Nevess, hahotázz, lazíts!

február 27, 2011 | Egy kis anatómia, Lelkizzünk!, Pozitív gondolatok

monkeysKutatók végeztek egy felmérést, miszerint:  lombik kezelés alatt álló nőkhöz mialatt a beültetés után várakoztak, bohócot küldtek be, aki jól meg kacagtatta őket.

Volt egy másik csoport ugyanannyi fővel, oda nem küldtek be bohócot.

Az eredmény az lett, hogy a bohóc által nevető csoportnál, akik ezáltal egy feszültséglazító kúrát is kaptak, több mint kétszerese volt a sikeres lombik kezelés aránya.

Ugyanis a nevetés megmozgatja vérkeringést,  és kitágítja az ereket, így egyensúlyba hozza a vérnyomást.

Nevetés közben kibontakozik a mélyben rejtőzködő gyermeki lelkület és háttérbe szorulnak a negatív érzelmek: harag, írigység, elégedetlneség, düh.

A nevetés stresszoldó hatása kiemelkedően erős. Ha nevetünk az hatással van a szellemünkre, testünkre és tudatunkra egyaránt. Általa nehezebben betegszünk meg és nő az immunrendszerünk védekezőképessége is.

Biológiailag a nevetésnek fájdalomcsillapító és boldogság hormon növelő hatása van.

Szóval a sikeres teherbeeséshez egy fontos láncszem lehet ha sokat nevetsz. Ha jól belegondolok, ismerőseim közül akiknek nagyon rövid idő alatt (3 hónapon belül) sikerült áldott állapotba kerülni azok mind olyan vidámak és legtöbbször felszabadultak voltak és azok ma is.

Tedd fel magadnak a kérdést, mikor nevettem egy jóízűt utoljára? De úgy igazán, hogy még a könnyed is kicsorduljon. Én is visszagondoltam erre, én két napja nevettem egy igazán jóízűt, de kegyetlenül. :)

Arra törekedj, hogy mindennap nevess minél többet. Akár az is elég ha mondjuk Youtube-on nézel valamilyen vicces videót.

Jó szórakozást!

Tags: , , ,

Megosztás a Facebook-on

Comments3 hozzászólás

 

 1. Xénia szerint:

  ha 3 hónapon belül sikerült volna a lombik, én is vidám lennék. de igy 6 után :-(

 2. Eszter szerint:

  Ez tényleg olyan egyszerű tanács, és mondhatnám is, hogy a kisfiam mellett, aki 2 éves múlt, sokat nevettünk. És alapvetően vidám nő vagyok, de ha a kis tesóra gondolok, hogy mikor érkezik már, akkor mindig tele vagyok türelmetlenséggel.

  Én ezeket eszem-iszom: Clostyilbegyt 2×1 5 napon át, C vitamin 1000 mg, E vitamin 400 mg, B1 vitamin peteérésig 10 mg, ginseng méhpempő ampulla, Elevit, cickafarktea reggel, este lúgosító tea + jáde karkötő :o)

  A férjemnek is kikészítem a reggeli adagját: 500 mg kalcium pezsitabi, 1000 mg C vitamin, E vitamin 400 mg, 400 mg folsav.
  De a cigiről nem mond le, napi 1 doboz erős cigi.

  Ovulációs mikroszkóppal követem a ciklusom, a múlt hónapban kihasználtuk a párfányokat, de 1 nappal korábban megjött. Ilyenkor mindig elcsüggedek, és a kérdés: miért pont velünk történik ez?

  Imádkozunk, és kérjük az Áldást!

 3. halvanymaci szerint:

  ajánlom minden kedves anyaságra vágyó vagy kistestvérre készülő nőtársamnak,hogy próbálja ki az Aviva tornát,hosszutávon szuperül használ,nagyon elősegíti a teherbeesést..( én 3 éves vérzéskimaradás után 1 hétig tornáztam,mikor öszejött a kisfiunk,aki nagyon szép és erős baba!!)

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets