Barátcserje

április 28, 2009 | Gyógynövények

Teherbeeséssel kapcsolatos gyógynövényeknél  szóba kerül a barátcserje.

De mire is jó?

Már az ókori görögök is ezt használták a menstruációs panaszaik enyhítésére.  A barátcserje egyensúlyban tartja a hormonháztartást, javítja a menstruáció előtti kedélyállapotot, ami valljuk többünknél is elő szokott fordulni, és elég kellemetlen, mikor ilyen rossz a közérzetünk, mert kihatunk a mellettünk élő emberekre is.  Ezenkívül a barátcserje csökkenti a mellfeszülést, az idegességet, a feszültséget, fejfájást, vizenyősséget. És mindezt az alkalmazás utáni első menszesznél tapasztalhatjuk.  A barátcserje a legelterjedtebb gyógynövény, amivel a tejkiválasztást fokozni lehet.

Ha rendszertelen a ciklusod, vagy netán nagyon hosszú (több, mint 28 napos) és szeretnéd visszaállítani a normál hosszra, akkor a barátcserjét nyugodtan szedheted. Kapszula formájában a leghatékonyabb.  Ha a ciklus elején elkezded szedni a napi egykapszulát, akkor a következő menstruációnál már javulást tapasztalhatsz. Nekem bevált :).

2 hónap mindennapi szedése után lehet csökkenteni heti 2-3 szemre, majd a következő hónapban már csak heti egyre, végül teljesen elhagyni.

A barátcserje hormont nem tartalmaz, csak közvetett módon hat a progeszteron növelésére. Tulajdonképpen az agyalapi mirigyet serkenti, különösen a lutein (LH hormon) termelésére.

Javítja a prolaktinszint szabályozását.

Terhesség és szoptatás alatt tilos szedni!

Tags: , , , ,

Megosztás a Facebook-on

Comments2 hozzászólás

 

  1. Eszter szerint:

    Nekem viszonylag rendszeres a ciklusom, hormonok is rendben vannak, de nagyon sokat fáj a hasam, mielőtt megjön, sokat szenvedek. Egy éve próbálkozunk a babával, eddig semmi. Aktív próbálkozás közben is lehet szedni?

  2. Viki szerint:

    Én aktív próbálkozás alatt is szedtem a barátcserjét, málnalevél tea és palástfű tea mellett.

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets