E-mail

info@teherbeeses.hu

baba-mamaHosszú szünet után (végre) most már megírom nektek a fejleményeket. :) Bocsánat a hallgatásért, de biztos vagyok benne, hogy megértitek, miért is volt ekkora csend…

Lombik beültetés után először 5 napig nagyon nyugodt érzések voltak bennem, olyan nagyon jó érzésem volt, szinte biztos voltam benne, hogy sikerült. Majd 2-3 napig elbizonytalanodtam, hogy mi van ha a szokásos rossz eredményt kapom. Beülti után 6. nap este és 7.nap reggel volt egy pici barnás folyás, aminek persze nem örültem. Majd ezután megint jött a jó érzés, hogy sikerülnie kellett, hirtelen 180 fokot fordult velem minden. Ja és ráadásul ikreket éreztem.

ET+9. nap délután

Azon járt az agyam, hogy sikerült, biztos sikerült… Csináljak egy tesztet? Na de délután van. Ráadásul sok vizet ittam, túl híg lesz a vizelet. Várni kellene pár órát hogy kiürüljön a víz. De azt nem bírom már kivárni, azonnal csinálnom kell. És azt gondoltam, ha ebből a híg vizeletből, délután látszódni fog a második csík, akkor nyert ügyem van, holnap reggeli koncentráltból biztos hogy jó lesz. Mentem, pisiltem, 10-es erősségű OneStep teszt. Vártam. Hopp, jön valami, látszódik valami, jaj istenem, ez nem is lehet igaz!!!! És nagyon halványan, de ott volt az a második csík. :) Húúú! Senkinek nem mondom el! Majd ha holnap a reggeli is pozi lesz, akkor már bátrabb leszek.

ET+10.nap reggel

Mondanom sem kell, korán ébredtem. Pisi üvegbe, teszt belelógat, várunk. Na nem sokat, már jön is a csík… Gyorsan, határozottan. Olyan jó kis közepes erősségű. Úristen!!! Ez hihetetlen!!! Jaj istenem, de hát máskor is volt már pozi tesztem, még sem volt baba. Na, kezdődik az aggódás, ami innentől kezdve szinte folyamatos. :) Párom nyugtatott, hogy nyugi még, jártunk már így többször is.

Az első lombiknál ET+11.nap és 13.nap pozi tesztem lett, majd a 14.naptól kezdve negatív. Ezért most ezeken a napokon szintén csináltam tesztet. Muszáj volt, másképp nem bírtam volna ki.

terhessegi_tesztekET+11. nap, 13 nap is pozi tesztek. A képen pár teszt ami készült, ez nem az összes…

ET+13.nap telefonáltam a Kaáliba, hogy pozitívak a tesztjeim, és szeretnék bemenni vérvételre. Bár ha pozi a teszt itt nem hívnak be vérvételre, de én kisírtam, azzal az indokkal, hogy a pozitív tesztekből már megjöttem, sokszor volt már ilyenem, mégsem volt baba. Szerencsére beleegyezett a doktornő: :)

ET+14.nap

Vérvétel Kaáliban. Izgulás. Mondtam páromnak ha már 200 felett van az jó, annak örülünk. 2 óra várakozás az eredményre…

Behívnak Doktornőhöz. Ő mondja hogy 929 hcg. (Amúgy lehet, hogy 949. :) Nem is bírtam már abban a pillanatban figyelni. A kilencszáz hallatán majdnem hanyatt estem. Tudtam, hogy ez ikreket is jelenthet! Persze nem biztos, de kevesebbel is volt már akinek ikrei voltak, neki hatszáz valamennyi volt. Viszont olyan is volt hogy ezren felül és mégis csak egy baba.

Húúú hát kezdődött a bódulat. Mint aki szédeleg, persze az örömmámorban!!! :) Doktornő persze a földön járt, és mondta hogy ez semmi biztosat nem jelent, mert még bármikor felszívódhat. Persze tudom én, hiszen már 5-ször jártam így. Csak bízni tudok továbbiakban, hogy most nem így alakul.

Pár embernek a közvetlen környezetemben gyorsan el is mondtam a jó hírt. De tényleg csak 1-2 embernek.

A Kaáliba a 8. hétre hívtak vissza uh-ra. Na de ki bírja ezt kivárni!

6 hét + 5 naposan elmentem uh-ra az itteni  nőgyászhoz. És lám, két petezsák, mindkettőben 5 mm-es embrió, egyiknek már pulzál a szíve is. :D Teljes mámor, kész KO!!!! Kaptam fotót is róluk, de sajna olyan homályos, hogy szinte semmi nem látszik a két petezsákon kívül. Ezért ide azt nem teszem fel…

Tűzés páromhoz, hogy elmondjam a jó hírt! Hát volt öröm!!! :) Szívpulzálásig még sosem jutottunk. Uramisten! Kettő baba!! Alig tértem magamhoz. :)

Kb. 2 naponta csináltam teszteket is, muszáj volt hogy lássak valami bizonyítékot. A pozitív tesztek láttán mindig megnyugodtam. 1 hét múlva irány Szeged.

uh_ikrek_7_hetes

7+4. nap 

Uh Szeged. Jó hírek, mindkét babának pulzál a szíve, “A” baba nagyobb, neki hamarabb vert a szíve is, “B” baba kisebb, neki később indult be. A lényeg, hogy mindkettő ott van. :)

Következő napokban megint jönnek a tesztek, de azért már ritkábban, mindig azonnal kijön a második erős csík, hamarabb mint a kontroll csík. Kezdődhet az ikrek utáni olvasgatás, hiszen még a sima terhességről sem sokat tudtam, hát még az ikresről. :) Elképzeltem magam, ahogy tolom az ikerbabakocsit itt az utcán, és hogy megbámulnak az emberek. :)

9 hetesen készültem elmenni ahhoz a nőgyógyászhoz, akinél majd szülnék is, és egyébként ő műtött januárban a laparoszkópiával. Mentem is hozzá, a kórházban van a rendelője, a kórház tőlünk egyébként 55 km-re van. Elmondtam neki a nagy újságot, hogy terhes vagyok, megnézett uh-n, mondta is hogy 9 hetesnek megfelelő méretek, az egyiknél minden rendben, de a másiknál nem lát életjeleket. Na de menjünk fel a kórházi uh géppel megnézni, mert sokkal pontosabb eredményt mutat.

Felmentünk, mutatja az első babát, milyen szép, hallgatjuk a szívhangját. Boldogság!!! Mutatja a véráramlását, hogy milyen szépen látszódik hogy élet van benne, azzal a nem tudom hogy hívjákkal, ami színesre színezi a kis testét, piros-kék színek. Gyönyörű!!! :D

Rámegy a másik babára, nézzem meg, nincs szívmozgás, nincs életjel, nincsenek színek. Na ezt abban a pillanatban iszonyat rossz volt látni. Az egyiktől boldog voltam, a másiktól meg letörtem mint a bili füle. Mondta a doki, hogy ez lombik terhességnél sűrűn előfordul, hogy elhal az egyik. Mondta ez majd fel fog szívódni valószínű, és egy kolleganőjük is pont most járt így…

Ettől függetlenül a szép kis babókámnak mégis nagyon örültem. Párom nagyon elkezdett izgulni, hogy jaj akkor a másikkal is gond lesz. Megnyugtattam, hogy azzal minden rendben, jó a mérete is, szépen fejlődik. :)

Vérzés

Egy hét elteltével 10 hetesen, egyik nap arra keltem, hogy piros vér folyik, nem is kevés. Nagyon-nagyon megijedtem, ahogy teltek a percek kezdett csökkeni a vérzés, majd átment barnázásba. De tudtam, hogy ebből kórházi befekvés lesz. Nem is gondolkoztam semmit, párom még aludt, én meg kezdtem pakolni a nagy táskába, amit már korábban odakészítettem, még mikor mindkét baba meg volt, hátha egyszer hirtelen menni kell. Pár cuccot már bele is raktam akkor, és írtam egy listát, mit kell bevinni, ne akkor kelljen még azon is gondolkozni, mikor sietni kell. Fél kilencre be is értünk a kórházba, addigra szinte el is múlt még a barnázás is, de ettől függetlenül nagyon izgultam mi a fene van. A kórházban kiderült nincs egy szabad orvos aki megvizsgáljon, majd 1 óra körül szabadulnak ki a műtőből. Na mondom ez remek! Addig szétmegyek az idegtől. A nővérkék mondták menjek le a terhesgondozóba, ott lesz egy orvos nemsokára. Lementünk csomagostól, ott meg annyian ültek, hogy azt megvárni kb ugyanannyi lett volna, mint fent várni egy dokit.

Ezért úgy döntöttünk vissza hazajövünk, mert közben a páromnak is mennie kellett a boltot nyitni, és itthon elmegyek a nőgyógyászhoz, nézzen már rám, mitől véreztem. És majd 1-re visszamegyünk megint a kórházba 55 km-re. :P

A dokihoz rögtön be is hívtak, ismernek már mi mindenen mentem keresztül, megvizsgált kézzel is, aztán uh-val, és hál istennek a baba rendben volt, dobogott a kis szívecskéje. Mondta valószínű a másik petezsákja vérzik. Óóó hála a jó  istennek!!! De megfigyelésre feküdjek be a kórházba. Azt már nem is bántam, nem is érdekelt akkor, csak az hogy a baba jól van. :)

Kórház 1.

A kórházban 5 napot feküdtem bent, Utro-t (amit alapból is szedtem) és Rutascorbint kaptam, 3 nap azért volt még kis barnás, de aztán két vérzésmentes nap után hazaengedtek. Az öt nap alatt volt párszor uh. Az egyik uh-n már azt láttam nem oldalt van a baba, mint eddig, hanem a hátán fekszik a méh alján, és rettenetes kapálózik. :) Hát ez valami tündéri volt, nem is számítottam rá, hogy ilyen korán látni fogok mozgást. elmondhatatlan érzés és egyúttal hihetetlen, hogy bennem így mozog egy pici baba, ami akkor még 3,6 cm-s volt a fenekétől a fejebúbjáig. :)

Itt a fotó róla :)  :

10_hetes_uh_3,44_cm

Másik napi uh-n meg aludt, nem mozgott semmit. Kis cukikám!!!

Itthon

Szóval hazajöttem, két nap múlva megint jött pici barna, de most már nem ijedtem meg, négy nap múlva megint egy pici, majd egy szombati nap éjszaka fél kettőkor arra ébredtem, hogy folyik valami meleg a lábam közt. Megnéztem, hát piros vér volt. És csak folyt… Na gondoltam, itt vége mindennek, ennyi volt. Az az egy biztatott még egy picit, hogy nem görcsöltem. Mert tudtam, ilyen idős terhességnél 11 hetesen a vetélés már erős görccsel jár. Párom sem volt itthon pont éjszaka, mert fellépése volt a zenekarral, így aztán rájöttem nincs más választásom megvárom a reggelt, persze csak ha nem görcsölök, és majd akkor meglátom hogyan tovább, mert párom még akkor is dolgozni ment, nem is találkoztam vele. Kiderül bemenjünk-e reggel a kórházba vagy kivárjuk míg ő hazaér délben a munkából. Ha meg elkezdenék még éjszaka erősen görcsölni, mentőt hívok. A vérzés tartott még reggelig, kis ütemben csökkent, de görcs nem jött, és délelőtt már megint csak barna jött.

Kórház 2.

1  körül bementünk a kórházba megint nagy csomaggal, de én ott már úgy reszkettem mint a nyárfalevél. Rettenetesen féltem mi lesz, mi van ha mégis baj van. Remegtem miközben vizsgált az ügyeletes orvos, rátette a uh fejet a hasamra elkezdte nézni, de mielőtt megszólalt volna csörgött a telefonja, amit fel is vett. Hát ez nem igaz, gondoltam, de már sírás határán voltam. A doki mögött ott állt a nővérke aki látta a képernyőt, és míg emez telefonált, ő nagyban mutogatott a hüvelykujjával mögüle, hogy minden oké, ott a baba és mozgatja a kezét. Ott örömködött! :) Kicsit megkönnyebbültem, de még mindig arra vártam hogy az orvos mondja ugyanezt. Nemsokára letette a telefont, és mondta ő is, a baba rendben, 12 hetesnek megfelelő nagyságú, mert pont aznap töltöttem be a 12 hetet, és mellette ott az üres petezsák, és az vérzik. Na itt miközben örültem, elkezdtem bőgni. Kijött belőlem az aznapi feszültség. A doki meg csak nézett, most meg miért bőgök. Azt hiszem nem mindegyik orvos érti ezt meg, milyen izgalmakon esik át ilyenkor a kismama.

Természetesen befeküdtem és hát sajnos 4 hetet bent töltöttem ezúttal. Mert szinte végig volt kis barnázás, ez-az, néha esetleg pirosas is, sőt egyszer nagy darab alvadt vér darabok is jöttek. Persze akkor megint kész voltam, de a főorvos viziten rögtön mondta, hogy az csak a petezsák miatt van. Aztán néztek megint uh-n, és tényleg rendben volt minden.

14+5_hetes

Így 12 hetes kortól a 15 hetes kor betöltéséig bent feküdtem, ezáltal a 12 hetes Down-kór szűrés is ott zajlott a kórházban, minden rendben volt: tarkóredő 1,0 mm, az orrcsont is 2,3 mm és a többi is rendben volt. A vérvétel eredményénél a korom miatt kicsit rosszabb számok jöttek ki, de mondták ez is rendben van. Folyamatosan néztek uh-val 4-5 naponta, mindig láttuk, hogy a baba szépen nő és fejlődik. Itt ez a kép a legutolsó ami készült a babikámról, itt  14+5 hetes és a CRL 9,0 cm.

4 hét múlva, miután már 3 napja nem volt vérzés, hazaengedtek a kórházból, ez volt múlt hét pénteken. Azóta már meg van a 16 hetes AFP szűrés eredménye is, ez is jó lett. Hamarosan jön a 4d ultrahang. :)

Visszajeleztem a Kaáliba is, hogy mi a helyzet. Elküldtem a papírok másolatát, mert kérték hogy a 12 hetes eredményt várják, de mivel kórházban voltam, így csak most tudtam visszajelezni.

Ezekkel az örömhírekkel tudok nektek szolgálni!! :D Szinte még mindig hihetetlen, hogy sikerült és itt van a pocakomban egy szép kis baba. Apropó pocak, egész szép kis pocakom van, nem híztam, talán 1 kg-t csak. Most vagyok 16+4 napos pontosan. :)

Abból a szempontból jó volt a kórház, hogy csomó kismamával megismerkedtem, szüléstörténeteket hallottam, sokféle  terhességi esettel találkoztam. Például volt egy nő, akinek van egy 17 éves lánya, akivel szintén úgy járt mint én most. Ikreknek indult neki, aztán az egyik elhalt, és 1 hónapot kórházban volt vérzéssel, majd többet nem vérzett, de a petezsák ott maradt neki egészen végig a szülésig. Mintha csak én lennék…..

Őrület! :)

Ma voltam egy kontroll uh-n, és már megint annyit nőtt az én picikém. Ez őrület!!! :) A két halántéka közti távolság 38 mm, keresztben a homlok és a tarkó közötti távolság 43 mm. 1 héttel ezelőtt még 10 mm-vel kisebbek voltak ezek a méretek. :)

Ugye milyen hihetetlen? Imádom és nagyon szeretem, és mindig beszélek hozzá, már kimondott baba-mama zenét is hallgattunk együtt. :) Persze izgalmak vannak továbbra is, hogy tényleg minden rendben legyen.  Az üres petezsák is még ott van, bármikor vérezhet az is.

Egyszóval mozgalmas és izgalmas ez a terhesség, mindamellett hogy sokat kell pihennem. :) Szedem a bogyókat, és szúrom a Clexane-t végig, izgi! Semmi émelygés, semmi hányás nem volt egyszer sem, kis fáradtság, állandó éhségérzet, ja és a hasamon megnőttek a kis szőrszálacskák, hát ezek a tünetek voltak, vannak csak. :)

Ugye értitek már miért nem jelentkeztem hamarabb?

Ui: Akinek még tudok segíteni, mostmár ismerek olyan terméket amit én is alkalmaztam volna ha akkor tudok róla. Ami ideális állapotba hozza a szervezetet, hogy képes legyen a baba befogadására. Csakis természetes összetevőkből áll, ez a C9 program, amit szívből ajánlok: 

 

Ajánlott cikkek

113 Hozzászólás

 1. VÉGRE!!! Gratulálok! Végig olvastam a blogodat és veled örülök…nagyon szépen írod le és izgalmasan! Örülök, így ismeretlenül is, hogy nemsokára lesz egy csodaszép kisbabátok! Minden jót kívánok továbbra is és írd még tovább a történetet, mert jó olvasni!
  Viktória

 2. Én is gratulálni szeretnék! Férfiként, apukaként követem a történetedet már jó ideje. Kívánok minden jót és kitartást!!! Gábor

 3. Annyira jó! :))) Szívből gratulálok! Kívánom, hogy most már felhőtlenül élvezhesd a babavárást!

 4. Szia!Gratulálok!Tudtam,hogy azért nincs hir rólad.Annyira jó!Végig olvastam mi történik veled.Példásan kitartó és erős ember vagy!Kivánok minden jót,örömet,egészséget a kicsi babátokhoz,akit nemsokára a karjaidban tarthatsz!
  Üdv.:Kriszti

 5. Csodálatos, nyugodt babavárást kívánok és találd meg az örömed Benne, nagyon nagyon megérdemelted!! Szívből gratulálok!!

 6. Gratulálok nektek mi is most készülünk a másodikra csak nagyon félünk a csalódástól!Sok örömet és boldogságot kívánok!

 7. Szívből gratulálok Nektek! :) Örülök, hogy ennyi megpróbáltatás után végül minden rendben van :)
  Képzeld, hosszú évek után mi is babát várunk, mi pontosan 16+4 naposak vagyunk (augusztus 2-án)… 3 inszem után átestem egy laparoszkópos műtéten, endometriózisom volt és áprilisban a 4. inszem sikerült :) Tünetem nekem sem volt semmi, csak a pocakom pihésebb, mint neked :P Persze, mi is sokat aggódunk, hogy minden rendben legyen, de minden rendben van, ahogy nálatok is :)
  Boldog babavárást Nektek! :)

 8. Igazán szívből gratulálok neked!Annyi mindenen keresztül mentél már hogy igazán megérdemled!Most már minden rendben lesz nemsokára gyönyörű babócád lesz.Sok boldogságot nektek.Mi egyenlőre a vizsgálatoknál tartunk a beültetéshez a Kaáliban és remélem hamarosan olyan boldog lehetek mint te most!

 9. Szívbô gratulálok a picihez :) mindig figyeltem én is a bejegyzéseidet és tényleg nygyon megérdemlitek ezt a csodát. Mi is sokáig vártunk és az elsô inszem után teljesen elveszítettem a reményt, mert nem sikerült, te adtál sokszor erôt és mindig olvasgattalak. Úgy látszik 2013-ban sok lelket küldtek a földre, mert mi is babát várunk. Végül teljesen spontán minden, gyógyszer nélkül jött a drágánk. Nálunk is voltak izgalmak a 12. hét környékén és itthon feküdtem egy kisebb vèrzès miatt 3 hétig, ma már 28+2 vagyok és minden rendben, szóval ne aggódj :) És talán azèrt mert saját babámmal voltam elfoglalva, kicsit el is feledkeztem róla h már nem jönnek az emailek, de más esetben nagyon hiányoztak volna a biztató írásaid :)
  Még egyszer gratulálok, boldog babavárást kívánok és próbáld oldani a piciben az ikertesó elvesztését már most!

 10. Kedves Reni! Tudom, viccesen hangzik, de naggggggyon boldoggá tettél, sosem örültem még így más terhességének :o) Nagyon szép várakozással teli hónapokat és sok-sok boldogságot kívánok Nektek! Nagyon vigyázz Mindannyiotokra!!!

 11. gratulálok! végre nektek is sikerült! nagyon sok boldogságot és problémamentes terhességet és szülést kívánok! :-)
  nálunk is volt baba áprilisban, 7 hetesen nem voltak sajnos még életjelek, és spontán el is indult a vetélés, éjszaka műtét és másnap már haza is jöhettem a 2,5 éves kisfiamhoz… :-) már próbálkozhatunk, nem tudom mi lesz…

 12. Már én is izgultam mizujs veled! Figyeltem mikor jön levél, de most nagyon örülök, hogy végre babád lesz! Jó egészséget kívánok nektek és sok boldogságot!

 13. Kedves Reni!
  Gratulálok, nagyon örülök nektek és nagyon vártam az írásod, de már megértem, miért nem írtál a harmadik hónap után sem. Mi most készülünk a második lombikra, remélem utánozni foglak a sikerességben :) Kellemes babavárást!

 14. Úgy kezdem, ahogy te szoktad indítani a leveleidet:
  Szia Renáta, leendő anyuka! :)
  Szívből gratulálok! Kitartást, és jó egészséget kívánok! :)

 15. És az a kérdésem, hogy mit csináltál lombik után a tesztig és utána? Mozogtál vagy feküdtél vagy kis mozgás vagy csináltál minden szokásosat? Vízben, strandon, úszni voltál-e az elején? Nem tudom, mit merjek tenni beülti után.
  Köszi!

 16. Szuper! Gratulálok és szorítok, de biztosan rendben lesz minden…Neveken (fiú/lány) már gondolokztatok? :)

 17. Drága Reni!

  Igazán, tiszta szívből gratulálok és kívánom, hogy a hátralévő idő eseménytelenül teljen :)

  Vicához csatlakoznék, hosszú idő után nálunk is spontán sikerült a baba, pár nap és betöltöm a 12. hetet. Én is egyre több helyről hallom, hogy sikerült (régóta próbálkozóknál), tényleg úgy tűnik, több lélek készülődik le mostanában :) :)

  Aki még próbálkozik: tényleg ne adja fel soha!

 18. Gratulálok, nem semmi amin eddig keresztül mentél igazán megérdemled azt a gyönyörü kisbabát.
  Vigyázz nagyon magadra, tudom nehéz de ne aggódj minden rendben lesz. Nagyon sok boldogságot kivánok nektek.

 19. NAGYON- NAGYON BOLDOG VAGYOK HOGY SIKERÜLT, GRATULÁLOK
  mindenről számolj be nekünk, nagyon nagy reményt adtál talán nekünk is sikerülhet. Vigyázz nagyon magadra, pihenj sokat.

 20. Gratulalok, Reni!
  Jo volt olvasni a torteneseket :)
  Nekem harom inszeminacio utan az elso lombik sikerult, beultetes utan ket hettel en is vereztem, majd barnaztam, hetekig fekudtem otthon mert a doki ugy rendelte, es most igaz epp lazas betegen, de itt szuszog a kétéves szerelmem mellettem :)
  Nagyon boldog babavarast kivanok es jo egeszseget!

 21. Kedves Reni!

  El sem hiszed, hogy milyen boldog vagyok!
  Mint már írtam az előző kommentben, még sosem izgultam senkiért ennyire, hogy sikerüljön áldott állapotban lennie! Gratulálok Nektek! Teljesen megértem, hogy aggódsz, ennyi megpróbáltatás után. Most már minden rendben lesz, erős baba!
  Az én történetem elég hosszú és életünkről már egy könyvet is írhatnék. Mi párommal 10 éves házasok leszünk ebben a hónapban és kb 9 éve próbálkozunk, hogy legyen baba. 2009-ben inszeminációra eljutottunk és azóta már volt egy vizsgálatsorozatom pajzsmiriggyel, de annyira megvisel minden gyógyszer szedése, hogy úgy döntöttem, hogy természetes úton a test-lélek egyensúly helyreállításával szeretnék várandós lenni. Rengeteget küzdöttünk az anyagi biztonságunk és a családi fészek megteremtésével, ezért is borult fel a hormonháztartásom. 2009-ben még megvolt az 1-ső házunk, és akkor még rendben volt a TSH érték is. Azóta még egy házat el kellett adnunk a hitelek miatt, aztán 1 év albérlet és mostanra mondhatom, hogy fél év kemény munka után sikerült egy kicsike faszerkezetű kisházat eszkábálnunk, egy gyümölcserdő közepén, amiben igaz csak esővíz a vizforrás egyenlőre, de boldog vagyok, hogy van.
  Ez a sok megpróbáltalás anyagilag, rádöbbentett a természet értékeire és most már tudom, ahhoz, hogy még jobban higgyek magunkban és a baba érkezésének mindent meg kell élni és örülni annak ami van!!!

  ui: Amiben lehet tudsz tanácsot adni, hátha hallottál ilyen esetről is, hogy magas Anti TPO érték meleltt sikerült-e valakinek álldott állapotba kerülnie? Nekem 4 éve hosszantartó petefészek gyulladás miatt az érték 2 éve 936 volt, mondjuk azóta nem szedem a gyógyszert és aztóta kivizsgálásokon sem voltam. Teljesen természetes dolgokkal próbálkozom. Teák, mozgás, szervezet tisztitásával és a tudatom harmóniába hozásával.

  Ez a mi kis történetünk, és tudom, hogy a küzdelem és a törekvés erős hittel, mindegyikünknek meghozza a várt csodát!

  Szeretettel:Thétisz

 22. Mi az a clexane amit szúrni kell végig.És az inzulin reziszteniáddal mi van. A cukrod mennyi , nem kell inzulin.Nekem este kell szedni 2db Mercformin xr-t 1000-t.Neked nem kellett szedni?az inzulin rezisztencia az az hogy magas a vércukorszint?Mert nekem a reggeli vércukrom magas.2-es tip. cukorbeteg vagyok.
  köszi előre is a segítséget

 23. Szia Reni!
  Nagyon-nagyon gratula!!!! Sok örömet, boldogságot és egészséget kívánok! Nekünk sajna csak petesejt donorral lehet lombik. Te vagy Valaki tudna abban segíteni, hogy milyen ügyvédi v. közjegyzői papír kell, vagy sem…. (BMC-be járunk Bp-en). Donorom már lenne (nem rokon), leletekkel is rendelkezik… Köszi előre is minden segítséget!
  Üdv mindenkinek: Ancsa

 24. Reméltem,hogy ez az oka a hallgatásodnak! :) Nagyon örülök, hogy sikerült! Boldog babavárást kívánok!

 25. Anytacskas, ne keseredj el!Én ugyanígy jártam 2010 augusztusában, nincs szívhang, elindult vetélés, 7 hét. Csináltak egy kis küretet, hogy biztos tisztaság legyen odabent, és szomorúan hazamentem a 14 hónapos lánykámhoz. Nagyon elkeseredtem, mert a lányom anno 2 év után jött össze, és csodaként éltem meg, hogy akkor egyből terhes lettem, amikor elhatároztuk, hogy legyen tesó. Mondták h 3 hónapig vigyázzunk, mert ilyenkor nagyon termékeny tud lenni a nő, mert friss a nyálkahártya, ami képződik, és a hormonok is jól működnek ilyenkor, és időre meg is jött 1 hónapra a vetélés után, de nem igazán gondoltuk, hogy vigyáznunk kellene, ráadásul elég sok más bajság jött akkor, elég ritkásan voltunk együtt. De a lényeg: a 3 hónapos kontrollra már terhesen mentem :) és a a vetélésem egy éves évfordulóján (sajna pont a házassági évfordulónkon volt) a kisfiam már 3 hetes volt. Még most se hiszem el, pedig már beszél:):):)

 26. Nagyon izgultam már, hogy rendben vagytok-e!
  sok szeretettel gratulálok, és a legjobbakat kívánom!
  Ági szegedről

 27. Kedves ANYUKA!!!!
  Én is nagy szeretettel gratulálok!!!! Már írta előttem valaki, hozzá csatlakoznék, én sem örültem még ennyire más kismamaságának… nagyon drukkoltam Nektek, így ismeretlenül is. Az összes kiadványodat olvastam. Amennyire lehet nyugodt babavárást és sok boldogságot kívánok a kisbabátokkal!!!!!!
  Szeretettel, Jula (eddig két gyermek Édesanyja, most a harmadikkal 15+6 napos vagyok, majdnem mint Te :)

 28. Atyaég! Végig izgultam az írásodat mag persze a több évet amióta olvaslak!
  Fogadd nagy-nagy gratulációmat és én bízom benne h minden rendben van és lesz is!
  Jujj de örülök neked!!!!!

 29. Kedves Renáta!

  Szívből gratulálok!!!!! Vigyázz magatokra, most már minden rendben lesz!
  nekem is volt a lombik után barnázgatás, sőt a 15. héten még komoly bevérzés, mert kiderült, lent van a méhlepény. 2 hét szigorú fekvés, aztán hál’istennek feljebb vándorolt.:)
  Én a strandot, biciklizést, nagyobb testmozgást kerültem, viszont végig dolgoztam gond nélkül a terhességet!
  Jaj de jó neked!:) Izgalmas hónapok és ott a csoda a pocidban!!!

 30. ÉN IS A MÁSODIK LOMBIK ELŐTT ÁLLOK,KICSIT CSALÓDOTT VAGYOK AZ ELSŐ UTÁN,DE BÍZOM BENNE,HOGY MOST MAJD SIKERÜLNI FOG!NEKED KITARTÁST ÉS SZÉP NAPOT KÍVÁNOK!Zita

 31. Nagyon nagyon gratulálok, gondoltam a hatalmas csendből, hogy babásodsz, szorítottam, minden jót, sikeres terhességet, szülést és boldog közös időket!!!

 32. Köszi!
  Arra gondolj, hogy úgy is sikerülni fog, hiszen van már egy.

 33. Köszi! Remélem én is!!! Én mindig azt mondom, ha volt már egy sikertelen lombik, a következő előtt legyen valami plusz vizsgálat, vagy valami új “terápia”, ami miatt tudsz hinni benne, hogy a következő sikerül.

 34. Nekem áprilisban volt beültetés, így a vizes téma nem is lett volna aktuális. De egyébként sem célszerű ilyenkor strandra menni, beültetés után, nehogy elkapj valami fertőzést. Én nem is megyek most így egész nyáron. Bumm neki! ez a nyár kimarad…
  Én kb 4 napot feküdtem, utána 5. nap már boltba is elmentem vásárolni, de csak úgy hogy a párom cipekedett. Utána sem feküdtem egész napokat, elláttam az itthoni teendőket, csak a nagyobb takarításokat hagytam el.

 35. Köszi!
  A névválasztás még odébb van. Nem érdekel még ilyen előzményekkel, az sokkal jobban, hogy minden rendben legyen.

 36. Köszi! Én is szívből gratulálok Nektek! :)
  Akkor elég egyforma időben vagyunk! :D

 37. Köszönöm!
  Szerintem se adja fel soha senki !!!
  Érdekes ez, pedig a tavalyi évre mondták, hogy sok lélek fog leszületni. Biztos maradt még erre az évre is! ;)

 38. Köszönöm!
  A petefészek gyulladásra Dr. Lázár Erikának volt egy jó szere, amit ő fejlesztett ki, de sajnos most nem kapható, viszont van helyette valami másik, amit külföldről lehet behozatni. Az is simán megoldható, én is az egyik hormonbogyót Ausztriából hozatom. Keress rá a doktornőre neten, lehet neki kérdést feltenni és válaszol is rá.
  De így hogy nincs kontroll ellenőrzésed azért, felesleges bármit is tenned ellene, ha nem tudod fenn áll-e még az a probléma. Ha fennáll valamilyen pm probléma, én biztos nem hagynám kezeletlenül, nagyon apró dogok is befolyásolják a teherbeesést. Kimondottan az Anti TPO-ról nincs tapasztalatom, nekem nem is nézték azt egyszer sem. Ha megengedsz egy őszinte véleményt:
  Ha 9 éve már nem sikerül, gondolkoznod kellene azon, hogy lehet csak segítséggel sikerülhet. Nem tudom milyen csodára vársz. Persze lehet tenni több mindent a siker érdekében magadtól is, de mellette talán orvosilag is jó lenne mindent kivizsgálni. Bár azt nem írtad le mi mindenen vagy már túl.
  Szóval persze számít az is hogy elkerüld a stresszt és a harmóniára törekedj, de pusztán ez kevés a sikerhez. Sajnos ilyen világot élünk, minden fel van borulva, nem úgy mint nagyanyáink idejében. A Kaáliban a doktornő sokat emlegette még Csernobilt is, hogy az jelentősen megdobta a meddőségi esetek számát, ugye azzal együtt a környezeti változások, az étkezési ártalmak, minden rossz irányban halad, márpedig ezek mind befolyásolják a szervezetünk működését, így a hormonok működését is, ami pedig teherbeesésnél nagyon fontos tényező. Sajnos ez van!
  Remélem nem baj hogy ezt leírtam, ez csak a véleményem. Te döntesz úgy is milyen irányban haladsz. 9 év nagyon hosszú idő, őszintén remélem valamilyen úton-módon végre Neked is sikerül!!!

 39. A Clexane az vérhígító, és azért kell szúrnom, a véralvadás panel vizsgálatakor derült ki egy probélma: MTHFR homozygota mutáció, ezért végig szúrnom kell.
  A terheléses cukrom és az inzulom is jó, ezek már beálltak tavaly a normál szintre, persze csak úgy hogy szedem a 2×1000 Meforalt, diéta és mozgás. Persze a mozgás vagyis a torna most elmarad.
  Te ezeket betartod? Előírt diéta és mozgás?

 40. Köszi!!!!
  Bocsi én ilyeneknek nem néztem utána, sajnos ebben nem tudok segíteni.
  Nagyon szurkolok!!!!!

 41. Köszi!
  A kettő lombik között tegyél valami olyat, amitől újra hinni tudsz benne. Újabb vizsgálat, vagy kezelés, még ha valami természetes gyógymód is. Hinned kell benne! :)
  Szurkolok!

 42. Kedves Renáta! Annyira szurkoltam Nektek! Gratulálok, vigyázzatok magatokra!

 43. Kedves Thétisz!

  Megnyugtatásul szeretném írni, hogy 1300 feletti Anti-TPO-val sikerült IVF útján elsőre teherbe esnem, ikrekkel, akik már két és fél hetesek. Megyénkben nem kezelik, intézkedést nem igénylő tényezőnek tartják. Terhességem problémamentes volt. Szerintem a Budai Allergiaközpontban Prof. Dr. Balázs Csaba tudja kezelni.

  Üdv.:
  Ada

 44. Kedves Reni!
  Szívből gratulálok. Folyamatosan olvastam a blogodat, mondhatom már évek óta.
  Nekünk 2010-ben első beültetésre sikerült a kislányunk szintén Szegeden a doktornőnél. Idén januárban fagyasztott beültetéssel próbálkoztunk kistesóval sajnos sikertelenül és azóta már májusban is volt egy sikertelen kezelésem.
  Nagyon el vagyok keseredve, hogy nem sikerült. Mindent igyekeztem ugyanúgy csinálni, de mégsem…..
  Most annyit mondott a doktornő, hogy lehet hosszú protokoll lesz. Igazából se nálam se a férjemnél problémát nem találtak, nem tudok mire gondolni. Sokszor azt érzem, hogy ide-oda kapadozok, ha hallok valami újdonságot, dehát erre nem lehet nem gondolni, ha az ember babát szeretne.
  Most úgy döntöttem visszamegyek ahhoz a természetgyógyászhoz, akihez annó a kislányunk előtt is jártam. Hátha a lelkem is megnyugszik picit.
  Annyira rossz ez a “tehetetlenség”
  Mégegyszer gratulálok és vigyázz magatokra KISMAMA :)

 45. Én úgy tudom , hogy a terhesség alatt nem lehet szedni a cukorra gyógyszert a Te Meforal gy
  ógyszered szerintem olyan mint az én Mercformin XR nevűm. Az orvosom azt mondta hogy a terhesség alatt ezek nem szedhetők , helyette inzulin injekciót kell szúrnom végig.

 46. A mozgás elég jól megy, a diéta is ha betartom, bár néha nem megy amikor letörök akkor elkezdek zabálni, lelkileg kell az evés azzal vigasztalodom. Bár tudom hogy novemberben lesz a lombik le kéne vagy 20 kilót fogynom én most hiztam vagy 5 kg . Kényszerevő lettem, ha bánatom van akkor falok, és az volt bőven az elmúlt 6 évben. Azzal vigasztalódom hogy eszek, mindeggy hogy mit csak tele legyen a hasam. Ezzel van sok problémám.

 47. De lehet szedni, 3 orvosom is tud róla, az endokrinológus írta ki, Kaáliban a doktornő is nyugtázta, hogy szedni kell végig, és a nőgyógyászom is.
  Viszont nem mindegy szerintem mire szeded, én az inzulin rezisztencia miatt, nekem a 120 perces inzulinom volt nagyon magas 1,5 évvel ezelőtt.

  Hát akkor én azt mondom, hogy végy erőt magadon, novemberre készülj fel lelkileg, testileg!!!! Úgy nem indulhatsz neki, hogy a padló alatt vagy lelkileg. Szedd össze magad, adj le a kilókból addigra, és lelkileg is legyél rendben. Vedd ezt komolyan!!!
  Meg lesz a gyümölcse, hidd el!

 48. Köszi szépen!
  Nyugi most már jó kezekbe vagy ott újra a doktornőnél, tudja mit csinál. Kis türelmet!!!
  Az persze csak jó ha a lelked rendbe van, és úgy indulsz neki. Nem hogy jó, hanem MUSZÁJ rendbe rakni!!!
  Szurkolok!!!

 49. Szia!

  Gratulálok a babához! Olvasom a blogot én is évek óta. Kb. egyszerre kezdhettük a családtervezést, de mi szerencsésebbek voltunk, 3 hónapja már a 3. bébi is megszületett, ezzel a projektet le is zártuk. : ) Kíváncsi vagyok azért rátok a továbbiakban is, úgyhogy benézek majd.

  üdv.

  H.

 50. Kedves Andi81, megkéredzhetem hogy mit tud csinálni a természetgyógyász a lelki problémákkal, mert én már 5-6 éve nem vagyok valami jól.Azért is nem sikerül a babó

 51. Hogyan lehet a lelket rendbe rakni, amikor 5 éve a meghalt kisfiam után fáj a szivem.Azóta nincs peteérésem. A mi terméketlenségünkben biztos nagy szerepet játszik a lelki ok.

 52. Elvira!
  Én egy valakit tudok ajánlani, bár ő Szarvason rendel, és nem tudom, hogy Te hova valósi vagy. Akihez én is jártam, és nagyon sokat segített mikor összezavarodtam lelkileg. Járnak hozzá nagyon messziről is, és ha tudja hogy sok km-ről jön hozzá valaki, komplettebb kezelést ad, mint egyébként.
  Itt a weboldala, itt minden elérhetőséget megtalálsz. Tiszta szívből ajánlom. Én amikor első alkalommal eljöttem tőle, minden gátlástól, rossz érzéstől megszabadultam, megtisztultam, mintha kicseréltek volna, szinte lebegtem a föld felett. Halál komolyan!!!
  Anikónak hívják és nagyon aranyos nő:
  http://www.orgon2012.hu/

 53. Szia Renáta!

  Régóta követem a blogodat, nagyon jó, hogy megírod. Együtt örülünk és sírunk Veled, és drukkolunk, hogy most már végre révbe érjen ez a projekt! ;)
  Akár nyomtatott könyv formájában is kiadhatod e történetedet.. ;)
  Örülök, hogy jó híreket olvasok Rólatok. Megkönnyeztem ezt a cikket, átérztem aggódásaidat és félelmeidet…stb.
  Sokat gondolok Rátok és panaszmentes terhességet , egészséges babát kívánok Nektek tiszta szívemből!!!

  Bernadett

 54. Kedves Elvira!
  Nagyon sajnálom a történteket!
  Én is csak azt tudom mondani, amit Renáta is, hogy úgy valahogy megnyugszik az ember, picit könnyebb lesz, mintha elereszteném a “rossz dolgokat”. Persze azért szerintem ehhez kell az is, hogy higgyen az ember benne és “akarjon együttműködni a szakemberrel”. Egyik barátnőm pl egy kineziológusnál találta meg ugyanezeket a tapasztalatokat.

 55. Sajna én Miskolci vagyok, Szarvas nagyon messze van, de elkondolkodom rajta. Szerintem velem ott van nagy ba.Nem tudom elengedni a kisbabámat, hiába szeretném tiszta szivből , hogy terhes legyek ismét. Tudat alatt csakis Norbikámat szeretném vissza, nem egy másik babát. Egy időben arról álmodta , hogy milyen jó lenne, ha kl0ónoznák, tudom ez elég beteges. Lehet hogy ezért is nem sikerül?

 56. Annyíira jó volt ezt olvasni! Ezt a boldogságot!!!!!!!! Végig izgultam, mosolyogtam, és elolvadtam a képek láttán!!!!Nagy gratula!!!!!! én is 4 tesztet is csináltam, mert olyan megnyugtató volt látni az erősödő csíkokat! MInden jót kívánok nektek! 23 hetes kismama :)

 57. Kedves Renáta!
  Szívből gratulálok nektek, már nagyon vártam, hogy sikerüljön, annyi év megpróbáltatás után!! 2o11 szeptemberében találtam rá erre az oldalra, amikor a missed ab.-om után lábadoztam. Szerencsére hamar visszatért a kis lélek, a kisfiunk a napokban volt 1o hónapos.
  Problémamentes, nyugodt babavárást az elkövetkezendő hónapokra! Nagyon megérdemled :)

 58. Borzasztó hogy itt Miskolcon ,mos 8 koraszülött baba halt meg. Nagyon megviselt a dolog, már csak azért is mert mi is ott voltunk a kisfiammal. És hát tudjátok mi lett a vége. Mindig ujraélem a történteket, nem tudok szabadulni tőle. Mukor fog már elmulni.Én aztán tudom ,hogy mit éreznek azok az anyukák.

 59. Szerintem keress egy kineziológust, aki segít feldolgozni a pici elvesztését és ennek lelki sebeit!

 60. Szia Reni!
  Voltunk a doktornőnél és jövőhéten indul a kezelés! :o) Én is suprefact-ot fogok kapni és az jutott eszembe, hogy azért még most is lehet próbálkozni ebben a ciklusban is természetes úton nem???? Ezt elfelejtettem megkérdezni, de emiatt nem szeretnék betelefonálni. Szerinted?

 61. Kedves Reni! Nagyon örülök a babátoknak! szintén évek óta olvaslak, -csak le sem mertem írni,- nekem mindössze egy hónapot kellett izgulnom a babáért, és azóta már van kistesó is. : ) Mindazonáltal nagyon bele tudom élni magam a helyzetetekbe és mindenkiért szorítok! Reni, nem tudom imádkozol-e a babádért, az egészségéért, de bízom benne, hogy igen. Mindenestre, ha eléggé figyelsz, úgyis megérzed majd Isten jelenlétét és áldását ebben a csodában. Szívből kívánom Neked ezt, és hogy hálával teli szívedet tudd megnyitni Felé. Sok örömet, nyugalmat és türelmet kívánok Nektek! Erika

 62. Kedves Reni!
  Először is gratulálok! Annyira jó, hogy végre úton a baba!
  Régen olvaslak, ás más sok infódat hasznosítottam is. :)
  Kérdezni is szeretnék, hátha tudsz segíteni. Nekem is MTHFR C677T homozigóta mutációm van, egy vetélés után derítettem ki. Nekem a hematológus csak azt mondta, hogy 1 mg folsavat kell szednem akkor is, ha épp nem gyereket tervezek, más teendőm nincs. Neked a vérhígítót ki javasolta: nőgyógyász vagy hematológus? Kezdek aggódni, mert nemrég kezdtünk újra próbálkozni, és félek, nehogy baj legyen. Azt sem tudom, hogy az orvosnak mennyire higgyek. Van némi hormonproblémám is (pajzsmirigy, prolaktin), és a múltkori terhességemnél sem volt egyetértés az endokrinológus ás a nőgyógyász között: az endós abbahagyatta a bromocriptint a pozitív tesztre, a nőgyógyász azt mondta, hogy a 12. hétig szedni szokták, de mivel addigra abbahagytam, már ne kezdjem újra….. és persze rossz vége lett, de ki tudja, mi miatt. Ahhh, nehéz ez. Ha van tanácsod, szívesen fogadom és köszönöm.
  Vigyázz magatokra és érezétek jól magatokat!
  Mica

 63. Kedves Renáta!
  Már nagyon vártam az újabb bejegyzésedet és reméltem,hogy amiatt nem írsz,mert baba van a dologban.Bár én csak ilyen csendes olvasó vagyok (eddig nem írtam Neked),de most mégis engedd meg,hogy így ismeretlenül is küldjek egy nagy ölelést és gratulációt!S persze továbbra is a kedvenceim között lesz az oldalad és szorgosan olvasom! :)
  Minden jót Nektek!

 64. Kedves Reni, gratulálok ehhez a remek hírhez!!! 2010-től olvasom a bejegyzéseidet és végre sikerült! Nagyon örülök neki! Valahol mélyen reményt adtál ugyanis 4 évnyi próbálkozás után én is teherbe estem most vagyok a 7.héten.
  2 sikertelen inszemináció után amit tavaly csináltam, januárban kellett volna mennem az első lombikra, de lemondtam nem voltunk rá felkészülve a párommal… de úgy nézki júliusra annyira beletörödtem, hogy nem lesz babám, hogy megfogant természetes úton!! Tényleg igaz, hogy minden az agyba dől el! Nagyon meglepődtünk!!!!
  Gondatlan boldog babavárást kívánok!

 65. Igen, el kellene engeded. Az is jó, ha csinálsz otthon szertartást, imádkozol és elengeded.

 66. Köszi! Hát akkor jól megelőztél triplán is!!! :)
  Gratulálok a három babához!!!

 67. Köszi! :)
  Nekem is folsavat kellett szednem és szedem most is végig, plusz a Femibion-t, mert abban van csak olyan anyag ami sefgíti a folsav felszívódását, de egyébként is szedni kellene a lombik miatt.
  A vérhígítót gondolom akkor kellene elkezdened szúrni, ha terhes leszel, viszont mint nálam is lombiknál már a stimuláció első napjától szúrom végig. Vagyis egészen a ciklus 2. napjától.
  Hogy szúrni kell a Kaáliban a doktornő mondta, de gondolom a endo-s dokim is ugyanezt mondta volna, inkább abban nem egyezett a véleményük, hogy meddig kell szúrni. Ezért megkérdeztem még egy orvost, aki műtött is és ő lesz a szülész orvosom, ketten mondták hogy végig szúrjam, egyikük hogy csak 7-8 hetes korig. Így végül a többségre hallgattam.

 68. SZívbol gratulálok….csak bírjátok szépen ki egészen a 40.hétig…sok erot,egészséget,kitartást kívánok…nagyon megérdemelt másállapot a tiéd (is) és élvezd minden egyes pillanatát…sok sikert.

Hozzászólások küldése lezárva

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás