E-mail

info@teherbeeses.hu

A történet:

Március 29-én hétfőn ultrahangon üres petezsák látszódott. Csütörtökön mentem vissza újra megnézni, de sajnos akkor is csak üres petezsákot láttunk. A korábban látott szikhólyag valószínű felszívódott. Az embriónak már 1 és 2 cm között kellett volna ekkor lennie. A petezsák nőtt, mert a 7.héten 24mm volt, a kórházban pedig már 40 mm. Vérzés egy csepp sem volt egész végig, és hasgörcs sem.Szóval a csütörtöki vizsgálat után még pénteken bementem a kórházba, ahol missed ab műtétem volt. Eléggé féltem, mivel soha nem volt még ezelőtt műtétem. De aztán nem is volt olyan vészes, egyedül a tágító felhelyezése volt rossz és kicsit fájdalmas, a műtét maga viszont  – mivel altatásban zajlik – , nem jár fájdalommal. Másnap szombat reggel jöhettem haza.

Nyugodjatok meg! Jól vagyok, semmi baj! Tulajdonképpen csak az a 3 nap volt nehéz, ami eltelt a két ultrahang között, és közvetlen a rossz hír meghallása után éreztem “rosszul” magam. A kórházban már egész megnyugodtam, mivel ott beszélgethettem hozzám hasonló helyzetben lévő csajokkal. Igaz már mindegyiknek volt gyereke, és úgy került ebbe a helyzetbe, de akkor is megnyugtató volt hogy sokmindenkivel előfordul hasonló szituáció, vagyis hogy üres a petezsák. Semmi gond, legközelebb már egészséges bébi fog születni.

Azóta is jól érzem magam, teljesen optimista vagyok. Ezt nagy mértékben köszönhetem Anikónak, akiről már korábban írtam. Megszabadított mindenféle negatív energiától és felszabadította a gondolkodásomat, illetve a lelkemet.

Tele vagyok tervekkel, miket szeretnék véghez vinni, kisebbek és nagyobbak vannak köztük.

3 hónap szünet után újra lehet bébit nemzeni :). Közben pedig elmegyünk egy genetikai vizsgálatra Szegedre. 35 év felett ez már ajánlott.

Mégegyszer: köszönöm szépen jól vagyok! Nehogy elkezdjetek sajnálni! :)

Szeretném kérdezni tőletek, hogy kíváncsiak vagytok-e a missed ab műtét részleteire? Ha igen akkor leírom részletesen ismertető jelleggel, de ha nem akkor nem szomorítalak titeket feleslegesen. Bár mondom nem vészes, inkább sok mindenkinek lelkileg nehéz ezt elviselni. (Ez nem én vagyok.)  Hipp-hopp és túl voltam rajta. :)

Ajánlott cikkek

40 Hozzászólás

 1. Szia Mindenkinek!
  “Csak” fél éve próbálkozunk, de a korom miatt sietnék, talán ezért sem akar egyszerűen összejönni. :( Ma megnéztem egy februári műsort a duna tv-n, amiben erről a babaváró teacsomagról volt szó. http://gyorgytea.hu/gyorgytea-hu.php?id=15&oldal=babavaro-tearendszer
  Kicsit még hezitálok, de úgy gondolom, megcsinálom, hátha…
  Esetleg használta már valaki, mik a tapasztalatok?

 2. Én eddig csak a fagyöngytinktúrát használtam belőle. Most viszont ki fogom próbálni az egész csomagot. Én már korábban megvettem.Szerintem nem árt, kitisztít és közben segíti a peteérést. Legjobb ha a férfi is végigcsinálja.

 3. Nagyon elszomorodtam miatta :(
  Bíztam benne, hogy sikerült, egyébként is rossz a hangulatom, mert holnap megyünk a spermavizsgálat eredménye miatt.
  Úgyhogy most sírok.

 4. Én megkönnyeztem az írásodat. :(
  Csodálom a hozzáállásodat, én nem viselném ilyen könnyen. De így a jobb, a kesergéstől nem lesz jobb!
  Továbbra is sok erőt és kitartást kívánok neked!

 5. fel a fejjel lesz ez jobb is !!!! – no de en bizok a Te obtimizmusodba.
  … hat most en sem tudom eppen hanyadan allok… 3 napja kesi a mensi, ma reggel voltam betaHCG-n … negativ lett, de semmi jele a mensinek sem de azoknak a bizonyos terhessegi jeleknek sem…. a testhomersekletem 36.9 -36.7 … mar en sem ertem mi tortenik…
  … eddig ilyan nagy mensi tolodas soha nem volt … max egy nap….
  … na de varok hetfoig es megyek dokihoz… mert itt vmi nem OK.
  … a legszornyubb ez a bizonytalansag…. mar nem is tudom mire gondoljak. …. adjatok tanacsot…. koszi

 6. Valahogy én ilyen vagyok. Csak egyszer voltam nagyon mély ponton, akkor fordultam Anikóhoz segítségért. Mindig nagyon gyorsan talpra tudok állni a bajból és újrakezdeni. A nevemnek is, a Renátának a jelentése is újjászületés. Mindenben a pozitívat kell meglátni, én például ebből a sikertelen terhességből azt szűrtem le, hogy sokmindenkinek előfordul a teherbeesése kapcsán hasonló eset, ezen túl vagyok és a szervezet állítólag emlékszik az előző terhességre, ami felkészítette a méhet a baba befogadására. Úgyhogy legközelebb már könyebb dolga lesz a méhnek. :)

 7. Én is így jártam, csak nekem nem volt szükség műtétre.A petezsákot láttuk, a hcg-m magas volt…aztán…most készülünk a következő lombikra…remélem ezúttal minden jól megy majd! Neked is ezt kívánom!

 8. Kedves Mufurc.
  A barátnőm is ebben a cipőben járt mint te.
  4 napot késett neki de semmi jele sem volt a terhességnek.
  Három teszten is túlvolt,de mind a három negatívat mutatott.
  Elment orvoshoz és kiderült hogy terhes.
  Remélem neketek is össszejön.
  Üdv.

 9. Szia!

  Nekem is volt két vetélésem, a 2. esetben a diagnózis üres petezsák volt.
  Ilyen előzmények után most vagyok 20 hetes.
  Ha nekem sikerült, nektek is fog!
  pedig én már nagyon el voltam keseredve.
  Mindenkinek kívánok hasonló sikeres terhességet!

 10. Sziasztok! Szerintem sem szabad elkeseredned! Ha már egyszer sikerült biztosan fog máskor is! Addig is köszönjük a segítséged és sok embernek adsz példát!

 11. Kedves Andi….
  … “a profeta szoljon belolled” … hatha igazad lenne… koszi a valasz.

 12. Mufurc: már az elmaradt menstruáció előtt a szokásosnál magasabb hőmérsékletet, borzongást éreztem (nem hőmérőztem, ez anélkül is nyilvánvaló volt) és végül terhes lettem. Semmi más tünet nincs, azóta sem, de ez megmaradt. A HCG tesztek nagyon halvány képet mutattak a kimaradáskor és később is. Az 5-6 hét határán az UH szerint időarányosan normális a kép. Szerintem gondolj terhességre, talán úgy nem idegeskedsz addig is… ;)

 13. Hát én ezt nem gondoltam volna, nagyon meglepődtem mikor elkezdtem olvasni a leveled. Úgy örültem, hogy sikerült! Most pedig nagyon sajnálom, hogy ez történt. Csodállak, hogy ilyen jól kezeled!
  Engem érdekelne a műtét részletesen is.

 14. Tavaly, márc. 29-én(!) kezdtem el vérezni a 6. héten. Akkor még volt szívdobogás. 4 nappal később már nem, missed ab műtét. 3 ciklust vártam ki, júl-ban elsőre megfogant. A szervezet tényleg emlékszik és könnyebb!!! Ma vagyok 40+0… holnap derül ki, várunk-e még vagy megindítják.
  Nagyon szorítok, hogy minél hamarabb sikerüljön!!!!! Nálam a barátcserje-kapszula vált be.
  Sok szeretettel kívánok sok-sok erőt és optimizmust.

 15. szia Nem tudom honnan meritesz ennyi erőt,de nagyon csodállak érte!köszönöm,hogy megosztod velünk!ERŐT ADVA EZZEL A KITARTÁSHOZ KÖSZÖNÖM!!!

 16. Úgy érzem, neked sikerülni fog. Én se tudok elkeseredni, pedig egyelőre esélyem sincs babára, de majd eljön az ideje. Olyan jó, hogy valaki nem siránkozik, pedig lenne rá oka, hanem optimista. Minden hősnő megszenvedi a sikert, de végig kitart. És jön a happy end!

 17. Kedves Mindenki!

  Kívánom, h. hamarosan mindannyiunk átélhesse a csodát újra, v. először.
  Mi tegnap voltunk spermakukkon, és nagyon jók lettek az eredmények. A következő a HSG. Mivel volt már, így tudom, h. mire számítsak.
  Úgyhogy HAJRÁ LÁNYOK, FIÚK.

 18. már tegnap olvastalak, de nem írtam, mert könnyeztem és azt írtad ne sajnáljunk. ma írok mert jó olvasni, hogy rendben vagy teljesen.
  sokszor ám csak azért olvaslak, hogy erőt merítsek. nem csak baba ügyben, hanem a mindennapokra. minden jót kívánok.

 19. Amikor olvastam a leveledet,azt hittem,rosszul látok.Te és Anikó voltatok az utolsó reményem.A remény hal meg utoljára.Anikóhoz ápr.16-án megyek,aztán majd meglátjuk mi lesz.Azért vigyázz magadra!

 20. SZIA KEDVES!NAGYON SAJNÁLOM,HOGY EZ TÖRTÉNT!ÉN IS KICSIT ELKENÖDTEM,MERT REMÉNYKEDTEM HOGY TALÁN MOST TERHES LESZEK!DE MEGJÖTT!DE OPTIMIZMUSOD PÉLDA MUTATÓ!SZERETNÉM HA BESZÁMOLNÁL NEKEM MINDENRŐL,MÉG EGY PLUSZ KÉRÉSEM IS LENNE HOGY MIÓTA IS PROBÁLKOZTOK?MÁRMINT HÁNY ÉVES VOLTÁL,MILYEN VIZSGÁLATOKON KELL RÉSZ VENNI,HA NEM JÖN ÖSSZE?MENNYI IDŐ UTÁN KELL KIVIZSGÁLTATNI MAGUNKAT?VÁROM VÁLASZOD KÖSZI!SZÉP NAPOT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET!

 21. Andi2!
  Hogy ez a baba elment, attól még mindig azt gondolom, hogy Anikónak nagy szerepe volt, már abban is hogy létrjött egyáltalán a terhesség. A szervezetem nem volt felkészülve. Legközelebb már ez is rendben lesz. :)
  Csak úgy magától még ez sem sikerült volna és akkor most lombik kezelésen vettem volna részt. De azért mégiscsak jobb lenne egy természetes úton fogant baba :).

 22. Sziasztok.Remélem jó helyre írom levelem.Az Én történetem röviden:most lesz három hete,hogy elvesztettem a babámat 14 hetesen.Nyitott volt szegénynek a hasfala,így meg kellett szakítani a terhességet,amit nagyon jól viseltem.Mikor közölte velünk az orvos azt hittem ennél rosszabb nincs.Most az vigasztal,hogy korán észrevették,és talán már három hónap után újra próbálkozhatunk.mivel most csak ez tartja bennem a lelket.Állandóan azt kérdem magamtól-mit csináltam rosszul?

 23. Sajnálom ami veled történt,de irigyellek azért amiért ilyen pozitívan állsz hozzá a dolgokhoz.Én is átestem egy ilyen műtéten,engem lelkileg nagyon megviselt.Igaz utána született egy egészséges kislányom.Most viszont hiába próbálkozunk nem sikerül.Közel a negyvenhez,ez eléggé elszomorít.

 24. Az előbb elfelejtettem,mi nem vártunk 3 hónapot a műtét után,a következő hónapban már terhes is lettem.Az orvosom tanácsolta,ha valakit ennyire megvisel a baba elvesztése,sok esetben jobb ha minnél hamarabb teherbe esik.Én mondjuk elég rossz állapotba kerültem,nem mertem kimenni az utcára,ha megláttam egy terhes nőt vagy egy babakocsit már sírógörcsöt kaptam.

 25. Hello csajok…
  ….el vagyok szomorodva … ma ejszaka mensi lett… 31 napra… tehat baba nincs.
  …. januarba voltam egy hormonkezelesen Szegeden, persze nagy csalodas volt mert a baba nem jott ossze ennek ellenere sem…. de azota 33-25 nap kozott ingadozik a ciklusom amihez nem vagyok hozzaszokva mert eddig enyhe tulzassal oramu pontossagga “mukodtem”.
  … remellem nem “romlott” el bennem semmi … de most mar eselyem sincs az ovulacoi meghatarozasahoz….

 26. Mufurc!
  Nyugodj meg! Mensi után kihagysz pár napot aztán legyetek együtt sűrűn akár két héten keresztül. A ciklusod pedig szerintem vissza fog állni eredeti felállásába.

 27. Szia!

  Engem érdekelne a missed ab, hogy tulajdonképpen hogy is zajlik le.
  Nekem egyszer egy nőgyógyász azt mondta, hogy lehet, hogy nem ártana egy egészségügyi küret olyannak aki 35-ön túl van, és volt már szülése, vagy terhessége, és szó szerint azt mondta utána többen is sokkal könnyebben estek teherbe.

 28. Sziasztok.
  Nem szeretnék sajnálkozni, mert az nem segít senkinek.
  Azt azonban el tudom mondani nektek hát ha valakit érint a téma (Reni talán téged is).
  Szóval nekem is volt már missed ab…lassan egy éve.. aztán persze ennek is voltak nálam jelei, mert nem jött meg a mensi viszont előtte volt barna maszat. A dokim legyintett, hogy semmi gond nem kell vele foglalkozni még egyszer nem lehet,h elmenjen a baba. Mi is naívak hittünk. De kár volt. A baba felszívódott. Na ekkor kezdtünk olvasni a dolog után kis derült, hogy ez bizony progi hiány miatt is lehet. Sos-be másik doki, hogy megtudjuk mi a helyzet. Ő egy hónapra a műtétre azzal állt elő: ez nem,h véletlen de piszok nagy szerencse,h terhes lettem ilyen progi mellett.. konkrétan béka segge alatt volt és még azon is túl.. (bocs)..szóval innen jött h felszívódott a baba. A helyzetem nem lett még jobb több dolog miatt is. De reménykedek még talán, h minden megoldódik.
  Remélem leszűrtétek a tanuságot, hogy igen is kell az orvos nyakára járni vizsgálatok ügyében. Ha akkor elküld laborba… még gyógyszerrel minden rendbe jött volna..

 29. FmKinga! Szerintem az orvosnak az első dolga kellett volna, hogy legyen a vérvétel. Az Én dokim is azzal kezdte. akinek nem sikerül fontos, hogy egy kiterjedt hormonvizsgálatot csináltasson. Persze annak is fontos akinek nem jött meg, mert vannak olyan hormonok amelyek fontosak ahhoz, hogy a baba megmaradjon.

 30. Sziasztok!

  Sírva olvastam a hírt, és bevallom csodálom és irigylem az erőd. Nekem is a múlt héten volt Missed AB-m, 16 hetes volt már a babánk. Nagyon nehezen estem teherbe, és azt hittem a 12. hét után nagy baj már nem történhet. Most várjuk a szövettan eredményét, remélhetőleg kiderül valami. Köszönöm hogy leírhattam, bevallom én nagyon rosszul viselem.
  Üdv: Móni

 31. drága Renszi, nagyon sajnálom és nagyon becsüllek, hogy nem csüggedsz, sőt! sikerülni fog. Igen, mindent írjál le kérlek a missed ab-ról is meg a genetikairól is. Meglesz a baba hamar! Kszönöm, hogy sok erőt adsz nőtársaidnak, Isten áldjon meg! puszi. Dóri

 32. ja és igen, szerintem mi, 30-35 felettiek sokat parázunk azon is, hogy bevállaljuk-e a durvább, vetélési kockázattal járó, de pontosabb eredményt adó genetikai vizsgálatot… mi a véleményed, mi a véleményetek? Mostanában tervezem végigkérdezni minden babás barátnőmet (mind 30 felett szültek, az egyik egyenesen 39 évesen) hogy mentek-e arra a keményebb vizsgálatra is. Puszi. D.
  Mindenkinek sok erőt és bizakodást, bőséges BABAÁLDÁST kívánok!!

 33. Sziasztok!Ápr.16-án voltam Anikónál.Aki már volt nála,annak sokat segített(szerintem),aki még nem járt nála az legalább egyszer menjen el hozzá.Nálam is jön majd a baba,ez lehet fél év is.Nekünk 13 éve nem sikerül,de orvoshoz nem megyek.Nézzétek meg a http://www.titok film.hu oldalt,a titok film magyarul részt.Nekem erről beszélt Anikó majdnem 3 órán keresztül.Érdemes megnézni!Várom a véleményeket,sziasztok!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás