E-mail

info@teherbeeses.hu

jövendő családJó lenne tudni rólatok, ti hogyan érzitek magatokat! Milyen gondolatok járnak a fejetekben, a jövendő kis családotokról, és az addig tartó útról? Sok tanácsot kaptok másoktól? Én amint beszélek valakivel is arról, hogy nem sikerül a teherbeesés, rögtön kapok tanácsokat. Hol dokikat ajánlanak, hol mindenféle természetgyógyászati szereket, és persze sokan azt mondják, biztos nagyon akarjuk, ez  baj. Nem hiszem hogy én annyira erőszakosan akarnám egyébként, nem szoktam nagyon mély depresszióba sem esni, néha egy kis pityergés esetleg belefér, de ennyi.

Múltkor álmodtam egy kislánnyal, azt gondoltam, na most lehet hogy lesz valami, mert akkor szoktam babával álmodni, ha pozitív lesz a tesztem. Hát nem lett. De egyébként csak úgy sodródok az idővel, valamiért nyugodt vagyok, mert az van a fejemben, hogy nekem ez adatott, ezt az utat kell végigjárnom és kivárnom míg a végén egy kincsre találok. Amúgy már többen is megjósolták, hogy igenis lesz gyerekem. :) Ez is biztató.

A Meforaltól, amit szedek az inzulinra, most már kimerem jelenteni, hogy már nincs hasmenésem. Szépen hozzászoktam. Ami jó hogy a ciklus is rendben, mensi előtt nincs pecsételés, csak aznap amikor kell elkezdődik. Most 15.napon vagyok, tegnap pontosan éreztem hogy megreped a tüsző, fájt a hasam. Ezt az utóbbi hónapokban mindig megérzem és nagyon pontos, mindig 14. nap. Ami még jó, hogy fogytam 3 kg-t. Na nem sok súlyfelesleg van rajtam, összesen volt 5kg, abból ment le most 3. És sokkal jobban érzem magam, nem szorítanak a nadrágok például, és már ennyitől is könnyebnek érzem magam. (A gyertyaállás is sokkal könnyebb! :)  ).  Megy a diéta, a mozgás, szedem a bogyókat és pont.

Olvastam most egy történetet, hogy 9 lombik után spontán teherbe esett egy nő. Bár a dologhoz hozzátartozik, hogy a kilenc lombiknál még más férfival volt, szétváltak útjaik és az újabb férfitől spontán terhes lett, de vele is különváltak, nem egyeztek. Úgyhogy most egyedül terhes a bébivel. 5. hónapban jár. :) Ő a lelki okokra fogja, nem a férfiak miatti változásra, hanem hogy egészen máshogy gondolkozik, és nőnek érzi magát stb.stb. Fene sem tudja, nem lehetünk elég okosak…

Jaj még egy! Történt egy kis málőr! A múltkori Áttöréses játékban aki szavazott a facebook-on és szeretne nyerni egy letölthető Babateremtő Csomagot, legyenszíves írjon itt lent a hozzászólásokban, (név, e-mail és elég ha azt írja szavaztam). Ugyanis az történt, hogy amint vége lett a játéknak le is vették a szavazásokat rögtön, így azt sem tudtam megnézni ki szavazott, így sorsolni sem tudtam. Ezért aki szeretne nyerni, és részt vett a játékban, kérem írjon ide!

És persze ahogy az elején írtam, kíváncsi vagyok mi van veletek, ti hogy érzitek magatokat?

Ajánlott cikkek

86 Hozzászólás

 1. Szia!

  Nekem változó a lelkiállapotom…van hogy nekikeseredek és szenvedek, de pár nap és valahogy kihúzom magam a rosszkedvből, a férjem mindig biztat, reményt ad és erőt önt belém. A barátnőméknek dec-ben volt a 2.lombikjuk és sikerült :) 2 babát várnak, eddig minden rendben velük! Engem ez is biztat és jókedvvel tölt el, reményt ad!
  Mi márciusban elutazunk pihenni, az is sok energiát fog adni és olyan érzésem van, hogy így vagy úgy, de még idén kisbabát várok (szándékosan írom jelen időben) :) Ha visszajöttünk az utazásból, indul a program…ha addig nem sikerül természetesen…Mindenkinek kitartást kívánok és pozitív gondolatokat!!!

 2. Sziasztok! Azért írok ,hogy lelkileg mindenkit erősítsek kicsit….! Sokszor vettem észre, hogy a pároknak nagyon pozitív mikor kérdezgetik,hogy valóban van olyan akinek elsőre sikerül???? Hát:) valóban van..pl, én.Igenis sikerül, és sikerülni is fog. Én végig így álltam hozzá a dologhoz. Jelenleg a 37.-hétben vagyok:)..és eléggé “ideges” vagyok a szülés miatt. Mindenkinek azt üzenem, hogy tudom hogy nehéz, de végig pozitívnak kell lenni…..és nem szabad görcsölni, se idegileg, se lelkileg…ez nagyon fontos!
  Sikerülni fog!

 3. Elsősorban el szeretném mondani, h amennyien és amikkel riogattak, h milyen nehéz 30 felett teherbe esni és húzzak bele, mert sürget az idő stb….ahhoz képest elsőre sikerült! Idén 33 leszek, dohányoztam és némi súlytöbblettel is köszködöm. Ennek ellenére is összejött. És ma vagyunk 6 hetesek és 1 naposak :) Tehát senki ne keseredjen el, mert minden lehetséges, lazulni kell, élvezni az élet apró örömeit és ne görcsöljünk rá a baba projektre…..Igaz, mikor erre az oldalra bekukkantottam még nem is sejtettem, h a pocakban már egy apró manó fejlődik :) “Mi” a lehető legjobban viseljük a változásokat. Hál’Istennek semmi kellemetlen tünetet nem tapasztalok magamon, azt leszámítva, hogy állandóan aludnék. :) Boldogok vagyunk és várjuk a végét,bár addig még hosszú út áll még előttünk!

 4. Sziasztok!

  Én is szeretnék Nektek erőt adni!
  Semmi sem lehetetlen.
  Amikor már teljesen feladtam és beláttam, hogy spontán több mint 2 év után nem esek teherbe,(tudom ez most nem hangzik sok időnek, vannak akik ennél mégtöbb ideig próbálkoznak, járnak kezelésre stb..) igaz három hónapig én is kaptam hormonkezelést( PCO) miatt, mert nem volt peteérésem, a kezeléseket korán abbahagytam, nem voltam kitartó, lelkileg terhelt leginkább, macerás volt.
  Biztam abba, hogy majd csak sikerül beavatkozás nélkül is, de nem akart sikerülni így ezt a reményt feladtam és már el is döntöttem , hogy meddőségi központba megyek, amire nem volt szükség mert terhes lettem. Ami érdekesség, hogy a menses előtt napokig úgy ébrettem, hogy terhes vagyok. Aztán késett a menses, ateszt + lett. Most van egy csodálatos 4 hónapos kislányom.
  Egyébként nagyon sok ismerősöm van akik hasonló cipőben jártak, de előbb-utóbb sikerült nekik is összehozni egy babát.
  Köszönöm, hogy van ez az oldal sokat olvasgattam és segített a nehéz időkben!

  Andi
  Minden jót, kitartást és sok erőt kívánok Mindenkinek!!

 5. Sziasztok,

  hadd adjak reményt én is! 34 éves vagyok, és nekem magas volt a prolaktinom, mikor sikerült két ünnep között és most léptem a 8. hétbe. Csak négy nap késés után voltam hajlandó tesztelni a férjem kedvéért, mert mély meggyőződésem volt, hogy nem vagyok termékeny és csak a bromocriptin szórakozik velem. Szerncsére odabent nem foglalkoztak a határértékekkel. Szóval, ha a Jóisten is úgy akarja, szeptemberben már hárman leszünk.
  Kívánok Nektek fogamzásban sikeres évet. :-)
  Anikó

 6. Sziasztok!

  Gondolom nem véletlenül találtam rá erre az oldalra. Nagyon szeretnénk kisbabát, és mindig azt érzem,h ogy itt van velem, csak még vár valamire, merthát csak én állhatok az útjába. Egy kedves látó ismerősöm szerint csak két lépcsőfok van köztünk, a 3. on ott ül a baba. Hogy mi az a két lépcső? az egyik biztos a félelem, hogy mi a másik, azt még nem merem meglátni..
  Hát ilyen napom van.
  DE ma sikerült egy kismamának segíteni feloldani a halott anyukájával kapcsolatos félelmeit, és szerintem sikeresen veszi majd az akadályokat. Ilyen a csapatmunka.
  Jó, hogy ilyen szépeket írtok, nagyon köszönöm. Látom, hogy mindenki megtalálja, amit neki tartogatnak…csak győzzük kivárni..
  puszi
  szép napot nektek!

 7. Sziasztok!
  Én még a várakozók táborát erősítem, de nagyon jó volt olvasni a biztató szavakat. Idén májusban lesz két éve, hogy próbálkozunk. Volt két sikertelen inszemem tavaly ősszel, november óta spontán próbálkozunk, mert lelkileg nagyon megviselt hogy még úgysem sikerült. Most jutottam el arra a pontra, hogy igenis az idén én is szülni fogok, és karácsonykor oda tesszük a fa alá a kisbabánkat, mint életünk legszebb karácsonyi ajándékát :-)!!! Most valahogy elkapott a gépszíj, és pozitívan állok a dologhoz! Eddig mindig azt mondtam, hogy remélem ekkorra meg akkorra tehes leszek…Nem mondom, hogy néha nem szomorodom el én is, hogy meddig kell még várnom, de aztán gyorsan túl lépek ezen a gondolaton, hiszen biztos, hogy megvan az oka, amiért így kell végig járnom az utam a teherbeesésemig …
  Nagyon jó egészséget kívánok mindazoknak akik már várják a babájukat, és persze a többieknek is. Aki pedig hozzám hasonlóan várja a pocaklakót, kitartást és pozitív hozzáállást!!! Nekünk is sikerülni fog!
  Szép estét Nektek!

 8. SZIASZTOK!
  ÉN EGY IDÉN 40 ÉVES,3 LOMBIKON TÚL LÉVŐ ,POZITÍV GONDOLKODÁSÚ EMBER VAGYOK!7 ÉVE VÁRJUK A GYERMEKÁLDÁST.MOST FARSANG IDEJÉN SOK MEGHÍVÁST KAPOK ROKON GYEREKEK FARSANGI BÁLJÁRA!minden babavárónak ajánlom figyelmébe,KÜLÖNÖSEN AZ OVI BULIKAT!AKI EZT KIBÍRJA AZ MÁR ERŐS LELKILEG!ENGEDTESSÉK MEG HOGY LEGALÁBB NEKTEK LEÍRHASSAM MILYEN FÁJDALOM,DÜH,ÉS SÍRÓGÖRCS TUD RÁM JÖNNI ILYENKOR!EZT A NEGATÍV ENERGIÁT SZOKTAM ÁTFORMÁLNI SPORTBA.SZERETNÉM MÁR VÉGRE A SOK SIKERTÖRTÉNET UTÁN VÉGRE A SAJÁTOMAT IS ELMESÉLNI.REMÉLEM AZ IDÉN NEKEM IS SIKERÜLNI FOG!
  BABÁT MINDENKINEK!

 9. Sziasztok!
  Kitartás lányok, én tudom, h. mindenki várandós!!!!! Így, ahogyan írom, mert van aki a pocakjában, van aki a szívében, de babát vár, és hamarosan a kezünkben is tarthatjuk Őket.
  Egy kis erő: Nálunk most nagy az öröm, mert 2,5év után a 2. inszem sikeres volt, és ma 13+4 napos vagyok.
  Pedig nem számítottam rá egyáltalán, mondtam is a férjemnek, h. ez az utolsó és befejeztem.
  Lefogyok (kb. 5-6kg), rendbe rakatom a fogaimat, és munkahelyet váltok. A nemvárt mensi után 3nappal csináltam meg a tesztet, mert az előző hónapban is késett, de negatív lett a tesztem. Szerintem akkor is sikerült, de valamiért nem maradt velünk.

  Reni Neked és a több lánynak sok sikert és SIKERÜLNI FOG!!!!!

 10. Szia!
  Remelem, hogy osszejon a babad hamarosan. En is bizakodom, hogy nekem is sikerul. A lenyeg, hogy nem szabad feladni a remenyt.
  Szavaztam a facebookon, s szeretnek resztvenni a nyeremeny jatekodban.
  Szeretettel udvozollek Csilla

 11. Rendben Csilla, jegyeztem! :)
  Örülök hogy ennyien írtok, olyan jó olvasni mások sorsáról. És mennyien vagytok akiknek már sikerült!!! :) Hát ez csodás!
  Közben kaptam egy jó hírt egy ismerősömtől akivel a Kaáliban ismerkedtünk még két évvel ezelőtt. Neki sikerült a 3. lombik akkor, és most pedig spontán terhes. Annyira megörültem neki, imádom hogy mindenki sorban babásodik. :)

 12. Szia!!
  Én lassan feladom,mert ugyan szedtem clostit,de tönkre tette a pajzsmirigy értékeimet és azt mondta a doki,hogy ő már nem csinál semmit ,meddőségi centrum..:(Ami azt illeti oda én már nem megyek 43 éves vagyok és van már 3 gyermekem ,de egy új kapcsolatban élek (3 éve)és szerettünk volna közös babát,de már nem hiszek abban ,hogy sikerülne..
  Viszont mindenkinek mielőbbi babásodást kívánok!!!
  Ági

 13. Szia Ági! Én is ugyanígy vagyok!!! 3 gyerek, kb 3 éve új kapcsolat, és babát szeretnék!!! 41 múltam. Ne adjuk fel!!!!

 14. Sziasztok!
  Én külföldön élek és már van egy fiam. 30 éves vagyok és szeretnénk még egy babát. Az előző terhességem nem volt egyszerű. Kétszarvú méhem van, magas a vérnyomásom, első perctől aggódni kellett valami miatt. Sokat voltam kórházban, terhesség előtt pedig hormonokat kaptam. Bevallom félek, hogy egyáltalán sikerülni fog-e spontán összehozni a babát. Ha sikerül, a méhem miatt a vetélés veszélye sajnos itt is fennáll majd. De úgy érzem megéri belevágni, próbálok pozitívan gondolkodni. Nehezíti a dolgot, hogy nem otthon élek. Itt is kaphatnék hormonkezelést ha kell, de nem tudom még egyszer akarnám-e… Úgyhogy nincs más választásom, sikerülnie kell!:-) Vettem ovulációs tesztet, remélem pozitív lesz amikor aktuális. Sajnos ismerem a hónapokig tartó tesztelgetéseket. Naponta meditálok, szedem a vitaminokat, vigyázok magamra. Mindenkinek kitartást és mielőbbi babásodást kívánok!!

 15. Sziasztok!
  Idén 40 éves most kicsit szomorkodó, de azért pozitív gondolkodású, külföldön élő babára vágyó vagyok. Decemberben sikeres inszemem volt, 7 hetesen megállapították, hogy méhenkivüli terhes vagyok és hipp-hopp már vége is volt mindennek. Még nem vagyok túl rajta, még fáj minden nap, de azt mondják az okosok csak előre kell nézni. Hát…..nem könnyű, de igyekszem. Kitartás, ne add fel, csak pozitívan…..stb stb…kitartunk, nem adjuk fel és tényleg pozitívak vagyunk.

 16. Kedves Zsuzsanna!
  Biztatni szeretnélek egy barátnőm történetével, akinek szintén méhen kívüli terhessége volt, nagyon megviselte őt is….készültek lombikra menni a történtek után, de előtte elmentek nyaralni és 3-an jöttek haza, mert a nyaralás alatt spontán terhes lett!!! :)) úgy hogy az orvos azt mondta neki(k), h spontán sosem lehet terhes, mert el van záródva a petevezetője…és tessék, egy 1 éves kislány boldog anyukája most (38 évesen). Kitartás!!! Vannak csodák és mindenkinek sikerül, hiszem!

  Nekünk 3 inszemünk volt, a 4. áprilisban lesz, ha az sem sikerül(ne), akkor májusban lombik. A férjem biztos benne, hogy a lombik elsőre sikerül :) az ő hite pedig átragad(t) rám is ;) 5 éve szeretnénk babát…

 17. Sziasztok! Én már rég jártam itt, olyan sokat mi nem is vártunk, túl vagyok nagyon komoly – bár nem nőgyógyászati – betegségen. 38 évesen kaptam meg az AJÁNDÉKot, aki most 7 hónapos, és nemcsak nekem, hanem az apjának is legnagyobb szerelme (ezen én nem is vagyok megsértődve, tán az apja sem rám :o) ). A legeslegszebb időszak, most már láthatóan-érezhetően viszonozza is a szerelmünket :o) Szívből kívánom Mindannyiotoknak ezt a “szerelmet”, várni-dédelgetni-lesni majd a CSODÁt (most éppen gyakorolja a nem is gyenge hangját meg térden állva ring előre-hátra) …

 18. Sziasztok! Jól esett a levél. nem telik el nap, hogy ne olvasnám végig mások történeteit. Nagyon nehéz, és nagyon sok olyan nővel találkozok aki nagyon pozitív és nagyon erős. Belőlük merítek erőt. Lassan 2 hónapja próbálkozunk… Túl vagyok már a closty kúrákon, tüsző repesztő injekciókon… Fő probléma a hormonháztartásommal van. Kialakult pco-val műtöttek laparoszkópiásan, találtak egy kis endometriosis-t a hólyagomon, beégették. Türelmesek vagyunk. A műtét után rögtön teherbe estem, de sajnos 5,5 hetesen spontán elvetéltem. Most újra próbálkozhatunk.
  Az eddigi tapasztalataim szerint az a legfontosabb, hogy megsimerjük testünk működését… Ha azt ismerjük, és persze kell egy lelkiismeretes orvos is hozzá, akkor sikerrel járunk.
  Sokmindent kipróbáltam már… Vettem ovu tesztet ovu mikroszkópot… egyik sem jött be.. A hormonjaimat a gyógyteák tették helyre, elmúlt a barnázásom, ami mensi előtt akár 10 napos is volt. Pár hónapos kúra után rendbejöttem. Beállt a ciklusom… Ami bevált az a legolcsóbb technika volt… Az pedig a hőmérőzés és az önvizsgálat. Ha megismered tested működését, akkor pár hónap után észreveszed azt is ha valami nem működik rendesen… A remény hal meg utoljára, mindenkinek kitartást kívánok, és erőt, a inszemeseknek, lombikosoknak! Sok sikert!!!

 19. bocsi elírtam nem 2 hónapja hanem 2 éve próbálkozunk :)) 25 éves vagyok
  Ildikó

 20. Sziasztok!
  Szoktam olvasni én is a bejegyzéseket, kommenteket. Mi 6 éve várakozunk, próbálkozunk, volt két inszem is, ami nem sikerült. Szervi hibát nem találtak egyikünknél sem. Volt idő, hogy besokalltam és hónapokig orvos felé sem néztem. Mióta gyereket szeretnénk, mondanom sem kell, hogy folyamatosan van körülöttem terhes nő, most épp a sógornőm. Ti hogy viselitek ezt lelkileg? És hogy élitek meg, hogy 30 felett még mindig nincs gyerek? Én nagyon nehezen, ezért kérdezem. Vagy tojjak rá, hogy mennyi a korom? 30 alatt szerettem volna szülni és ehhez képest számomra nagy kudarc ez az egész.
  Most kineziológushoz járok, remélem, hogy lesz eredménye.
  Akiknek sikerült, azoktól kérdezném, mert mindenki azt írja, hogy akkor jött össze, amikor feladta/nem foglalkozott vele, ezt hogyan kell csinálni? Hogy kell nem foglalkozni valamivel, amire már évek óta várunk?
  Köszönöm előre is a válaszokat :)

 21. Szia!
  Most írok először :)Jó, hogy vannak ilyen oldalak, segíthetünk egymáson és magunkon.
  Mi decemberben volt 2 éve, hogy próbálkozunk. Már sokmindent próbáltunk, sok orvost cseréltünk le…
  Most egy szülésznő lát el minket tanácsokkal,és 2 természetgyógyászhoz járunk eti 1x kezelésre.
  Van ,hogy jobban…van amikor rosszabbúl bírjuk a sok csalódást..lelkileg nagyon megterhelő!!
  De 2 év utén végre valaki tudja milyennek kell lennie a vérvétel eredményeknek, és uh-on követi a peteérésemet! :)
  A gyógyítók pedig a lelkünknek segítenek,feloldanak bennünk félelmeket,gátlásokat.
  Januártól gyógyszert szedünk mindketten,és jelenleg “nyaralunk” Berekfürdőn :) Itt állítólag jó hatással van a női dolgokra a gyógyvíz és nem utolsó sorban kikapcsolunk, ami szintén nagyon fontos.
  Most van peteérésem!!!! :) Nem is jöhettünk volna jobbkor!
  Legyetek pozitívak!Minden szempontból!!! :D
  Sok sikert mindenkinek,szeretnék babákról olvasni végre!!!
  Nekem márciusra “jósolták” a babát,ígyérem leírom, ha sikerült!

 22. Zsu!

  Mintha én írtam volna soraidat…Ugyanezeken megyek keresztül!Egyik hónapban eldöntöm megcsináltatom az átfújást,aztén kiakadok, hogy elegem van..nem akarok orvost,de mégis… :)
  Nálunk sincs szervi hiba! LElki okai lehetnek ennek,amit nehéz megérteni, hiszen mindennél jobban akarjuk, de tudat alatt gátoljuk.Nekem minden barátnőmnek kisbabája van!!! Bababulikat szoktunk csinálni,eleinte kiborúlva mentem haza,de már nem érdekel. Szívesen babusgatom őket és arra gondolok milyen boldog leszek, ha nekünk is lesznek gyerekeink!
  Én már eljutottam oda,hogy orvosra és természetgyógyászra is szükségem van és elfogadom, hogy nincs még gyerekünk,ha ez siekrül meglátod meg fogsz könnyebbűlni és akkor jön a gyerek!!!
  A kineziológus sok tanácsot tud adni én is járok :)
  Reggelente jógázom,vagyis légzésgyakorlatokat csinálok,esténként pedig tornázom. Sokkal jobban érzem magam a testemben és gyerekcsinálás miatt is jó, mert a vérkeringést serkenti!
  A lényeg, hogy éld az életed gátak nélkül!Ha jól esik mozogj , bulizz és szórakozz! Ha jól érzed magad,akkor nincs gátja ,hogy gyereked szülessen!Ne “siránkozz” azon, hogy 30 múltál és hogy másoknak gyereke van…magaddal foglalkozz!!!!♥♥
  Remélem nem veszed sértésnem mondataimat!Szeretném, ha neked is sikerülne az álmod!

 23. Zsu!

  Mintha én írtam volna soraidat…Ugyanezeken megyek keresztül!Egyik hónapban eldöntöm megcsináltatom az átfújást,aztén kiakadok, hogy elegem van..nem akarok orvost,de mégis… :)
  Nálunk sincs szervi hiba! LElki okai lehetnek ennek,amit nehéz megérteni, hiszen mindennél jobban akarjuk, de tudat alatt gátoljuk.Nekem minden barátnőmnek kisbabája van!!! Bababulikat szoktunk csinálni,eleinte kiborúlva mentem haza,de már nem érdekel. Szívesen babusgatom őket és arra gondolok milyen boldog leszek, ha nekünk is lesznek gyerekeink!
  Én már eljutottam oda,hogy orvosra és természetgyógyászra is szükségem van és elfogadom, hogy nincs még gyerekünk,ha ez siekrül meglátod meg fogsz könnyebbűlni és akkor jön a gyerek!!!
  A kineziológus sok tanácsot tud adni én is járok :)
  Reggelente jógázom,vagyis légzésgyakorlatokat csinálok,esténként pedig tornázom. Sokkal jobban érzem magam a testemben és gyerekcsinálás miatt is jó, mert a vérkeringést serkenti!
  A lényeg, hogy éld az életed gátak nélkül!Ha jól esik mozogj , bulizz és szórakozz! Ha jól érzed magad,akkor nincs gátja ,hogy gyereked szülessen!Ne “siránkozz” azon, hogy 30 múltál és hogy másoknak gyereke van…magaddal foglalkozz!!!!♥♥
  Remélem nem veszed sértésnem mondataimat!Szeretném, ha neked is sikerülne az álmod!

 24. Timi, dehogy veszem sértésnek, ezért (is) írtam, hogy megtudjam, más hogy éli meg ezeket. Igyekszem a dolog + oldalát is nézni, megélni, de azért vannak hullámvölgyek.
  Szép vagy sem, én kicsit leépítettem a tágabb, kisgyerekes ismerősöket, ugyanis mást sem tudtak kérdezni, csak azt, hogy mikor lesz már nekünk is gyerek, no meg “húzzunk már bele”. Ezekre nincs szükségem. A családban lévő gyerekekkel nincs ilyen gondom, szeretem őket, játszok velük…stb.
  Hastáncra járok amúgy, ami kikapcsol és feltölt :)
  Én úgy döntöttem, hogy most inkább az alternatív gyógyászatra költök, mint orvosokra, a lelki gátakat valahogy oldanom kell. Köszönöm, hogy írtál, sorstárs :)

 25. Örülök :)
  Nekünk volt aki azt mondta, hogy ” a hülye is tud gyereket csinálni” :DDD Mondom akkor én nem vagyok hülye :)))
  Na akkor nem röhögtem rajta,hanem sírtam!
  Mi nem fizetünk most orvosnak, szivességből csinálja. És a természet gyógyászok is ingyen! Gyertyát vittem, mert pénzt nem fogadnak el.
  Ja ,meg pénteken talpmasszázsra megyek,arra vágyom most!
  Én mellette szedem a serkentőket amit az orvos írt fel,+e- vitamin,c-vitamin,gyógyteák..peteérés után kúp, aztán majd meglátjuk ;)
  Sok sikert Neked is!

 26. Renáta!Nagyon örülök neki hogy nem vagy már rosszul a merforaltól.
  Én annak idején a kórházba kerültem a gyógyszer miatt.
  Múltkor írtad az inzulin reziszetnciát hát most megcsináltattam.Majd kíváncsi leszek mit mond majd a doki rá.
  Jó olvasni mindenki sorait!Kitartás mindenkinek!

 27. Renáta!
  Nagyon örülök neki hogy nem vagy már rosszul a merforaltól.
  Én annak idején a kórházba kerültem a gyógyszer miatt.
  Múltkor írtad az inzulin reziszetnciát hát most megcsináltattam.Majd kíváncsi leszek mit mond majd a doki rá.
  Jó olvasni mindenki sorait!Kitartás mindenkinek!

 28. Kedves Zsu!
  Nálunk sem találtak semmilyen “okot” arra, hogy miért nem jön össze…utoljára dec-ben csináltunk végig minden vizsgálatot (férjem, én is), megint minden érték, eredmény a lehető legjobb, na erre varrjunk gombot :-/
  30 körül szerettem volna én is kisbabát, legalább az elsőt…aztán örültem volna neki ha 33-ig összejön, az sem adatott meg…34 vagyok. De nem izgat…ne foglalkozz a koroddal, mert az is csak egy felesleges görcsöt okoz benned, gondolj arra: Kutatások is bizonyítják, hogy a 30 feletti anyák gyerekei kivételesen okosak :))))
  Körülöttünk az elmúlt 5 évben nagyon sok baba született…összeszámoltam neked, barátnőimnek 10 gyereke született összesen (már majdnem mindegyik a 2.nál jár), sógornőmnek 2 gyereke, rokonoknál még 5 baba…kb 12 bablátogatóban voltunk és volt amikor a szívem megszakadt hogy már megint a más babájának veszem a bébiruhát, játékokat, nem a sajátunknak….és volt hogy sírtam egy-egy bablátogatás után, mert felkavart (persze ezt csak az érti aki ebben a cipőben jár). Sok tapintatlan emberrel (kérdéssel) is találkoztam-de rájöttem, hogy akinek elsőre sikerül az 1-2-3 gyerek, az elképzelni sem tudja, hogy min megyünk keresztül-ezért én nem haragszom rájuk (egyik barátunk pl akinek el volt törve a lába, azt mondta amikor bejelentették h gyerekük lesz, h “látjátok, én még féllábbal is tudok gyereket csinálni”….pedig tudta mi a helyzetünk…)
  Az “elengedés”-t pedig nem tudom hogy kell csinálni…volt hogy 1 évig nem mentünk a doki felé és éltük az életet, pihentünk, lazultunk, elengedtünk minden babával kapcsolatos gondolatot, mégsem történt semmi….szóval nem tudom a választ. Kitartást kívánok neked is!

  Évi

 29. Sziasztok,jo olvasni a sok pozitiv dolgokrol,nekunk is ez segitett harmadikra nekunk is sikerult,egy mehenkivuli es egy veszites utan most 26 hetes vagyok es minden rendben van.Mind a harom alkalommal beszedtem egy db terhes vitamint most utoljara meg szedtem hozza mehpempot es sikerult.Nekunk is 6 ev utan sikerult 37 evesen,ugy hogy ne adjatok fel,csak akarni kell es meglessz.Tolunk is mindenki kerdezte miert nem probalkozunk beultetessel de en azt mondtam h termeszetesen kell h osszejojjon es igy is lett.Erdelyben elunk itt amugy is kevesseb a lehetoseg a beultetesre. A lenyeg h ha pozitivak vagyunk akkor sikerul ne adjatok fel.Sok sikert kivanok minden babavaro parnak.

 30. sziasztok,

  már egy ideje mi is próbálkozunk, májusban lesz 2 éve… Próbálom a természetes utat választani, először kineziológus, aztán tavaly novemberben besokalltam és elmentem pszihtronikushoz(szellemgyógyász), most januárban pedig a masszőrömnél jártam, egy mindent átfogó kezelésen. Érdekes dolgok jönnek ki, amit úgy érzem, h mind mind kellenek ahhoz, h összejöjjön a baba. Kaptam beutalót a kaáliba, de ódzkodom az odamenetelhez és szeretném, ha az alternatív gyógyászat segítségével jönne össze, h a bezzeg embereket megcáfoljam. Teákat iszom. PCOS-em van/volt, arra szedek merckformint. Ismerős endokrinológus pajzsmirigy után kutakodik. Bízok, bár néha nagyon nehéz, mikor a közelembe vki bejelenti, h babát vár. De mindennek eljön az ideje, csak türelemmel ki kell várni. Ja, 35 leszek nyáron…
  Hajrá mindenkinek, türelem és pozitivan, meglesz!!!

 31. Sziasztok! En is kulfoldon elo 31 eves no vagyok, PCO szindromaval, amire evek ota metforming szedek… Van egy kis tulsulyom, de hiaba: szeretem az edeset… :) Mi 2 inszemincion vagyunk tul es most vagyunk a 3.-ban… Nalunk a parom kiskatonaival is gond van: lassuak es a letszam is kevesebb, mint kellene, de a dokim szerint tulstimulacios-rizikos vagyok (a pco miatt, gondolom…) es ezert o inkabb orulne, ha inszemmel osszejonne, bar a lombik listan fenn vagyunk, 2012. szeptemberre. Addig raerunk kitalalni, hogy akarjuk-e a lombikot vagy sem… Sokat imadkozunk, meditalunk es probalunk pozitivan gondolkodni, bar neha tenyleg nagyon nehez es olyan jo lenne lazitani es mar nem kolteni kesz vagyonokat a sok csodaszerre, ami segithet…
  Egyebkent en is blogot irok a mi tortenetunkrol… Volt egy rovat regebben egy magyarorszagi ujsagban aminek az volt a cime: “nem mondhatom el senkinek, elmondom hat mindenkinek”… Na, ez jutott eszembe, amikor ugy hataroztam, hogy en is irok rolunk, foleg magunknak, de mindazoknak is akiket erdekel, hogy vagyunk, mi tortenik velunk es hol tart epp a babaproject…
  Nemreg olvastam egy nagyon klassz konyvet… Velunk egycipoben jaro parrol szol, az o sztorijuk, amelyben teljesen magunkra ismertem, a depikkel es a kulonfele fortelyokkal, amelyeket a no bevet a siker erdekeben… Ha erdekel valakit es rohogne egy jot, itt a konyv cime: Sinead Moriarty: Babablues.
  Kulonben ami az en jelenlegi lelkiallapotomat illeti: teljesen oke vagyok (bar ez napokon belul megvaltozhat…), az elso sikertelen inszemet nagyon nehezen viseltem, de hal’ Istennek nalunk is a parom az aki kepes orakig vigasztalni es papirzsepivel a kezeben torolgeti az eppen kibuggyano konnyeimet (ha fizetest kerne ezert, en becsodolnek, az hotbiztos!!!) :))
  Remenykedunk, hogy ez a 3. inszem talan osszejon, de ha nem, akkor sem keseredunk el nagyon, hanem szepen megyunk tovabb a mi utunkon, es hisszuk, hogy egy nap mi is szulokke valunk es akkor vegre teljes csalad leszunk es minden fajdalom elmulik, helyette jon a varva vart boldogsag! Ezt kivanom mindnyajunknak!!! Mielobbi babasodast es sok sok turelmet es kitartast! Renata, nagyon jo az oldalad! Szeretem olvasni, erot adsz es sok hasznos informaciot!
  Vegul egy jotanacs a kinai akupunktor dokitol, akihez februar vegen megyunk (ha nem jon ossze a 3. inszem…): sok meleg teat es leveseket enni/inni!!! Labaink mindig melegben legyenek es koran fekudjunk le, ami azt jelenti, hogy ha lehet mar 9 orakor legkesobb!!! Mindez nagyon fontos, es nem is kerul plusz penzbe!

  Hajra 2012-es babyk!!!

 32. Sziasztok,

  Lassan egy éve próbálkozunk, ami első hallásra nem tűnik hosszú időnek.
  Ezalatt a férjemmel nagyon sok mindent megéltünk, ami mindenképp hozzájárul ahhoz, hogy hatalmas ajándékként tekintsünk a születendő gyermekünkre :-)
  A kezdetektől csinálok ovulációs tesztet, folyamatosan nőgyógyászhoz jártam és 3 sikertelen inszemin vagyunk túl.
  Most jutottam el odáig, hogy lazítani akarok, azaz rájöttem, hogy nem kell folyamatosan “jó kislánynak” lennem, és – a teherbeesés körülményeit, feltételeit javítandó – állandó önkontroll alatt élnem a napjaimat.
  Szóval, most úgy érzem, hogy le tudtam engedni a témát, ami az okos emberek szerint nagyon fontos a baba jöveteléhez:-)
  Eljárok masszázsra, és pszichológus segítségét kérem, hogy oldjam az esetleges gátakat.
  A lombikprogram előtt ki kell pihennem a hormonkezeléseket és fel kell töltődnöm újra :-)
  Lányok! Kitartást, erőt, jó egészséget és legfőképp gyönyörű és egészséges babát kívánok Nektek!

 33. Vica!
  Nagyon köszi a választ, mindent értek, ami írtál, hiszen átéltem nem egyszer én is. Még a korunk is stimmel :)

  A többieknek is köszönöm a ++ válaszokat, Belőletek (is) merítek erőt! :)
  Nem adom fel, megyek tovább az utamon/utunkon.

 34. Évi!
  Mi is “rosszalkodunk” most,szauna,gyógyvíz :D Mindent amit nem szabad! A pszichológus nekem nem segített,mivel azt magyarázta belém, hogy nem lehetek jól és még sok idő még jól leszek…és nélküle is jól vagyok!!!!!
  Furcsa,hogy még nem próbálkoztok egy éve és 3 inszemen vagytok túl?!
  Lehet csak azért nem volt nekünk, mert én is reménykedem a természetes megtermékenyüléshez..
  De ilyen “hamar” nem szoktak csinálni.

 35. Timi!
  Én is meglepődtem azon amit Évi írt, mert nekem a nőgyógyászom meg a Kaális dokink is azt mondta, hogy rendszeres szexuális élet mellett 2 év az az idő, ami előtt nem “kell” beavatkozni a természet rendjébe, nem számít meddőnek egy pár. (persze lehet kivétel, valamilyen betegség esetén)
  Sokáig reménykedtem én is a természetes megtermékenyülésben, de lassan beletörődöm abba, h beültetés lesz…és majd a 2.baba simán összejön :)) Úgyhogy lelkileg készülök a lombikra, ha ez a módja annak hogy megszülessen a gyerekünk,állok elébe és csak pozitívan fogok hozzáállni :)

  Ha valakinek esetleg szüksége lenne Merional injekcióra, nekünk van a hűtőben 5 dobozzal, febr-márciuban jó, mi nem tudjuk most felhasználni, de odaadom ingyen annak akinek kell (7-8 ezer ft patikában)

 36. Szia Timi és Vica!

  Mivel 34 éves vagyok, ezért fél év próbálkozás után kivizsgáltattuk magunkat, mert azt gondoltam, hogy emellett nyugodtan mehet a természetes megtermékenyülés, nyilván senki nem tudta ellenőrizni, hogy mióta vagyunk rajta az ügyön :-)
  Azonban kimutattak nálam egy immunológiai problémát, miszerint a hímivarsejtek nem jutnak el a célig, mert “kinyírom” őket.
  Azt mondták, hogy erre az inszemi a legjobb megoldás, nosza elmentünk egy magánklinikára, ahol 3 hónap alatt 3 inszemin átestünk. A stimulálások eltérő mértékűek voltak, de sajnos eredmény nélkül.
  Ezen az időszakon vagyok most túl, ami elhihetitek, hogy nem volt könnyű.
  De elég a sirámból!
  Ma masszázson voltam, ami remekül kikapcsolt :-)
  Legyen szép estétek!

 37. Timi!
  Én úgy tudom, hogy ezt aktus után x idővel vizsgálják, meg talán kenetet is vesznek, ebből kiderül.

  Évi, átjárhatósági vizsgálatod is volt?

 38. Igaza van Zsu-nak, késő este szeretkezni kellett, utána pedig megnézték egy speciális kenetvétellel, hogy mi maradt bennem a hímivarsejtekből. Ők ott voltak a méhemben, csak sajnos nem mozogtak…
  igen, volt átjárhatóságim, mert anélkül az inszemit meg sem csinálják.
  Egyébként a hormonjaim és a testi működésem, szerveim mind rendben vannak.
  Ezért gondoltam, hogy az inszemi egy sikeres dolog lesz.

  Egy biztos, hogy az embernek olyan nőgyógyász kell ilyen esetekben, aki eligazít abban, hogy az esetünkben milyen vizsgálatok visznek előre, hogy a MIÉRT-re választ kapjunk.
  Sokszor lassításra ösztönzött a környezetem, és az egészségügyben általában ráérnek az ember ember problémájával foglalkozni.
  De semmiképp ne felejtsétek el, hogy ez a Ti időtök, a Ti biológiai órátok, a Ti érzésetek és a Ti születendő gyermeketek, amit senki más nem tud úgy megérteni és átélni, mint Ti magatok.

  Szép estét!
  É.

 39. Az én történetem a következő. 42 évesen, egy válással a hátam mögött, már teljesen lemondtam arról hogy valaha is anya leszek.
  Ekkor a sors összehozott gyerekkori szerelmemmel és összeházasodtunk. A párom azt mondta, Ő bizony nem adja fel. Négy hónap próbálkozás után csoda történt, várandós lettem. Majd 2011. 02. 20-án megszületett Marianna nevű kislányom, kék szemű, gyönyörű, egészséges csöppségként.
  Ez a történet is bizonyítja, soha nem szabad feladni.
  Szeretnénk egy kistestvért is.
  Remélem tudtam adni egy kis erőt és reményt!!!
  Jó egészséget kívánok!!

 40. Jajjj tudom melyik ez a vizsgálat!
  Nekem akarnak átjárhatóságit,de nem akarom…
  MA!! Én is 02.20-án születtem :)

 41. M.a.! Gratulálok! igen nagyon jó hallani a pozitív sztorikat!
  köszi, hogy megosztottad velünk!!!
  Nektek is jó egészséget és sok boldogságot kívánok!

  Timi,
  akkor mindjárt itt a szülinapod :-)
  én az ultrahangos verziót választottam és szinte meg sem éreztem :-)
  HYCOSY-nak hívják és a versys klinikán csináltattam, a honlapon megtalálod az árát.
  A vizsgálatok hidd el, segítik a tisztánlátást, szóval csak hajrá előre!
  É.

 42. Igen,nemsokára lesz a 28. szülinapom :)))
  Én nem akarok most semmi beavatkozást…fájdogál a hasam,remélem terhes vagypokkkkkkkk !!!!!! :)

 43. Szia Reni, szuper hírek ezek,hogy jól vagy, nagyon örülök!
  Mi a követező lépés nálatok, mit mondott a doki?
  Nagyon fitt kismama leszel, fontos a torna,jó táplálkozás,én is most érzem magamon,hogy jó lett volna még többet tornázni. 8 kg-ot fogytam a terhességem előtt,sokat úsztam és literszámra ittam a zöld teát. Egy érdekes statisztikai adat nálam és baráti körömben,hogy mindenki akkor esett teherbe,amikor elment egy pár napra pihenni,elszakadva a hétköznapokból,persze a megfelelő ciklusban:) maximális nyugalom,környezetváltozás,vörös bor..
  A 8kg-ból 7 jött vissza most,hogy a 25. hétben vagyok 32 évesen.
  Ugyan csak 6hónap kellett a fogantatáshoz,de abban a fél évben csak görcsösen akartuk a gyereket és vissza gondolva gondolati és lelki szinten érzem,hogy miért nem jött össze. A természetes elengedés nem megtanulható sajnos,csak akkor jön,mint más is,amikor nem számítász rá,bolond egy világ..
  A hit mindennél fontosabb.
  Őszintén kívánom, hogy mielőbb a szived alatt növekedjen a kis új lélek benned és mindenkinek,aki ezt olvassa.
  Az összetartás fenomelális ezen az oldalon, soha nem szabad feladni, sikerülni fog és kész.

 44. Sziasztok,

  Nálunk sem ment minden simán, mint ahogy kiderült aztán férfi oldalon volt a hiba. Inkább azt szeretném elmesélni, hogy hogyan adtuk fel. A szokásos könnyű módszerrel kezdték: peteérés serkentő + időzített együttlét. Az első hónap nem sikerült, a másodikat kihagytuk és a harmadiknál az együttlétet követő héten minden nap hastáncgyakorlatokat végeztem. Ha lassúak a katonák, hát felrázom. Közben estéket beszéltünk át, hogy mi lesz akkor ha soha nem jön össze. Volt sírás, egymásnak esés, míg végül rájöttem, h hosszú hónapok óta csak ezzel foglalkozom. Úgy éreztem elég és ez volt az utolsó hónap, h ezzel foglalkozom. Onnan kezdve nem néztem babaváró meg babás fórumot, elkezdtem nyelvet tanulni, hastánc stb. Kitöltöttem az egész napomat. A soron következő mensi előtt nem jelentkezett a szokásos pecsételő vérzés, de ezt annak tudtam be, h peteérés serkentőt kaptam. Aztán kb. 5 hetes lehetett mikor csináltam egy tesztet ami szinte azonnal + lett. Nagyából 7-8 hetes lehetett mikor jelentkeztem a nőgyógyásznál, mert nem akartam elhinni, h tényleg igaz. Most már lassan 2 éves a kisfiam, de néha benézek a fórumra, mert nagyon drukkolok nektek.

 45. Köszönöm szépen, jól vagyok!
  Egyenlőre várunk, március közepén telik le a 3 hónap, akkor kell menni újra vérvételre, meglátjuk mit változtattak a bogyók. Aztán majd látjuk, hogyan tovább…

 46. Sziasztok Lányok!
  Nekem is van egy jó hírem, úgy néz ki hogy sikerült a babó. Már lassan 5 éve próbálkoztunk. Azt mondta a Meddőségin az orvos, hogy 39 évesen öreg vagyok, és hogy petefészek kimerülésem van. Ennnyit erről, már 6 hetes kismama vagyok. Remélem minden rendben lesz. Két hét múlva megyek uh-ra megint hogy van – e szívhang . Mert még 5 hetesen csak petezsák volt, nagyon izgulok. Két éve el kellett vetetni ugyanekkor mert nem volt szívhang ,se embrió. Nagyon félek, és várom hogy leteljen a 2 hét. Akkor már jobban merek örülni.
  Én is egy példa vagyok ,hogy nem szabad feladni. Szegény párom fürjtojáson, alovera levelen zelleren és a legjobb barnasörön élt. Lehet ,hogy ennek lett meg a hatása, mert kapot egy gyógyszert amitől lelassultak a kiskatonák. El sem hiszem ,hogy ez megtörtént ennyi várakozás után. Mindenkinek kívánok sok sikert ,és vigyázzatok magatokra. Puszilok mindenkit , és KITARTÁS

 47. Sziasztok!
  Én megint magam alatt vagyok :(
  Hát mi 8-9 éve próbálkozunk (én 33, a párom 29). Tücsköt-bogarat beszedtünk már, tényleg mindennel próbálkoztunk (kivéve az inszem). Sajna az nekünk most sokba kerül :(
  Tegnap megint elmentem a nőgyógyászhoz :((
  Jóformán meg se vizsgált egyből meddőségibe küldött :(( Pedig kértem hogy vizsgáljon meg, mert a Bromo és Clostyl mellékhatásaként a tej el kezdett termelődni, a bal mellemből jött is magától, de a jobb oldaliból nem, duplájára duzzadt, végül a tej betokosodott, és a végén sajna megműtöttek, kivágták. Ennek már 1 éve, de nekem most kezdett el fájdogálni megint, és már paranoiásan is érzek ott valamit. Meg se nézte…
  Kérdeztem tőle, hogy nincs más gyógyszer ezek (Bromo/Clostyl) helyett??? hát ha lenne is nem kaptam semmit :(( Pedig szeptember óta megint nem jött meg :(( Ezzel se foglalkozott.

  Tudom hogy váltanom kellene dokit, de higgyétek el itt a környéken már szinte az összest végigjártam, ennél azért maradtam,mert elsőként azt mondta hogy nem ír fel semmit míg egy vérkép-vizelet labort nem csinálunk. NA VÉGRE!!! – gondoltam akkor, végre egy doki aki nem ír fel csak úgy látatlanba gyógyszereket…De sajna nála eddig tart a dolog, ha bonyolult a páciens, leveszi róla kezét,csak az alap dolgokat látja el, pedig osztályvezető főorvos :P

  Na aztán este volt egy tartalmas beszélgetésem a párommal, muszáj volt. El kellett mondanom hogy gondolkozzon el, hogy együtt – de gyerek nélkül, vagy vége, és elengedem, hogy mástól legyen gyereke. ENGEM választott :) és ez megnyugtató.

  Másoknak KITARTÁST, én már feladtam…(volt 2 vetélésem, 1 méhen kívülim) lehet hogy gyáva vagyok, de lelkileg ez már sok nekem (és ráadásul sok minden összegyűlt most a fejünk felett)

 48. Szepike!
  Meddőségi szakembert keress fel, egy sima nőgyógyász nem fog tudni segíteni!
  Sikerülni fog, meglátod!!!

 49. Én éppen ma egy éve teszteltem pozitívat… és április 3-án volt a missed ab. műtétem. Én voltam az oka, bármi volt is az ok. Soroljam? Az első perctől fogva féltem attól, hogy valami nem lesz rendben. Nem készültem IGAZÁN a babára, pedig én nagyon tervezgetős vagyok, és akkor érzem magam biztonságban, ha mindent megteszek, ami tőlem telik. Nos, ez nem így történt, nem szedtem előtte folsavat, nem rendeztem az egészségi állapotomat, túlsúlyom volt, és mint utóbb kiderült kezdődő/enyhe inzulinrezisztenciám, magas vércukrom. Kifejezetten rosszul táplálkoztam – így utólag felismerve a tényt, nem voltam sem testileg, sem lelkileg jó kondiban, vagy felkészülve egy gyermekre. Emellett hagytam, hogy a stressz eluralkodjon rajtam, munkahelyi és a babáért való aggódásból következő egyaránt. Kiderült, hogy nagyon alacsony a progeszteron szintem, ezért szinte biztosra is vettem, hogy el fog menni a baba. Anyagiag is mélyponton voltunk – na, ez azóta sem sokat változott -, ezért megijedtem, és átsuhant az agyamon, hogy talán mégsem kéne jönnie…. bűn volt. Ezt legközelebb nem akarom elkövetni.

  Azóta annyi változott, hogy komolyan megváltoztattam az életmódomat, leadtam 18 kilót, nem fogyasztok fehér lisztet és cukrot, a laborértékeim ebben a tekintetben jók – noha más problémáim még mindig akadnak. Kb. ennyi idő kellett ahhoz, hogy lelkileg megerősödjek, ezért jövő héten pénteken keresem fel a nőgyógyászomat, hogy akkor most beszéljünk a családtervezésről, és nézzünk meg mindent, és ha kell, hozzunk helyre, amit csak lehetséges, mielőtt nyáron újra elkezdünk próbálkozni. Nagyon bízom benne, hogy ez év őszén – télén sikerüé teherbe esnem, de bárhogy alakul is, minden sikertelen hónapot meg fogok próbálni arra felhasználni, hogy még jobban felkészítsem magam a kisbaba fogadására.
  És azt hiszem, a legnagyobb feladat az, hogy lélekben akkor is kerek egséznek érezzem-tartsam magam, ha nem sikerül. Ne törjön le, ÉLJEK, csupa nagybetűvel, és ha ajándékként megkapjuk a kisgyermeket, tudjak háát adni érte a legkisebb fenntartások nélkül.

  Szóval bár nehéz volt a tavalyi sikertelenség, úgy érzem, nagyon sokat tanultam belőle, és ki tudja, talán ez kellett ahhoz, hogy elszánjam magam a változtatásra.

  Mindenkinek azt kívánom, hogy teljesüljön a vágya, és szülessenek meg a következő években a kisbabák!!!!

 50. Szepike!

  Ahogy Reni is írta, a sima nődoki nem fog segíteni, a meddőség külön szakterület. Nem vagy pco-s? Azért kérdezem, mert írod, hogy hónapok óta nem jött meg. Clostit milyen vizsgálat alapján írtak fel neked? Azt tudod, hogy átjárható vagy-e?

  Elvira, drukkolok!

 51. Kedves Zsu!
  Szerintem dehogynem – nagyon is. Minden lehető tünet meglelhető rajtam :( De hiába emlitettem a dokinak. Kérdeztem is tőle hogy a Brimo v. Clostylon kívül nincs már gyógyszer?? Mert az unokatesómnak is hasonló tünete volt mint nekem és ő az Utrot kapta és most spontán ikerekkel állapotos:)
  Closytillt az alacsony progreszteron miatt kaptam, aztán azt helyére rázódott, de ekkor meg a prolaktin ment le, arra kaptam a Bromot, ekkor már a tesztoszteronon is az egekbe járt :( És ezekkel a bogyókkal “játszottunk”. Mire a fent említett műtét el nem jött :( Ekkor állított le vele, holott , már előtte szóltam hogy egyiket se bírom, mert folyton hánytam és rosszul lettem. De úgy voltam vele a cél érdekében mindent elviselek…
  Az átjárhatóságot is kértem a vetélés miatt is, de mindig csak UH-zott :(
  Így visszagondolva már rég ott kellett volna hagyni a dokit, de mindig azt mondta “na most ennek már tuti segítenie kell… “és ez ment az évek alatt, én meg bíztam, bizakodtam…

  De ez a sok hormonbogyó az évek alatt a májamat is kikezdte :( most azzal járok kezelésre :(

  Igen, még annyira 100%-ban nem adtam fel, még 1 utolsó esélyként meglátogatom Surányi dokit (ő endokrinológus is)

 52. Kedves Szepike! Néztek nálad cukor terheléses vizsgálatot?? Nem vagy IR-es? Nem vagy kövér? A pajzsmirigyed rendben van?? Ezek nagyon fontos kérdések, ezt csak endokrinológus tudja megállapítani!!
  A hormonkezelések semmit sem érnek addig, amíg az ALAP probléma nincs megszüntetve.
  Még az is lehet, hogy az alapprobléma megszűnésével hormonokra sem lesz szükség!
  Ugyanis, ha nincs mensi, akkor az lehet PCOS, ami összefügg az IR-el, és a pajzsmiriggyel….:((

 53. Szia Reni!
  Majd írd meg,hogy mi volt a vérvételen,nemsokára aktuális lesz,nem?

 54. Március 22-én megyek vissza a dokihoz, és előtte megyek vérvételre. :)

 55. Sziasztok! Szeretnék reményt adni a 40 felettieknek. Nekem egy petefészkem működik így sikerült a második lombik, 40 évesen. Az első lombik után az orvosom közölte, hogy még egyet megpróbálhatunk de nem sok esélyem van, keressek petesejt donort, ha gyereket akarok. Ekkor elhatároztam, hogy nem adom fel, és mindent megpróbálok. Jártam AVIVA tornára, szedtem Fibroverát, méhpempőt, jártam Papimi kezelésre, szedtem NES cseppeket, így mentünk neki a második lombiknak, ami sikeres volt. Egy csodás tehesség után megszületett a kisfiam aki most 7 hónapos. Most készülünk a kistestvérre.

 56. Hát sajna megint nem jött össze, két éve ugyanígy jártam. Sikerült a babó, de csak a petezsák fejlődött 15 mm-esre. Se szívhang, se embrió. Az orvos szerint az is lehet a baj, hogy már 39 éves vagyok. Nem nagyon tudták az okát, csak hogy előfordúl . Csak az a borzasztó ,hogy már 4 éve próbálkozunk, és ilyen 2 szer is sikerült, igaz 2 évente. Nem tudom hogyan tovább. Lehet,hogy fel kéne adnom. Szörnyú volt a műtét, csak sírtam mint egy nemnormális. Az ébredést az ellenségemnek sem kívánom. Nem tudom kibírnék e még egy ilyet, azért is nem tudom próbálkozzunk-e még. Vagy ennyi, vége. Csak az a borzasztó, hogy a korházban a várandós anyukák között minden második ennyi idős volt.

 57. Kedves Elvira! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült :(. Szomorú lettem én is… Nekem is egyszer már volt ilyen.
  De hallottam erről, hogy akinek volt ilyen attól utána még sikerült a terhesség.
  Biztos vagyok benne, hogy össze szeded magad, és továbbra is akarni fogsz babát.
  Esetleg próbálj meg olyan kezelést amin még nem voltál, ha lesz erőd. IR és társain voltál már?

 58. Jaj, láttam más oldalon, hogy sok mindenen túl vagy már, és a cukrod is kezelték/kezelik. Remélem lesz erőd folytatni!

 59. Megmondanád ,hogy mi az az IR és társai. Hátha segít.A doki szerint mindenkinek máshogy öregszik a szervezete, és hogy el kéne gondolkodni azon hogy leteszek a gyerekvállalásról. Csak nagyon nehéz , mert látom a velem egykorú anyukákat , első gyerek . Nekik miért sikerü, nekem miért nem? Semmilyen vizságlatot nem csináltak ,hogy kiderítség miért történik ez.

 60. Inzulin rezisztencia és pajzsmirigy
  Ezekre gondoltam, ezek szerint ezzel még nem kezeltek?
  Igen rengetegen szülnek 35 felett, például az ismert személyek közül most Gryllus Dorka terhes első babájával, ő 39 éves. És hát mi is itt vagyunk, akik ezt az oldalt olvassák sokan… És nem utolsó sorban én is :).
  Olyan dokihoz fordulj aki segíteni akar, nem pedig lebeszélni…

 61. Keress fel egy endokrinológust, vagy magánrendelésen vagy egy háziorvosi beutalóval.

 62. Sziasztok :)
  Sajnos ismét megjött (27X) és még mostanában rosszúl is vagyok :S
  Meg kell csináltatnom a hsg-t,hétfőn megyek hematológia,utána akarok egyeztetni mikor csinálják meg. Napok óta csak sírok, marjuk egymást a férjemmel..megint besokaltam ..

 63. Április 10-én lesz az átjárhatósági fél 2-kor :) Már nagyon várom,remélem ez segít!

 64. Sziasztok.Annyit kerestem és megtaláltam ezt az oldalt.2010 elején már jártam “nálatok” és nagyon sok segítséget kaptam…elolvastam mindent.Készulodtem az elso beultetésre és reménykedtem,hogy 6 év után sikerul.Sikerult.Méghozzá dulplán.Igaz,hogy lányaim koraszulottek lettek – 26.héten szulettek,de hál isten mindketto egészséges – ma már 21 hónapos Nagylányok.Szerettem volna tudni,hogy ki hogy áll-nemcsak lelkileg,hanem gyerkocileg is…ugyhogy most olvaslak.Mindenkit szeretnék biztatni,hogy soha nem szabad feladni.Megjártuk a poklot a szulés után és az elso másfél évben (elotte a sok évet már nem is veszem figyelembe),de megérte.Végigcsinálnám akárhányszor…kívánom mindanyiotoknak,hogy átéljétek a másállapot csodáját és nagyon sok turelmet,kitartást,pozitivizmust.Egyszer csak sikerul.Udvozlettel.

 65. Gratulálok Judit!!!:))) Nekem 3-án volt az inszem,17-én várom az eredményt :))

 66. Gratulálok a babucikhoz!!!!!!
  Örülök hogy megtaláltál minket! :)

 67. Timi..sok sikert kívánok.Még hozzá szeretném tenni,unokatestvérem Olaszországban él.Februárban volt inszemen,nem sikerult neki.Mivel ott valami hormonokat is szúrtak,gondolom a szervezeteben maradtak,mert tegnap írt,hogy a második honapban van ikrekkel….nektek is ilyen véget kívánok…sok sikert.

 68. Renáta,mikor nekem kellett segítség,itt voltatotk – nagyon hasznos ez az oldal és átéltem veled is a pozitív tesztet (ami szintén kb.abban az idoben volt,ha jol emlékszem)..meg ami utána jott…biztos,hogy egyszer sikerulni fog..nagyon-nagyon sok siekert neked is és mindenkinek,aki idelátogat:-)

 69. Sajnos nem sikerűlt :( Most cisztám van ezért fogamzásgátlót kell szednem egy hónapig…nagyon megviselt, hogy megint ennyi időt kell várni,de igazából már legszivesebben nem is foglalkoznék ezzel a dologgal:(((((( Elegem van!!!!Nem biztos,hogy csinálok mégegy inszemet..

 70. Sajnálom!! Pihentessétek a dolgot.
  Inzulinodat nézték már? És a pajzsmirigyed? Ott is lehet gond. Nálam is ott van a baj…

 71. Sziasztok!
  Már rég jártam az oldalon, valahogy jobb a lelkemnek, ha nem nézegetek, olvasgatok babás témákat…
  Mi 4,5éve próbálkozunk,akkor voltam 27 és azt gondoltam 30éves koromra rég anyuka leszek, mekkorát tévedtem…Persze körülöttünk mindenkinek lett gyereke, sőt vagy már úton van vagy tervben a második.Már “hidegen hagy”, hogy megint jön egy újabb baba valakihez a környezetünkben. Ezalatt az idő alatt sok mindent megéltünk, vicces pillanatokat is és mélypontokat is.
  3éve diagnosztizálták először az endometriózist, volt 2 laparoszkópiám 2 inszem, ahogy olvasgattam, sokan hasonló utat járunk végig:term.gyógyász, diéták, gyógyteák, kineziológia, akupunktúra, homeopátia, hogy csak párat soroljak azok közül, ahol mi is jártunk.
  Mindenhol a lombikot ajánlják, amitől eléggé félek, bár a mostani kezelés sem visel meg (Gnrh analóg injekciót kapok az endometriózisra).
  Rövid időn belül döntenem kell, hogy lombik vagy inszem. Szerintetek kell ennyire félni attól a lombiktól?Ha valakinek van tapasztalata szívesen olvasnám!:)
  Mindenkinek sikeres babaprojektet Kívánok!:) Viki

 72. Pajzsmirigyem rendben,az 120 perces inzulinom “kicsit magas”.5 orvosnál voltam és 5 azt mondta nem kell vele foglalkozni…nem eszem fehér lisztet és cukrot.
  Nekünk is lombikot ajánlottak a 3. sikertelen inszem után..teljesen kiborúltam,majd megérdeklődtem hogy mennek a dolgok. Miskolcon lakunk,itt ugye sikertelen volt a próbálkozás,Debrecenbe januárra van időpont,így Tapolcára akartunk menni.Több próbálkozás volt,hogy bejelentkezzek,de akadályokba ütköztem..most Aroma-Soma terápiát csinálok,kineziológus,vitaminok,mozogni képtelen vagyok :((( Pedig nagyon jó lenne,de nehezen viselem hogy jön az ősz.Ma eldöntöttem,hogy holnap ismét próbálkozom :)
  Ez a lelki hullámvasút ááááááááááá…….
  Sok sikert Nektek!!!!

 73. Köszönjük, és neked is sok sikert! Egyszer vége lesz a hullámvasútnak, és leszállhatsz róla!

 74. Én nagyon boldogan kezdem az új évet,iker babákat várok:-):-):-) Sikeres első lombik után:-) Ma vagyok hat hetes,minden rendben van. Nektek is sikeres új évet kívánok,és soha nem adjátok fel!!!! A lombik baba nem szégyen,ugyanolyan gyerek! Vágjatok bele,annyi kínlódás után felüdülés a napi szuri,az altatás :) És egy recept van,biztosnak kell lenni abban hogy sikerül! Ajánlom nektek Tapolcát,kedvesek és hozzá értő mindenki.

 75. Kedves Rita!

  Évek óta próbálkozunk mi is azzal, hogy szülők lehessünk. Ma épp eltört a mécses…de amint elolvastam az első pár mondatodat….olyan szép érzés fogott el, mint még soha!
  Köszönöm, hogy ezt leírtad! Már a falamon van kitéve!!!
  Gratuálok a babákhoz!

  Üdvözlettel:
  Janka

 76. Sziasztok!
  Nem tudom van e még itt valaki, én most találtam rátok. Olvasgatom a sok “régi” kommentet, és közben bőgök.. Mi még csak 4 hónapja próbálkozunk, a páromnak már van 2 tizenéves fia, ezért nagyon szeretnénk egy kislányt.. vagy kisfiút. tök mindegy :) de nem akar összejönni, és hiába mondják hogy még ne keseredjek el, én most eléggé mélyponton vagyok. ebben a hónapban az összes tünetet produkáltam, és annyira úgy is éreztem hogy most sikerült, így amikor tegnap egy nap késéssel és hatalmas görcsökkel (sosem szokott késni, és még életemben nem görcsöltem!!) megjött, teljesen dugámba dőltem :( iszom a cickafark teát, érzem a peteérést, lelkesek vagyunk, de úgy látszik ez nem elég :(

Hozzászólások küldése lezárva

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás