A családbarát munka

július 5, 2011 | Otthoni munka, Pozitív gondolatok

Ide sorolnád a Te munkádat, munkahelyedet?

Biztosan szívesen végeznél Te is családbarát munkát. Hogy mit is takar ez?

Először pár szó a családbarát munkahelyekről.

Idén újra meghirdették a családbarát munkahely pályázatot. A pályázat célja olyan munkahelyek létrehozását, fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a család, a magánélet és a munka összehangolódását.

Milyen lehet egy családbarát munkahely? Olyan területek jönnek szóba mint a rugalmas munkaidő beosztás, a munka szervezés, a szabadságolás, a bérpolitika, a továbbképzés, a GYES/GYED-ről való visszatérés megoldása, a távmunka lehetősége, a részmunkaidő lehetősége, gyermekintézmények létrehozása – fejlesztése.

Az ilyen munkahelyek célja az elkötelezett, megbízható munkaerő megteremtése, ami hosszútávon nyereséget jelent a cégnek. A dolgozók motiváltak, ezáltal hatékonnyá válnak, kevés stressz éri őket, csökken a munkaerő vándorlás (fluktuáció).

De magát a munkát, mint munkafolyamatot is nevezhetjük családbarát munkának. Például egy otthon végezhető munka is lehet családbarát munka. Hiszen ilyen esetben az illető úgy ossza be az idejét ahogy szeretné, ahogy a munkája engedi. Tud alkalmazkodni a gyerekekhez, hozza-viszi őket, időt tölt el velük, mivel nem kell helyet változtatnia mindennap, vagyis munkahelyre bejárni, ezzel egy csomó időt spórol meg, amit ráfordíthat vagy a családra, az otthonra. A stressz pedig abszolút kizárva, hiszen itt akár maga a főnöke, a munkájába nem szól bele senki, úgy ossza be az idejét ahogy jónak látja.

Sokan szeretnének ilyen munkát, ami által jobban össze is kovácsolódhat a család.

Ha érdeklődsz az otthoni munka iránt, itt további információkat találsz:    Nézd meg!

 

Tags: , ,

Megosztás a Facebook-on

Leave a Reply

© Orsted Theme Copyright WPCorner

Find Wordpress Themes at WPCorner | Theme Sponsored by Cowboys Tickets