szóba jöhet a cickafarkfű, mint növény.
De nézzük mire is jó?

Alapesetben megfázásra, külső belső vérzésekre, napégésre, migrénre, fejfájásra, frontérzékenységre lehet használni.

Nők esetében kimondottan jó a medence szerveinek kezelésére, például a petefészek gyulladásra. Menstruációs görcs csökkentésére is ihatjuk a belőle készült teát, kúra szerűen, naponta két-három csészével.

Teherbeesésnél azért lehet hatásos, mert a női hormonhoz hasonló hormont tartalmaz, ösztrogén aktivitású, segíti a sárgatesthormon termelődését. Viszont amit figyelembe kell venni, hogy csak egészséges életmód mellett lehet a hormonokra jó hatással. Tehát itt megint szóba jön az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, és a dohányzás és alkohol elhagyása. Tudom, hogy már a csapból is ez folyik, mégsem lehet elégszer felhívni rá a figyelmet. (erről az jutott eszembe, hogy mikor kórházban voltam több kismamát is láttam dohányozni. Jézus!!!! Nekik valószínű nincs ki a négy kerekük, de az is lehet hogy egy sincs :).

Cickafarkfű Szóval ha teherbeeséshez úgy gondolod, hogy  hasznodra válhat ez a gyógynövény is hiszel is  benne, akkor ciklus első felében, a közepéig fogyaszthatod. De csak addig nem tovább.

Tea készítése:
1 púpozott teáskanál cickafarkfüvet adunk 1/4 liter vízhez, leforrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk.

Tags:

Megosztás a Facebook-on

Comments8 hozzászólás

 

 1. Zita szerint:

  Sziasztok!

  Csak annyit,hogy az ekcémára hajlamosak vigyázzanak a cickafarkkal,mert bár valóban nagyon hasznos tea,nekem sajnos csupa kiütés lett tőle a kezem,és iszonyúan viszketett!
  Szerencsére az elhagyása után rendbe jött a kezem.

 2. Rita szerint:

  Szia Renáta!
  A ciklusom változó és ezért nemtudom mikor vagyok középidős. 1-2 napon nem múlik ugye, h. váltsak a cickáról a palástra?
  Előre is köszönöm.

 3. Sanyi szerint:

  A párommal több mint egy évig próbálkoztunk a babával és két hónap tea fogyásztása után sikrült. Ma már 6 hetes terhes.
  A kolegámék 3 évig próbálkoztak hiába és nekik is ez segített.

 4. Ági szerint:

  én is ittam palástfűvel keverve (azt a peteérés alatt ittam), de semmi hatásuk nem volt. most újra megpróbálom, hátha… több, mint egy éve próbálkozunk és semmi…:(

 5. Seres Ferencné szerint:

  sziasztok!
  inszemináción esek túl már 5-dik alkalommal megyek és nem igazán tudom mit kell tennem annak érdekében, hogy sikeres legyen?

 6. Zsuzsa szerint:

  Én 30 hetes tzerhes vagyok, és felfázásos panaszaim vannak. Korábban (nem terhesen) a cickafark tea segített, de nem tudom, hogy így terhesen is ihatom-e. Tanács?

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets